За неподписания указ: Игри на процедурни упражнения и излишна драма

Според Волен Сидеров не трябвало да се възбужда напрежение между институциите
Обновена: 16 сеп 2018 17:05 | 16 сеп 2018 17:05, Василия Пейчева
49
За неподписания указ: Игри на процедурни упражнения и излишна драма
Снимка: Архив, Булфото

Според лидера на "Атака" и председател на парламентраната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров е било излишно да се задълбава в процудерата по освобождаването на Младен Маринов от поста на главен секретар на МВР.

"Попитах дали не може без подпис на този указ да гласуваме министрите, казаха, че може, но после можело да стане усложнение. По тази логика излиза, че Младен Маринов трябва цял живот да е главен секретар на МВР, ако президентът не му подпише указа за освобождаване. Можеше и без тези игри на процедурни упражнения и да не възбуждаме излишна драма между институциите, защото и без това между президентството и правителството непрекъснато прехвърчат искри. Това не е добре и е излишно", разясни Сидеров в предаването "Неделя 150" по БНР.

Още по темата

Според него Александър Манолев не е трябвало да оттегля кандидатурата си за транспортен министър.

Утре коалиционен съвет при премиера трябва да утвърди окончателно имената: "Трябва да се обсъди дали да се оттегли Манолев. Трябва да се обсъди дали е нужно и дали трябва да се подаваме на всеки един такъв удар от страна на политико-бизнес кръгове. Тогава ставаме заложници.", каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" защити и кандидатурата на главния секретар на МВР Младен Маринов за поста вътрешен министър: "Той е човек от системата. Досега имаше доста несполучливи министри. /.../Той е минал през всички етапи на йерархията, познат от хората и познаващ самата система. Дали той е подходящ или не, е преценил премиерът. Нека той да защити неговите качества."

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков очаква промените в кабинета да бъдат гласувани през тази седмица.

"За мен беше малко странна тази реакция на президента, която чух вчера от него, защото при положение, че има воля и изявление на главния секретар на МВР, това е личен акт, ако щете. Може би трябва на следващия коалиционен съвет да поканим и президента, за да бъде дълбоко информиран за всичко, което се случва. Ако това иска, нека да го каже", каза Тома Биков.

Според червения Крум Зарков пък проваленото гласуване на новите министри е положително за управляващите, защото ги е предпазило от нови проблеми.

"Ако все пак бяха одобрени новите министри, един от тях щеше да напусне още след два часа. Това е господин Манолев, който беше номиниран за министър на транспорта", каза той.

"А днес и тази седмица щеше да се наложи да обсъждаме оставката на господин Маринов във връзка с абсолютно скандалната и абсурдна акция, довела до задържането на двама журналисти", каза Крум Зарков, визирайки главният секретар на МВР Младен Маринов.
 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
доктор-психо преди 5 месеца
Волен,изпили си хапчетата моето момче!? Да не се влоши пак положението!!!! Хапчетата!!! Да не ги забравиш!!!!
37
0
 
3
 
! Отговори
Иван Колев преди 6 месеца
Този умствено ограничен индивид, Волен Сидеров, още ли е на свобода? Егати държавата...
36
0
 
2
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 месеца
Президнта спаси Борисов от още по голям гаф с назначаването компрометиран човек. Колкото до другите двама. Не мога да си спомня точно, кой е бил отговорен за строежите във Враца, когато изгоряха едни тръби и после нямаше пари за асфалта, та ремонтите ( запълването на яндъците по улиците продължа и до сега > 7 години ) Какво ли прави тази кака освен да е като подставено лице, защото старият министър юял да е заместник.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докога ще предлагате за такива важни постове хора със съмнителни морални и професионални качества. Ами този е както каза един политик "със съмнения за връзки с хора от криминалния контингент от прехода".
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Накъде без Волен.
33
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Президента с неговия комплекс за малоценност само се излага.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я, чичо Волен станал парламентарен зидар - замазва! Абре депутатската заплата променя човека, доказано е!
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За руския патриарх не ставаше дума само за протокол, а за морал. Путин и руския патрирах дойдоха тука да ни тъпчат - Путин да твърди, че Кирил и Методий не са българи, а патриархът за друго - и Радев се унижава да ходи в Кремъл. Спокойно можеше да отложи визитата за неопределено време
30
0
 
1
 
! Отговори
ergen4ev преди 6 месеца
ай този с благата и вечно усмихната физиономия когато и да го видя и усещам че БГ е на прав път и с правилните хора,абе как може цяла европа да не взема пример от този уравновесен и компетентен човек с любов и хуманност към страдащи бежанци най вече?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А-а-а, нека се спазва процедурата. Нали беше проблем, че нямаше протокол какво си говорил с руския патриарх .... сега всичко точка по точка да спазват.
28
1
 
14
 
! Отговори
вай..вай..вай преди 6 месеца
до къде стигнахме..... осъден хулиган ще назначава шеф на МВР
27
2
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 6 месеца
първия указ за подписване е да се освободи душевно болен индивид В.Сидеров
и да му се предпише безкрайно лечение в любимата русия
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Волен към Доган:
"Закъснява ми".

Доган към Волен:
"В кой месец си?"
25
1
 
16
 
! Отговори
Песимист преди 6 месеца
Осъден, от БЪЛГАРСКИ съд, ПРИСЪДА- тънка лайсна - пробацийка е шеф на парламентарна група в БЪЛГАРСКИЯ ни парламент. И така нататък................примери много. Оправия скоро няма да има.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
+ tova polucava zaplata
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой да виждал този на снимката усмихнат... само питам.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Манолев бе дълбоко обиден. Каза че това са известни неща, че той е оправдан на ДВЕ инстанции и по двата случая, че в единия случай въобще не е шофирал той, а шофьорът му, че за тези неща изобщо не е ставало дума когато са го избирали и явно са се пазели като компромати за да ударят кабинета. Че е избран с преференция, че хората му вярват, но не му се влиза в обяснителен режим и затова ще отстъпи.
21
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радев направи редица заяждания на дребно, а обещанието да ликвидира корупцията потна в нищото.
Представители на 27 евродържави дойдоха на крака, той се цупи в ъгъла че не е понанен, и после показа колко е сърдит. А защо не си издейства покана? защо не срещна Юнкер по улиците и не го накара да те покани - примерно? от Донкуков 1 до Дондуков 2 са сто метра.
Путин ни говореше че сме Кирил и методий не са българи, Руският партриарх ни уинжаав, Радев ходи в Москва...от какъв зор? Сега пък издребнява.
20
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз въобще не разбирам как Президентът има право на мнение.Министерски съвет предлага кандидатура на Народното събрание, той само формално утвърждава, няма право да каже НЕ на кандидатурата, и сега се прави на интересен. съгласуването е нещо изцяло пожелателно, а не задължително, то е в *** на подобряване на работата на МВР. Ако иска да е полезен, Радв може да съгласува с МВР шева нещаа, СЛЕД като подипише указа. сега се прави на интересен.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво ни грее нас някакъв указ бе, като не се е подписал ще се подпише туй ли е най-големият проблем на света.