Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
24
 
! Отговори
к0нсерва преди 4 месеца
от 7 месеца алармирам, обаче нали съм никой, никой не ме и чува, а защото ами тогава качиха записа на Могерини по темата в Евро-парламента наличен в Ютуб. положението е страшно, САЩ напуснаха залата в ООН, но питам къде бяха преди 7 месеца!? освен това гот е в ЕС - тоталитарна структура - не избраната от никой на демократични избори Могерини решава за цял континент и 28 държави в съюз, това ли е демокрация?!!??!!
47
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не е никаква социалистка. Тя просто е платен проводник на чуждо влияние която няма никакви идеологически принципи. Нейната единствена опорна точка е да прави и говори всичко което вреди на България и я отслабва.
46
17
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 месеца
До 40 : офффф, аз пък и преди 30год живеех близо до пл. Света Неделя и картинката около Халите не беше по-различна. Особено средата на 90те пък имаше много повече. Ма ви втълпяват глупости, разчитайки на дребнавото ви късопаметно съзнание.
До 41 : разсмя ме. Естествено, че нямам нищо общо с такива като теб, затова и правя ясно разграничение - ние и вие. Но от интелекта ти добих представа. Огромен е и тежи поне колкото угоен шУпар.
45
1
 
15
 
! Отговори
тонката преди 4 месеца
герб си отиват и сами го знаят. Затова крадат за последно, докато на хората не им писне и не излязат всички на улицата.
44
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ е спасението за България. Помнете ми думата: без него сме загубени. Не вярвайте на тролове на които им плащат за да говорят небивалици против ГЕРБ. За съжаление по-добро просто няма.
43
2
 
24
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Истанбулската конвенция е росна китка в сравнение с тоя пакт,подписващ смъртната присъда на Европа!Естествено,Борисов би го подписал без капка колебание,за някой и друг транш.Въпросът е да се създаде такава среда,че да го е страх да го направи,т.е. властта му да е заплашена,щото друго не го интересува.Не би трябвало да е толкова трудно,след като Со.росовата либерална отрова и у нас започва да изветрява.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато имаше робство, черните бяха полезни в Америка и Европа. Като няма робство, за кво са ни?
41
1
 
15
 
! Отговори
GHT преди 4 месеца
До Пустиняк

НПО ***, стига си лъгал хората и не ми се прави много на умен, защото не си. Много ви обичам такива, дето говорите на "ние и вие" и гледате някак си отгоре. Целия ти род да се съберете с все офиса ви, не можете да ми стъпите на кутренцето по интелект. Луди ще ви направя.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Пустиняк

Не леж на тая кълка. Идват и тука. Всеки ден в София виждам черни и всякакви. Поразходи се около халите брато да се порадваш на мултикултурализма :D
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всички знаем,че глобалният план за миграция е предназначен за да превърне европейците в африканци
38
26
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 месеца
Кратуноиди, разберете бре! Никой не иска да идва да се заселва в жалката *** бг. Този пакт е за други държави, напреднали икономически и обществено, не за цървулистан. Всъщност, нашето изстрадало племе дава емигранти, а не приема такива. Така, че сме от другата страна, в наш интерес е.
37
7
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 месеца
Пустата Корнелка! Прави каквото прави и хоп ... Бойко да и дойде. Пък той един такъв хич не я отразява.
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До скоро бях фен лично на Борисов, но след края на председателството, герп рязко тръгна надолу в очите на хората с поредица от жестоки гафове, купища нови данъци, рестрикции, такси ... а вече и връщане на ман галите!

Ако това за връщане на май мунките е вярно - "другаря" Б.Б. е пътник, и 4 -ти път няма да има. Много разкрачено го играеше отдавна герп, но накрая сам се разчекна! Обенинените мафиоти и най-вече белата златка и те са пътници
35
0
 
31
 
! Отговори
стига бе преди 4 месеца
Правителството пак тихомълком, както с ИК иска да ни натрапи това нещо.
Калинката подписала ИК и не оттеглила подписа си, казва следното:
България подкрепя Глобалния пакт за миграция на ООН, който ще бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко.През декември предстои много важно събитие към ООН, като се очаква да се подпише международният Пакт за миграция, което се надяваме да даде световен тласък на справянето с незаконната миграция.
34
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лъжа е че пакта е необвързващ. След време ще бъде наложен като законова рамка. Който го подпише ще си къса косите някой ден!
33
1
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 месеца
До Социалист
Нинова е скрита националистка е БСП е скрита националистическа партия. Не очаквайте Нинова да подпише или да се съгласи. Либералчета, вие сте бита карта, заедно със Сър ГЕЙ!
32
2
 
7
 
! Отговори
gerber преди 4 месеца
До Либерал. Vie ste lud.
31
2
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 месеца
До Либерал
Либералче, я се скрий! България няма да подпише този пакт! Който го направи, ще предизвика гражданска войан в България и първите, които ще изтрепем до крак са либералит6е като тебе! Либерализмът е АБСОЛЮТНОТО ЗЛО!
30
18
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 4 месеца
Разочарован съм от г-жа Нинова. Като социалист, тя трябва първа да подкрепи този текст. Европейската левица е "за".
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никакви такива! Вижте какво прави Тръмп по въпроса.