БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба
288
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотът на левицата вчера в парламента, който не осигури кворум за работата на депутатите е донесъл полза за собствениците на стари коли. Поне според лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя и Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 - алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

Още по темата
"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети. 

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП.

Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясен разчет и откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е връх на наглостта ви, г-жо Нинова. За да изкарате 2-5% вот, от бедните хора,обричате цялата държава на въздух пълен с мизерия от *** на Европа. Що не вземете целия ш....н парламент да вкарате две,три дизелови 30-40г. коли,и да се заключите в лай......няния парламент,че да видим колко е полезно за гражданите,които уж са ви избрали, да се движат подвижни ГАЗОВИ КАМЕРИ.
243
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жо лъжа може ли да ви помолим никога повече да не влизате в парламента
242
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА НИНОВА- В ПЕТЪК В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е НЯМАЛО РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЗАСТРАХОВКИ ЗА СТАРИ ЛЕКИ КОЛИ- ТЯ ЛЪЖЕ.
241
2
 
13
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Брей много мазохисти в тая територия са се навъдили! Тия ги клатят те се радват, че им вдигат данъците! Да ви клатят още по мощно тогава да ви става още по добре!
240
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"като взимам по 11200 лева от дистанционна работа"А останалите 99% от населението, които не взимат по 11200лв от дистанционна работа какво да правят? Голямото добро утро... То и аз карам кола за 50к евро, ама света не се свършва с мен?
239
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКО СИ СМЕШНА,АМА ОТВРАТИТЕЛНО СМЕШНА-ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ОБСЪЖДАНЕ БЕШЕ ДРУГ ГОСПОЖА ЛЪЖА!
238
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново ГОЛЯМА ЛЪЖА ДРУГАРКЕ,ИЗРЕЧЕНА БЕЗ ДА ТИ МИГНЕ ОКОТО!НИЩО НЕ СТЕ СПАСИЛИ,Защото в петък се разглеждаше законопроект,за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.ГРИПЕНА,си върши добре подмолните намерения!
237
6
 
5
 
! Отговори
Промяна преди 5 години
Партиите трябва да се забранят в конституцията на България. Те са тоталитарни институции и служат за кражба от държавата ни!
236
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не вземете наистина да ни спасите като се махнете и от България ама за постоянно
235
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой ще спаси седем милиона от отровния въздух?!!!!!!
234
4
 
8
 
! Отговори
Гергов преди 5 години
С действията си БСП ще крепят още дълго време ГЕРБ на власт!
233
10
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Комунягиииии, сънувате ли Бойко? :)))))))))))))))))))))))))
232
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко предложение на ГЕРБ е срещу българите! Всяко разумно нещо отпуснато от бащицата е с цената на протести.
231
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако ми вдигнат данъка на 15 годишния Опел, ще им го закарам в парламента и ще им оставя ключовете да си го карат. Застраховките ги вдигнаха заради Олимпик, сега ново 20...
230
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо постижение, няма що. Така ще тровят въздуха по-евтино. Колко трябва да си ***, за да се похвалиш с такова нещо? Данъците за стари коли трябва да бъдат брутално високи предвид факта, че мръсния въздух убива хиляди хора годишно. БСП трябваше да се закрие много отдавна.
229
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Anonimen 246Детето на затворника:- Татко, какво правят мъжете в затвора?- Ще ти покажа сине като излезе *** на пазар
228
14
 
18
 
! Отговори
Майкоуууу преди 5 години
Страшна сте свършили!Сега ще има глоби от ЕС.Вместо да хванете да свършите малко работа.Тука ми се хвалите с глупости.
227
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КУКУнфрела осигурява ОЩЕ ПОВЕЧЕ БОЛНИ ОТ МРЪСЕН ВЪЗДУХ еййй долна с/*** бе,еша си нямат.А ЗА БЮДЖЕТА ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ ЛИ МЪР/;ЯЦИ ТАКИВА??Тая успя пак да ме вбеси,цялата комундерскодесарска менажерия ПАК е впрегната да сваля правителствот,да се продъните дано.Догодина има два избора,за евродепутати и кметове,ЗАЩО КОМУНЯРИТЕ И ДРУГИТЕ ПРОКРЕМЪЛСКИ....НЕ ИЗЧАКАТ,ПЪК АКО ГЕРБ ГИ ИЗГУБЯТ ВЕДНАГА ИЗБОРИ!Искат да управлява служебен кабинет посочен от УШАТИЯ и той е в заверата.Гни/ди!!!!!
226
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето в дневния ред на парламента нищо за старите коли не бе предвидено .Имаси програма и всеки може да я види другарко Лъжа
225
18
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Поне сме случили със спасители! Ни мога да и са нагледам на *** , пък кат са сетя за Кирчо Добрев данъците ми спират да имат значение