Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?

Бившият премиер нямал предложение да става конституционен съдия
21 окт 2018 12:21, Красимир Ангелов
171
Герджиков се терзае: Как може Царя да няма никаква собственост?
Снимка: Булфото

Нормално е бившият премиер Симеон Сакскобургготски да спечели делото в Страсбург срещу страната по казуса с царските имоти, обяви бившият председател на парламента и бивш служебен премиер Огнян Герджиков в "Тази неделя" по bTV.

Още по темата

Юристът бе категоричен, че това би било шамар за българската държава, която в последните години губи много дела в съда в Страсбург.

"Как е възможно нашият цар Симеон, неговата фамилия, след като толкова години са господствали в нашия политически живот, да нямат никаква собственост", попита Герджиков.

"Когато НДСВ дойде на власт, юристите казахме на Царя, че е вероятно да има проблеми, свързани с имотите и затова трябва да се приеме закон. Той каза:  "Аз докато съм в управлението, дума да не става", което, разбира се, му прави чест", изтъкна бившият председател на Народното събрание.

По думите на Герджиков, след като НДСВ е напуснало властта, следващото Народно събрание вместо да направи това – да издаде реституционния закон за царските имоти, взе решение за мораториум върху тези имоти.

"Един такъв мораториум е абсолютно ограничаване на всякакви правомощия, нищо не може да правят с тези имоти. Това е много сериозно засягане на собствеността – нещо, което е много лош знак навън", отбеляза бившият служебен премиер.

Той заяви още, че няма предложение от президента Румен Радев да бъде неговата номинация за конституционен съдия. На въпрос дали би приел, ако такова се появи, Герджиков отговори: "Нека първо се появи, и второ, вероятно няма да приема. Чувствам се много активен, занимавам се с много дейности, с някои от които няма да мога да се занимавам, ако евентуално бих станал конституционен съдия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старчето само борбата за царските имоти го държи жив.
133
4
 
9
 
! Отговори
Конят на Аспарух преди 5 години
Как стана - жеден бех - пих вода на Дунава,после рипнах да се поразладя че беше лето господне 681 - и другите коньове - подире ми! Ювигият кан не усети - беше на две стомни медовина и хъркаше на седлото като бичкия..Излезохме нейде към Козлодуй,ама АЕЦ още го немаше..Кан ювиги хърка що хърка,отвори по едно време очи и рипна от седлото.Копие - викна той,дадоха му и той го заби мъжки в пясъка.Тука ще е България - рече той - от Козлодуй до Цариграда! Направете кадастър! Та така..Цар Моню е след нас
132
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за България,но дори и съседите няма да приемат факта,че Симеон управлява или царска партия,защото ако му върнат имотите,които никога не са били негови и отпадне закона за престъпленията на дядо му и баща му,те ще могат да предявят и претенции за територии,принадлежащи днес на съседите ни,а някога принадлежали на България.Никой няма да се съгласи с това,дори и българите,защото не искат проблеми със съседите си.
131
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ грешка си.Не е руска,но не е и българска работа,не знам на кого е работа,но Симеон заплашва България с кървава разправа,ако не получи ръководна длъжност в България,виж добре интервюто! - https://youtube/watch?v=GEv5KaIpXS8Вълка козината си мени,но нрава не.
130
6
 
18
 
! Отговори
Какъв цар:КГБ агент преди 5 години
Симион К. никога не е бил и не е цар, а парче агент на КГБ и кой знае колко пъти е продал България. А за имотите му ги отктаднаха такива като Герджиков, то е повече от ясно. Герджиков и ти нищо не направи като политик, така че се скрий, заедно с чудовището С.К.
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 134В заблуда си!Москва няма нищо общо с разчистването и вкарването в бг политика на Симеон !Това си е чисто българска работа!Фердинанд когато идва в България не е очаквал слугинажното поведение и на повечето политици!Нещо подобно се случи и със Сакскобурготски,и още,когато Путин дойде в България по покана на Президента Първанов ,Симеон отказа да се срещне с него ,а по същото време се срещна с руски княз критик на Путин.
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До УотсънАми Доган нали е със седесарите,пак те го докараха.
127
13
 
9
 
! Отговори
До Уотсън преди 5 години
Царя го доведохте вие комунистите, ходихте да му се молите в Мадрид, заедно с Доган и цялата тази комедия ви беше наредена от Москва!Седесаритего били докарали, скапан червен бoклуб!Още ли не измряхте бе.
126
2
 
20
 
! Отговори
800 дни преди 5 години
Ако дойда на власт не за 800 дни а само за 80 дни ще ви оправя,ще изсека горите на Витоша незабавно!
125
2
 
18
 
! Отговори
Ив преди 5 години
Царю нема, ама Герджика се понапапка, когато му беше дошло времето и има! На народа не му доде това време- ни на работещи, ни на пенсионери ни на болни......
124
0
 
18
 
! Отговори
Бе то преди 5 години
Бе то и аз се чудя как депутатите не живеят с хиляда лв.Или как 80% от българите са на прага на мизерията.Или как още народът не се е вдигнал срещу вас, има антиприродни закони явно.
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та както стана въпрос за имотите на Царя (главно Ц), в историята на второто Българско царство. На царя е принадлежало всичко, което е Българско. Днес под всичко което е Българско принадлежи всичко, което на държавата. В качеството си на цар, а той не е такъв, щото не сме царство, не знам какви претенции мое да има.Претенциите са му, в качеството на частното лице Симеон Сакскобурготски. Един вид закъсняла реституция на "бащини имоти", при все че баща му е бил само шеф на институция.А
122
3
 
17
 
! Отговори
Др. Уотсън преди 5 години
Царя ни го натресоха бивщите седесари и агенти на ДС. Извикаха си отрочетата от Ситито в Лондон, и опоскаха държавата. После се спасиха, кой както свари, а народа - да духа супата.
121
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бг си остана комунистическа държава, управлява мутра милиционер и бивш комунист чиито идол е тодор живков, какво искате
120
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току-що гледах част от едно от интервютата му,той говори за асимилация(!!!) на България,а също и за "демократична монархия",тея може би да искат да прилапат цяла България,с отпадането на закона за престъпленията на предците му.https://youtube/watch?v=GEv5KaIpXS8
119
3
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
"Как може царя да няма никаква собственост?"А как може фамилията Сакскобургготски да не понесе никаква отговорност за трите национални катастрофи и отделно сътрудничеството с нацистите????Всяка уважаваща себе си нация не би ги допуснала на своя територия,камо ли да им раздава имоти!
118
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновено пияндетата не разполагат със собственост-те продават такава.
117
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царя е гол!
116
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук не става дума само за тези имоти,а да отпадне закона с който са осъдени за престъпленията си срещу държавата и населението,нещата са много сложни,не знаем какво точно стои зад това и какви тайни намерения има.Когато са в изгнание в Египет,никоя държава не иска да ги приеме,дори и Италия от където е майка му,само Испания,в която управлява фашиста Франко ги приема след известно време.
115
5
 
33
 
! Отговори
Провинциялист преди 5 години
Тая фамилия е донесла две национални катастрофи. Тая фамилия натресла фашизма в България, отнето им е всичко поради това. Да се радва, че са ги оставили живи, а не в Белене.