Партия на Румен Радев? Едва ли, по-скоро ще оглави БСП

Дебатът за оставките се превърна във вот на недоверие
Обновена: 20 сеп 2018 22:09 | 20 сеп 2018 21:52,
188


Тримата нови министри в кабинета "Борисов" 3 от днес са факт. В креслото на Валентин Радев като министър на вътрешните работи вече сяда Младен Маринов, Росен Желязков вече е транспортен министър, а регионалното ведомство пое Петя Аврамова. Рокадите в кабинета бяха предшествани от дебати, които продължиха близо три часа. На тях не присъства премиерът Бойко Борисов и вече бившите министри.

Дебатирането на оставките отново изостри напрежението в залата и отново се стигна до нападки и искане на оставки. От БСП и ДПС разкритикуваха работата на целия кабинет и поискаха предсрочни избори.

В студиото на "Денят ON AIR" журналистът Евгени Петров нарече политическия ден "класика в жанра". Според него дебатите за новите министри са се превърнали в дебат за вот на недоверие.

По думите му класиката беше и в поредната словесна престрелка между премиер и президент.

"Днес Борисов директно го призова да си направи партия, да спечели изборите или ако не направи партия, да оглави БСП", каза още Петров.

Журналистът изрази скептицизъм относно евентуална нова партия, чиито лидер да е президентът Румен Радев. Пред Bulgaria ON AIR Евгени Петров сподели мнението си, че е по-логично президентът да оглави БСП след време.

"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.

Според Евгени Петров Румен Радев трябва да изразява единението и предстоят още търкания между премиер и президент, защото Радев ще трябва да подпише указ за нов главен секретар на МВР и нови посланици.

"На президента тази дреха вече му е тясна, той иска политическа изява, непрекъснато говори с политически език - това е проблемът", каза още Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
15
 
18
 
! Отговори
Wesso преди 5 години
Радев няма никакво право да напада всеки ден управляващите! Само се излага още повече! Правителството и коалицията са стабилни, а той само прави проблеми! Ей клепоухия, айде нема нужда от теб, фърфалак!
150
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О боже ,чиста доза клевета!Изглежда,че не трябва да има мнение,за да е на мястото си.я се опомнете!!!
149
8
 
9
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
До 9999Неизменно изниква въпроса: Драги ми Народе, на кого ти гласува доверие и повели да ни води и обединява?! Иначе журналиста го е казал много ясно: "Президентът ПРОСТО не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът."
148
13
 
16
 
! Отговори
Типичен комунист преди 5 години
Този Радев има типичната визия и изказ на член на тази партия. Говори с клишета, употребява неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям"... Несъмнено се харесва на електората на БСП, както и на хора с подобен нисък интелект.
147
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това беше вторият, доста по-успешен опит за путинизация на България. Първият беше на Иван Костов с неговото бандитско управление. И там имаше подпомагащи германски фондации.Но такова брутално,такова нагло, такова арогантно, такова гангстерско,такова разсипническо, просташко и убийствено за народа и държавата управление,каквото беше управлението при режимът на Бойко Борисов е прецедент в историята на обединена Европа. Натрапено на българския народ с Вашето любезно съдействие https://bultimes/shte-se-izvini-li-fondatsiya-hans-zajdel-na-balgarskiya-narod/
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се извини ли фондация Ханс Зайдел на българския народ ? 20.05.2016Време е някой да Ви го каже високо и ясно. Фондацията Ви Ханс Зайделноси основната вина за престъплението наречено ГЕРБ. Тя е виновна пред германските данъкоплатци, които чрез данъците си я субсидират за да укрепва демокрацията зад граница. Фондацията Ви е виновна пред едрия баварски капитал, който Ви е основен спомоществувател и едва ли знае къде са отишли парите му в България и за какво точно.Ханс Зайдел обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузияремът наречен ГЕРБ
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
доАктивист на БКПНе радваме се, че пак ще се разроят *** с надеждата да се затрият съвсем
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той Гендо като "придворен журналист" друго няма да каже! Баба Дора му бъркаше в очите, майките от палатковия лагер - също. Защитата на чиновника, посегнал на журналистка беше направо умилителна! То не бяха анкети, то не бяха инициативи за оттегляне оставката на Нанков, а отношението към Биволите е просто покъртително. Дерзай, Гендо, ако Веждито не го огрее за академик, ти имаш всички шансове да те изберат!
143
6
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Радев за смях...: Хайде, стига г'лупости. Министъра на отбраната Каракачанов правел половин коремно, не е ли по-добре да пратим Йовчев на негово място. Ще уплашим всички съседни държави.
142
7
 
10
 
! Отговори
попа преди 5 години
мда, избирателите на герб искат бежанци и неподкрепят България и Орбан, хммм скоро ще са аут , затова ги е страх от ген.Радев
141
8
 
7
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
140
8
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До решетников: Е, какво ти е смешно, си е твой проблем. Форума е за дискусия. Нещо повече по темата можеш ли да напишеш? Или ти се поизчерпаха аргументите и ще ходиш при "Путин" на инструктаж. Още не си писал за зелените чорапи на ген. Радев. Все се питам дали и Бойко си пази неговите.
139
7
 
9
 
! Отговори
Радев губи? преди 5 години
Омбудсманът Maя(костинбродска) вече изпреварва президента по рейтинг. Ами сега кво ще прави зеления чорап ? Очевидно я готвят Мая за бъдещ президент.
138
7
 
7
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До активист на БКП. Хе-хе, ако някой трябва да го е страх е ***. Иначе и този ще бъде поредният жалък месия, който ще изтече в канала. Една птичка цъфтеж не прави.
137
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Президентът просто не може да разбере какви са неговите функции по конституция. Изобщо не му е работа да дава оценки за министри", добави още журналистът.напишете му го с едри букви и му дайте да си го срича по цял ден. Някога може и да разбере какво е написано.
136
1
 
5
 
! Отговори
решетников преди 5 години
До Ognqn z. Уф, много си смешен с това да отговаряш на всеки. Няма нужда, отдавна знаем какви са ти пристрастията.
135
8
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Страх ви е !!! Страх ви тресе само като си помислите,че генерал Радев ще създаде партия, Суджуцииии....
134
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е някой да Ви го каже високо и ясно. Фондацията Ви Ханс Зайдел носи основната вина за престъплението наречено ГЕРБ. Тя е виновна пред германските данъкоплатци, които чрез данъците си я субсидират за да укрепва демокрацията зад граница. Фондацията Ви е виновна пред едрия баварски капитал, който Ви е основен спомоществувател и едва ли знае къде са отишли парите му в България и за какво точно.Ханс Зайдел обаче е виновна най-вече пред българския народ, на който нахлузи яремът наречен
133
8
 
8
 
! Отговори
9999 преди 5 години
Тоя Радев няма ли да си ходи вече? Не, той не дразни никого. Просто е жалко как той пречи на управлението на държавата. Не е хубаво да се дразним и подиграваме на психичноболни хора. И поради факта, че е подчинен на Нинова, го прави още по-нищожен! Това не е президент, то е едно ***.
132
7
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Решетников: Е, значи са се консултирали с теб - нали ти си Решетников. Няма лошо. А съвсем наскоро Ахмед Доган и Мустафа Карадаир се консултираха с американския посланик - също няма лошо. Предполагам, че са обсъждали експлоатацията на ТЕЦ "Варна" която Доган купи (не без знанието на Бойко).