Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци

Валери Симеонов периодично ще изисква информация от службата
5 ное 2018 17:30, Анисия Иванова
114
Животът на Доган под заплаха от атентат! НСО го варди от чужденци
Кадър: YouTube

Периодично ще изисквам информация от НСО за основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган и нейното прекратяване при отпадането на застрашеността. Това посочва вицепремиерът Валери Симеонов в съобщение до медиите.

Симеонов посочва, че на поискана от него информация за необходимостта от охрана от НСО на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на 2 октомври е получил отговор, в който единствената конкретна информация била, че охраната се осъществява от 2009 г. На повторно искане и след срещи с министъра на вътрешните работи, вицепремиера по обществения ред и сигурността, както и с началника на НСО вицепремиерът е получил отговор от службата днес.

Още по темата

По думите на Симеонов в писмения отговор се посочва, че основанието за охрана на Ахмед Доган е решение на комисия, в окято са участвали началникът на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР, ръководителите на служба Военна информация и на Държавна агенция "Разузнаване".

Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган до настоящия момент, се казва в съобщението на Симеонов.

"Въпреки отказа за предоставяне на точна информация за изразходваните суми за охрана, в писмото изрично се указва, че те са многократно по-малки от сумарните разходи за охрана на лицата, които трябва да бъдат охранявани по силата на закона: президент, министър-председател, председател на Народното събрание, вицепрезидент, главен прокурор. Общият размер на месечните разходи за охрана /в т.ч. транспорт/ нямат нищо общо с разпространяваните от медиите суми и са съизмерими с месечното възнаграждение на един телевизионен водещ от сутрешен блок или на началник отдел в държавно търговско дружество. По този ред са били охранявани в определени периоди от време и други политици като Лютви Местан, Румен Петков, Иван Искров, и др.", отбелязва Симеонов.

"След ерата на социализма, в която по политически причини загубиха живота си и бяха репресирани десетки хиляди български граждани, обявени за "врагове на народа", за щастие през новата история на България след 1989 г. не е допуснат случай на политическо убийство с изключение на убийството на Андрей Луканов по неизяснени политически или икономически причини.

Подобен случай не бива да се допуска днес, когато България вече е член на Европейския съюз, а не на Варшавския договор. Периодично ще изисквам информация от НСО за наличието на основание за продължаване на охраната на Ахмед Доган от НСО и нейното прекратяване при отпадането или намаляването на степента на застрашеност", посочва още Симеонов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
14
 
! Отговори
Истината преди 5 години
До K6Държавата застава с цялата си сила зад Доган,защото той е собственик на съществен процент от нея!Акционер,един вид.Както вървят нещата-скоро ще притежава контролния пакет(акции),а в по далечен план ще е едноличен собственик.
24
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеем в държавата на абсурдите. Доган в ролята на какъв се охранява от НСО? Не е депутат, не е президент, не е министър даже официално не е политик даже. Значи държавата ще плаща за охрана на частно лице!? Но това не бива да ни учудва разбира се след като тя държавата плати и лечението на Митьо Очите...а в същото време хиляди болни българи, хиляди деца които имат нужда от помощ са захвърлени на улицата...
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меди да не се стиска а да се бръкне в джоба и да си плати за охрана. Голям човек е, а не глезено бебе на държавата.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишман-атентатора с газов пистолет който дори засече....... няма такава пародия. Каквато държавата такива и атентаторите
21
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
В разпределението на порциите ще да е причината....
20
0
 
22
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Ама нали вече не е политик или държавно лице а мастит бизнесмен със собствена ТЕЦ,странно като бизнесмен може да наеме 20 горили в сараите си странна новина нещо не се връзва тука
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доган е много неудбен политически лидер на единствената етническа партия -ДПС - представена в българския парламент за турския президент Ердоган.Протежето на Ердоган в Бг - Местан - се провали "с гръм и трясък".Тъй, че... кой знае!?
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сведение на матряло:НСО пази Етническия мир, а не Доган !
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уоу! Статия за Доган, мислех, че е забранено да се пише за този митичен персонаж на българската одисея на прехода.
16
12
 
11
 
! Отговори
Бърни преди 5 години
Само социализъм може да спаси България.
15
1
 
12
 
! Отговори
БеГе Мутра преди 5 години
Най успешния "български политик" след бай Тошо. Мълвата е че вземал по милион лева за съвет
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как си е спечелил милионите?!Онзи ден на тоя въпрос ,един отговори Ами първия милион с консултации.Авахти гениите и скъпите консултации
13
0
 
22
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Съгласен съм за охраната на Доган да се плаща каквато и да е сума,НО първо да излезе един легитимен представител на държавата и да обясни в какво се състои ценността на въпросният индивид за България!Ще бъде любопитно да узнаем.Или е държавна тайна?
12
1
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Значи за Доган има кола и охрана от НСО, а за омбустмана няма:) Е то ви се пише "драги" управляващи.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно чужди турци заплашват нашия турчин да му Скрипал'лизират дръжката !
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той не е вече политическо лице или депутат! От къде на къде с държавни пари ще се охранява! Да си плаща на частни фирми.
9
0
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Държавата на ментетата, менте атентат с менте пищов и за капак пищова засякъл егати атентата.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно гавазите му вардят барбекюто, че нали веднъж му го събориха.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква причина няма Доган да бъде охраняван, просто не искат да разсърдят ДПС-то, нали пазят етническия мир нашите мишоци.
6
1
 
18
 
! Отговори
& преди 5 години
Абсолютно нагласен опит за убийство , а атентатора дори не е в затвора в момента. Цирк Буш