Нинова в атака: ДПС управлява ГЕРБ, а Патриотите са щастливи

Призвани сме да бъдем алтернатива на статуквото, смята лидерът на БСП
Обновена: 29 сеп 2018 12:46 | 29 сеп 2018 12:45, Александър Попов
190
Нинова в атака: ДПС управлява ГЕРБ, а Патриотите са щастливи
Снимка: Dnes.bg

Според лидера на БСП Корнелия Нинова политическата ситуация в страната се е променила, а ДПС е убило с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Тя направи анализ на ситуацията в страната по време на заседанието на НС на партията и според нея страната вече се управлява от ДПС. Според нея Патриотите са легнали на килимчето на Движението и вече са изтрити от политическата карта.

Още по темата
"Последните два месеца са белязани от нестабилност на управляващата коалиция - с битки за власт вътре в ОП, между ОП и ГЕРБ и между лобитата в ГЕРБ. Те вече стават видими с обвиненията в лобизъм между Сидеров и Симеонов и репликите между Цветанов и Бъчварова, и противопоставянето Борисов - Цветанов за оставките на министри. ГЕРБ предизвикаха и война между институциите, нападайки постоянно президента Радев", каза Нинова на заседанието.

Тя отбеляза, че се увеличават националните и местни протести - от майките на деца с увреждания, до пътища. Председателят на БСП изтъкна, че хората са несигурни.

"Парламентарното мнозинство се клати. Два дни поред управляващите не можаха да съберат необходимото мнозинство от 121 човека, за да започне работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, за да съществува правителството на Бойко Борисов и да продължава да води държавата към дъното. Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път ДПС също. Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им - да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта", коментира новата ситуация Корнелия Нинова.

Тя припомни твърдението на ОП преди няколко месеца: "Ако има някаква заплаха за България, това е връщането на ДПС на власт. ДПС не може да се примири с факта, че ги отстранихме от властта и то завинаги".

Нинова каза, че  в петък се е видяло, че не само не са ги отстранили, а в името на това - патриотите да останат във властта, са легнали на килимчесто пред ДПС.

"Нека се знае - ДПС управлява ГЕРБ, а патриотите са щастливи от това, защото великодушно им се подхвърлят трохи от държавната трапеза. У управялващите няма принципи, няма идеологии, няма програма. Ето затова сме призвани да бъдем алтернатива на статуквото. Ако искахме власт на всяка цена, сега и ние можехме да се сговаряме за постове и пари. Не искаме това. Искаме смяна на модела и затова сме различни", заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
2
 
! Отговори
Нинова - конфликт преди 5 години
Др. Нинова е в конфликт на интереси, при гласуване на закони за горива и акцизи, при положение, че мъжът й Митко Нинов (бивш митничар) е високопоставен служител в Лукойл, с шефска заплата при петролния бос Валентин Златев (човек на Кремъл). Преуспява в дирекция Развитие и експлоатация. В БСП почти не знаят с какво се занимава другарят на председателката им, защото тя не говори за него и го държи в сянка. Двамата имали общ доход от 2500 лв., а той кара престижна кола "Акура" за над 100 000 лв.??
157
1
 
2
 
! Отговори
Фермер преди 5 години
Мачкай Корни! Покажи какъв сеир може да направи една побесняла ***. Ама кой ще ти рине *******
156
0
 
3
 
! Отговори
смехотворно преди 5 години
Статуквото ще се "бори" да бъде алтернатива на статуквото.
155
5
 
5
 
! Отговори
Голяма е преди 5 години
Умна и силна жена е Корнелия Нинова. Настъпва тиквите и лъжливите патрЕоти и те започват да се плезят, да вият и ***, досущ, като тяхната баш Тиква-Еднокнижник.
154
3
 
6
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 158 червен анонимник. Нито ще може, нито ще е. Тя е просто една озлобена, подла, лицемерна червена коза.
153
4
 
6
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Тая от смяната на партии ги обърка ,кой с кого е коалиция.Кой на кого се извинява и целува по митинги....
152
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ се провалиха тотално.........................................обективно погледнато, Корнелия Нинова може да е добър премиер!!!!
151
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДПС са незаконна етническа партия, заедно с ДОСТ.......................двете партии са папила на турската мафия в България.
150
12
 
10
 
! Отговори
До омаяните от Корни преди 5 години
Баба ви Корни винаги ми е приличала на руски фелдфебел от руските филми, с които ни заливаха по времето на соца. В нея няма нищо женско и мило. Говори като военен началник със заучени фрази и пози. Добре тренирана комсомолка и комунистка. Винаги е с някаква отблъскваща ехидна усмивка. Не знам как я харесват комунистите и й ръкопляскат???Двулична милионерка! Защо синът й е в САЩ, а не в любимата Русия?В БКП има 2 групи, които воюват помежду си - милионерите и милиардерите. Кой ли ще победи?
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова,хората не гласуват за вас не заради хората които изчистихте,а защото ги изчистихте и най-вече,защото някой друг трябва да оглави БСП - Станишев или някой друг от БСП
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до !!!Ти пък си много умен,българската дума е кост,а не кокал,кокал е също стара дума и е жаргон.
147
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненка и Шимби на портрет!
146
1
 
2
 
! Отговори
до !!! преди 5 години
Хаааа-ха!Думата кокАл ли ти пречи да чуеш истината? По-скоро това, че между ушите нямаш дори втора мозъчна клетка.
145
1
 
4
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До Анонимен 138Хора, които не могат да напишат думата кокал правилно, да не коментират неща, които изискват повече от две мозъчни клетки за осъзнаване.
144
6
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Браво!Особено силна. Същинска ***! От към ум само дето може да смята
143
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербераците, защо толкова се плашите, че ще се разбере как Борисов плаща на ДПС?Вече всички знаят, че при всеки важен вот в НС, правителството превежда пари на общини от ДПС. А Патриотите просто се наредихана опашката и те да получават от хранилката. За да си траят.
142
9
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Да, и ама с врътки и без врътки БСП-то го няма :) и няма да го има. И каква институция е президента, особено сегашния ---
141
1
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Георги Ламбуров. Голям конспиратор се извъди и ти. Къде работиш - в ДАНС, в ЦРУ или в МОСАД?
140
6
 
12
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят винаги парламентарните избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
139
4
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Д0 133. Абсолютни глуппости си написал. Даже няма смисъл да ги коментирам. Като е толкова лошо при ГЕРБ, защо хората непрекъснато ги избират, бе галлош? Защо бе?