От ГЕРБ: БСП иска дебат за вота, не за здравето

Дариткова: Все още не е избран модел за здравно осигуряване!
3 окт 2018 13:52,
33
От ГЕРБ: БСП иска дебат за вота, не за здравето
Снимка: Булфото

Според шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова, от БСП искат дебат за вот на недоверие, а не дебат за здравно-осигурителния модел.

Още по темата

"Всъщност вотът ще е по концепция, а не по настоящото състояние на сектора", заключи Дариткова и настоя, че в момента няма драстични проблеми в системата. Тя уточни и че все още не е избран модел за промяна в здравното осигуряване и няма взето решение каква промяна да се направи.

Припомняме, че предложенията на министър Ананиев са две. Едното предвижда демонополизация на осигуряването – НЗОК и застрахователите ще работят в конкуренция, като пациентът ще решава къде да отиде 8-процентната му осигуровка. А другият вариант е задължителната здравна застраховка от 8% да отива в НЗОК, а пациентите да имат и задължителна застраховка към застраховател.

"Нямаме пристрастия нито към единия, нито към другия. Искам да предотвратя всякакво вменяване на пристрастие и решения, които са предварително взети. Ние не сме избрали още модел, който да се реализира. Не трябва да се плашат гражданите, че ще им се налага задължително да плащат повече пари. Ние просто анализираме фактите, че здравеопазването в този му вид не може да се развива. Търсим решение за финансово стабилизиране на системата", обясни Дариткова.

По думите й за първи път в паралментарната история имаме вот на недоверие за намерения и уточни, че именно Народното събрание е задължило министър Ананиев да предложи концепция за усъвършенстваме на здравно-осигурителния модел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тях ги интересуват вотове за разпределение на кокала и тяхното собствено здраве за нашето хич не им дреме
30
0
 
0
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
Ананиев е единственият, който предлага нещо. Ще го провали собствената му партия, защото се страхува да взима решения.
29
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Тая ли ще каже как да се оправи здравеопазването?
28
0
 
0
 
! Отговори
До Европеец преди 5 години
Що за цинизъм, не стига че сега частни фирми с лекарства точат Здравната каса, че здравни центрове точат, че плащаме 2-но по-скъпи осигуровки,увеличиха ток, парно, води, газ, застраховки коли, здравни само 2 милиона работещо население. Та им плащаме и обучението на "горките богаташи" в частни лицеи от данъците си.После София пълна със скъпи коли и джипове, в Германия няма такова чудо.Накрая Южен поток - ЙОК. Профукахме половин милиард с лека ръка годишно, щото сме богати.Няма мисъл, а грабене
27
0
 
1
 
! Отговори
ник преди 5 години
Стига сте им се вързвали на бесепарите ,те освен дебати за вотове и оставка друго не знаят.
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 22 25НИКАКВИ еуропейци не сме.......НЕ СМЕ БИЛИ И НЯМА ДА БЪДЕМ! Защото западната еуропка е станала такава, защото бяха империи и колониалисти, ограбваха ЦЕЛИЯ СВЯТ! А ние НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ такива и няма да бъдем!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Я се разкарай с тоя еуропейски съюз бе! Омръзнахте вече с тия ***, безверници, лъжци и крадци! Едно време бях уважаван инженер, с висока заплата и ходех на ексурзии където си искам. Децата ходеха на училище и УЧЕХА! Операции и всякаква здравна помощ бяха безплатни! Е, дадеш едно шоколадче на санитарката или една бутилка и кутия шоколадови бомбони на доктора....а сега??? Просиш с смс-си за помощ като клошар, без работа и унижен като пълно нищожество! ИСКАМЕ СИ МИНАЛИЯ ЖИВОТ!
24
0
 
