Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%

Мъчно му е за отиващите си министри: Като деца съм ги отгледал!
Обновена: 11 сеп 2018 12:31 | 11 сеп 2018 11:15, Веселина Йорданова
242
Борисов обеща: Вдигаме парите в бюджетния сектор с 10%
Премиерът се снима с волейболистите. Кадър: Facebook

С 10% ще бъдат вдигнати заплатите в бюджетния сектор от 1 януари. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Варна.

Още по темата
По думите му ръстът ще повлече увеличение и в останалите сектори.

"Така на парче - 150 млн. за полицаи, 100 за военни, за съдебна охрана, за учители... Тук таме остават сектори, които все едно не са важни", разясни премиерът.

Утре министрите ще обсъждат ръста на заседание на Министерския съвет.

По думите му щом комунистите не са на власт, няма дефицит в бюджета и разчетите показват, че повишение е възможно.

Борисов коментира и освобождаването на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски след катастрофата край Своге със 17 жертви.

"На мен ми е най мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - Московски, Нанков, прекрасни отношения имаме... ние не сме БСП. Не очаквам да има изненади в гласуването", коментира той.

Според него в една такава коалиция всеки има мнение и е прав за себе си, но съпротива не е имало.

По думите му синхронизирано се говори от БСП и Президентството по една и съща тема. "Оставете ги президентите да си мерят рейтингите", каза той, но на въпрос дали ще е кандидат-президент на следващия вот, отговори: "Глупости! Нечовешка работа и отговорности има върху мен и въобще върху управляващите".

Борисов намекна, че президентът Румен Радев готви политически проект: "Обърнете внимание на нюансите: Сега не е време за избори, но ако дойде една нова партия, това вече е друго". Вчера държавният глава коментира, че предсрочни избори няма да доведат до нов резултат, но всички очакваме "устойчива алтернатива".

Борисов е във Варна по повод Световното първенство по волейбол. Днес той се видя лично с националния ни отбор и му пожела успехи. Премиерът получи книга от Любо Ганев с посвещение: "За най-големия от най-високия". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Путин, ако не е Путин да подържа ЕС със газ ЕС умира и няма да има увеличение на бюджета.
53
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Ако не схващате, парите които този индивид излива не са от нашите джобове. Ние просто ще ги връщаме - заеми са. Идеята е да си купи още време за крадене. После оставаме ние ..... и заемите.
52
15
 
4
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Правилно решение. За да се иска качествена работа, трябва да се заплати качествено. Всяка година по 10% зя чиновниците. Иначе как да искаме някой от който нещо зависи да бачка честно за 600 лв. Корупцията в администрацията се убива с високи заплати. Това е истината. Един митничар в италия взима 3000 Е, един в бг - 500 е. Е дали няма да е корумпиран. Плздрави на премиера и господ здраве да му дава.
51
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ СИ ОТИВА И СЕ ЧУДИ КАКВО ДА СТОРИ ДА ОСТАНЕ!
50
1
 
38
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 5 години
Много "дясно" решение!!!!!!!!!!! Раздувай заплатите на чиновниците, за сметка на данъците на фирмите и подкрепата за бизнеса!!ГЕРБ е псевдо дясна партия с умствено изостанал лидер...
49
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време е да свалиш нещо-Орешарски още в началото свали цената на тока.Какво ги направи ония 16 милиарда дето ги тегли вместо 4-те милиарда на Орешарски.
48
8
 
3
 
! Отговори
Яков 4:7 преди 5 години
.....и нека враговете ни бягат от нас,както вятърът гони плявата.Амин!!!
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО БОРИСОВ ПОЗИРА С ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ СТРАШЕН УРАГАН ПРИБЛИЖАВА САЩ. ЧЕТИРИ ЩАТА ЩЕ БЪДАТ ПОМЕТЕНИ, А ТУК НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА ТРАГЕДИЯ.
46
0
 
15
 
! Отговори
. преди 5 години
Добър ден само да попитам кришнаря Асен Генов колко дни трудов стаж има ?
45
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, ще ни вдигнат данъците в частната сфера и ще дадат на ГЕРБерастките калинки и некадърници в държавната система , в която администрацията е надута над 10 пъти , за да са определени партии на власт вечно .
44
1
 
26
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Спете спокойно, овце.
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На пенсионерите не вдига - надява се да поизмрат още малко до изборите.
42
1
 
25
 
! Отговори
А кога Свалите преди 5 години
Язе чЕкам да СВАЛИТЕ цените на : ток, вода, парно, данък сграда и смет.Основни храни - ако може да са истински.Кво чекам? А верно да премахнете сградна инсталация.Водите да нямат общи водомери, а да плащаме само вода и топлина влезли в апартаментите.И те така, Сваляйте бре, Сваляйте.Орешарски за 5 месеца свали тока с 10 %.А да, и да махнете такса преноси на ниски и високи напрежения, доставки и прочие...А да, и чакам Световен Мир.
41
1
 
35
 
! Отговори
аф преди 5 години
Ами струва ми се крайно време да му се отнеме правото на този мутрак да преразпределя държавните средства. Вече 10 години слушаме как той давал...с нашите пари. Е добре, обаче къде са резултатите? В кой сектор има някакво подобрение - образование, здравеопазване, сигурност или...посочете ми само една сфера! Само тази година помня как за минути реши да пръсне едни 100 млн за протестиращите полицаи да не му развалят имиджа пред чужденците...те тия пари после отидоха за каски от 1000лв, но как да е
40
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъчно му било за министрите. И убиеца Московски и за него ли?`Оскар` за Борисов.
39
4
 
33
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 5 години
Бай СУДЖУК се е насрал от страх и усеща народния гняв от повишените цени и годишната инфлация от 65 %. Рейтинга на ГРОБарите спада и към днешна дата само 3 % от българите ( само тъмнокафяви) ги подкрепят. ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
38
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конфискуваните от червените олигарси пари напълниха хазната и ще има за всички.
37
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Казийски бил предал България - ухилените на снимката - не.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подготвя ги за изборите - дигам ви заплатите, но много внимавайте как ще гласувате.
35
0
 
26
 
! Отговори
яв преди 5 години
на фона на раздутата безмислена администрация в БГ дори сме отлъчили една *** за комисар по дигитализацията....такава каквато в БГ е мираж и табу за управляващите! видимите резултати на герб закриват държавата всеки ден и всеки час....