Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
24
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
от 7 месеца алармирам, обаче нали съм никой, никой не ме и чува, а защото ами тогава качиха записа на Могерини по темата в Евро-парламента наличен в Ютуб. положението е страшно, САЩ напуснаха залата в ООН, но питам къде бяха преди 7 месеца!? освен това гот е в ЕС - тоталитарна структура - не избраната от никой на демократични избори Могерини решава за цял континент и 28 държави в съюз, това ли е демокрация?!!??!!
41
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е никаква социалистка. Тя просто е платен проводник на чуждо влияние която няма никакви идеологически принципи. Нейната единствена опорна точка е да прави и говори всичко което вреди на България и я отслабва.
40
17
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
До 40 : офффф, аз пък и преди 30год живеех близо до пл. Света Неделя и картинката около Халите не беше по-различна. Особено средата на 90те пък имаше много повече. *** ви втълпяват глупости, разчитайки на дребнавото ви късопаметно съзнание. До 41 : разсмя ме. Естествено, че нямам нищо общо с такива като теб, затова и правя ясно разграничение - ние и вие. Но от интелекта ти добих представа. Огромен е и тежи поне колкото угоен шУпар.
39
1
 
15
 
! Отговори
тонката преди 5 години
герб си отиват и сами го знаят. Затова крадат за последно, докато на хората не им писне и не излязат всички на улицата.
38
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е спасението за България. Помнете ми думата: без него сме загубени. Не вярвайте на *** на които им плащат за да говорят небивалици против ГЕРБ. За съжаление по-добро просто няма.
37
2
 
24
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Истанбулската конвенция е росна китка в сравнение с тоя пакт,подписващ смъртната присъда на Европа!Естествено,Борисов би го подписал без капка колебание,за някой и друг транш.Въпросът е да се създаде такава среда,че да го е страх да го направи,т.е. властта му да е заплашена,щото друго не го интересува.Не би трябвало да е толкова трудно,след като Со.росовата либерална отрова и у нас започва да изветрява.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато имаше робство, черните бяха полезни в Америка и Европа. Като няма робство, за кво са ни?
35
1
 
15
 
! Отговори
GHT преди 5 години
До ПустинякНПО ***, стига си лъгал хората и не ми се прави много на умен, защото не си. Много ви обичам такива, дето говорите на "ние и вие" и гледате някак си отгоре. Целия ти род да се съберете с все офиса ви, не можете да ми стъпите на кутренцето по интелект. Луди ще ви направя.
34
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПустинякНе леж на тая кълка. Идват и тука. Всеки ден в София виждам черни и всякакви. Поразходи се около халите брато да се порадваш на мултикултурализма :D
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаем,че глобалният план за миграция е предназначен за да превърне европейците в африканци
32
26
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Кратуноиди, разберете бре! Никой не иска да идва да се заселва в жалката *** бг. Този пакт е за други държави, напреднали икономически и обществено, не за цървулистан. Всъщност, нашето изстрадало племе дава емигранти, а не приема такива. Така, че сме от другата страна, в наш интерес е.
31
7
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Пустата Корнелка! Прави каквото прави и хоп ... Бойко да и дойде. Пък той един такъв хич не я отразява.
30
0
 
31
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Правителството пак тихомълком, както с ИК иска да ни натрапи това нещо.Калинката подписала ИК и не оттеглила подписа си, казва следното:България подкрепя Глобалния пакт за миграция на ООН, който ще бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко.През декември предстои много важно събитие към ООН, като се очаква да се подпише международният Пакт за миграция, което се надяваме да даде световен тласък на справянето с незаконната миграция.
29
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжа е че пакта е необвързващ. След време ще бъде наложен като законова рамка. Който го подпише ще си къса косите някой ден!
28
2
 
7
 
! Отговори
gerber преди 5 години
До Либерал. Vie ste lud.
27
18
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
Разочарован съм от г-жа Нинова. Като социалист, тя трябва първа да подкрепи този текст. Европейската левица е "за".
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви такива! Вижте какво прави Тръмп по въпроса.
25
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми да не го подписват какво толкова.Решават някакви извратени бабички и перверзни дядки че ще си играят на Дева Мария и майка Тереза."Елате всички клошари доведете си жените и 20-те деца,отворете си халифат,правете каквото желаете а те ще ви плащат да ги колите и изнасилвате" За такива фундаментални въпроси касащи физическото оцеляване на конкретна държава ООН не би трябвало да има право дори дума да каже?Кои са те?Некви дъртаци.След 20 години ще са леш а резултата от безумията им остава.
24
35
 
4
 
! Отговори
Либерал преди 5 години
Да кажем заедно НЕ на расизма и ксенофобията и ДА на либерална Европа!
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Африканските държави да се задължат да приемат емигранти от цял Свят и да им създадат условия на живот като на месните мутри !