0
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
А дано, мъ дъ не забравят и прогресивния данък, все пак като сме европейци да сме европейци.Максимата бедният да плаща на богатият ми звучи като: Шъ строим Къпитализъм с Комунистически средства.и сега има пакети, и сега има застрахователи, и сега има очни центрове частни - водят се болнични заведения и точат здравната каса.Какво е по-различното?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес роуминта и всички цени на мобилните услеги падат през ден. Защо ли - причината се казва КОНКУРЕНЦИЯ. АБсурдна е мисълта, че България е малка за няколок здравни каси. Как не е малка за 15 банки и как не малка, за сума ти кабеларки? Как не е малка за 52 университета?
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
постоянно се говори за демонополизация, всички искат демонополизация, а като се предложи демонополизация- скочиха. Демонополизация значи парите да минават през застрахователните фондове - няма откъде другаде да се създадат нови здравни каси.освен това ако се създадат много каси, ще има реална конкуренция, така че не се знае дали тези 8 процента - началан цена - няма да паднат впоследствие. Спомнете си началната цена на М-тел, когато бе монополист.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, БСП нямат право. За първи път има министър, който предлага ЕВРОПЕЙСКИ модел на реформа - френски или холандски. Дава ни цели два варианта. Пусак възможност за обществено обсъждане. И БСП веднага се нахвърлиха. Няма дебати, няма нищо - не искаем реформи. Ами като беше вашият министър АНдреева какво направи? Ами преди това какво стана при Станишев? видяме докъде докарахте здравеопазването.В цял свят парите за здравеопазването минават през частниците.
20
4
 
2
 
! Отговори
Бърдоквата преди 5 години
БСП този път имат право и по-добре да им се призная. Гробарите искат да приватизират здравната каса и лъжат народа, че е за негово добро. То се знае, че е добро парче - към 3-4 милиарда лева годишно, които едни наши хора ще си пипнат. А пък болните са лесни - за тях има гробища, колкото щеш. Преди години Тачър приватизира пенсионната система на Великобритания като направи частни пинсионни фондове. Загубата за пенсионерите от този подарък, предназначен за богатите е възлязъл на 400 милиарда паунд
19
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Задължително гласуване и минимум 50% вот от имащите право на глас, за да влезеш в министерски съвет! Ще ги видя тогава тъпите и крадливи гробари как точно ще влязат в управлението!
18
0
 
7
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Не знам въобще някой вярва ли на уйдурмите ви. Вие сте толкова опозиция, колкото аз съм Брад Пит
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четейки 16 и 17 -ти коментар , виждаме че помакинята яко се е е набълбукала ! Снощи в предаването на Цветана Киризова не даде думата на никой ! През цялото време все тя бляботи ! Нагло и нахално съъществно !
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичам някой да ми казва какво мисля
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро Дариткова се прочу след проверка на Сметната палата, която установи, че е забравила да впише в имотната си декларация автомобила й Ягуар, купен от мъжа й, както и Бентлито на 21-годишния им син. Тогава тя обясни, че много се ядосала на съпруга си, че не й казал за колата. Той пък й отговорил: Забравих.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата забрави да си потърси 53 000 лв. от Никола Проданов - съпруг на депутатката от ГЕРБ и зам.-шеф на здравната комисия Даниела Дариткова. Парите са от натрупан наем за ресторант в Пампорово. Областната управа в Смолян обаче закъсняла да внесе в съда иск срещу него . Дългът е опростен. Решението за опростяването е на магистратите. Мотивът - изтекла давност.
13
2
 
13
 
! Отговори
hahaha преди 5 години
2018 все още нищо в тая скапана държава не работи както трябва! Нито мвр, нито съдебна система, нито здравеопазване, нито икономика, нито инфраструктура нищо!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ и ортатците им в краденето и далаверките ОП нямат доверието на българите да управяват.За тях са гласували по-малко от 1/5 от имащите право на глас българи.Това просто е смешно.Единствените, които ги подкрепят са търтеите на Държавна хранилка и медиите им.ГЕРБ управялва от ТЕЛЕВИЗОРА и нямат никаква връзка с реалния живот на хората.О С Т А В К А !