Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента

Нинова вини ГЕРБ, че той не защитава нито България, нито ЕС
Обновена: 9 ное 2018 14:51 | 9 ное 2018 12:37, Камелия Цветанова
75
Глобалният пакт за миграция на ООН взриви парламента
Снимка: Reuters

Спор в парламента и за глобалния пакт за миграция на ООН.

Червената шефка Корнелия Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни кой, защо и кога е решил България да го подкрепи, а Христо Гаджев от ГЕРБ й отговори, че няма такова решение на правителството и темата тепърва предстои да бъде обсъждана при това в Народното събрание.

Според Нинова този пакт въобще не защитава националния ни интерес, нито пък този за ЕС.

Още по темата

"Европа и ние като член на ЕС преживяхме много кризи - финансова, икономическа социална, но Европа отслабна и се раздели не толкова от тях, а най-вече от мигрантската криза. Гордостта на Европа, ценността на Европа, да се премахват стени се обезличи и започна ново вдигане на такива", коментира тя.

Соцлидерката смята, че в глобалния пакт, който предстои да бъде подписан през декември на междуправителствена конференция в Мароко, има и някои добри решения, но проблемът бил, както и с Истанбулската конвенция, че зад някои от текстовете се прикриват други намерения.

"Става дума за документ, който стимулира по-голяма миграция и класифицира същата като добро и неизбежно явление. Нещо повече, решението оттук до мигрантските въпроси се свежда в това нелегалната миграция да се трансформира в легална такава", заяви Нинова.

Тя упрекна управляващите, че не подлагат на обсъждане темата. Според нея е важно да се знае, че става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти.

"Махалото тръгна от едната крайност към абсолютно другата крайност – популизма, анархизма, националистически формации и т.н. Задачата пред разумните български и европейски лидери днес е да спрем махалото, където е интереса на Европа и разума, а той е съюз на равноправни европейски държави, както беше основан", допълни още лидерът на БСП.

Христо Гаджев отговори на критиките на Нинова като й обаяни,че пактът е необвързваща рамка и няма решение на правителството да го подкрепи или не.

"През другата седмица ще има дискусия в парламента за пакта и Народното събрание ще вземе решение кой да участва в делегацията за Маракеш, така че решението дали България ще подкрепи или няма да подкрепи пакта, предстои да бъде взето", каза той.


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми да не го подписват какво толкова.Решават някакви извратени бабички и перверзни дядки че ще си играят на Дева Мария и майка Тереза."Елате всички клошари доведете си жените и 20-те деца,отворете си халифат,правете каквото желаете а те ще ви плащат да ги колите и изнасилвате" За такива фундаментални въпроси касащи физическото оцеляване на конкретна държава ООН не би трябвало да има право дори дума да каже?Кои са те?Некви дъртаци.След 20 години ще са леш а резултата от безумията им остава.
27
35
 
4
 
! Отговори
Либерал преди 4 месеца
Да кажем заедно НЕ на расизма и ксенофобията и ДА на либерална Европа!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Африканските държави да се задължат да приемат емигранти от цял Свят и да им създадат условия на живот като на месните мутри !
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Герб за пореден път и бе българите, ами когато се обърнат да видят кой тоя голям и ач? Кой пак пое ангажимент от нале име и за наша сметка след като Австрия, Полша, Чехия и Унгария вече казаха не!
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ни занимавайте с пактове! Какво става с ГО? Менда ще се беси ли?!
23
44
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 4 месеца
България трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да подпише този пакт!! Ако откаже, трябва политиците да бъдат притиснати! Бежанците имат нужда от помощ! Миграцията е добро и неизбежно явление! Смесването на хора и раси ще ни обогати! Например, по наши изчисления, България има нужда от 150 000 мигранти годишно.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Настоящият парламент е пълен с нагаждачи, коне с капаци, влезли по волята на "вожда" заради заслуги към "вожда" , слугинаж по същност. Нищо чудно да ни вкарат в национална катастрофа , както от много акъл са го направили властимащите преди 100 години.
След войните тогава от България са се изселили повече от 2 милиона дупи.
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нинова да иде в Берлин и да събира подписи по улиците срещу Истанбулската конвенция да спрем този произвол на ЕС и ООН веднъж завинаги, победа дрогари.
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Само ако и Израел започнат да приемат мигранти.
19
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Polska 14
Абе, полски..........ти пък къде се буташ???? Това, че еуропката, а и всеки един континет и държава ги правят хората, това си е чиста правда! Но КЪДЕ ТИ ОТИДЕ СТРЕМЕЖА към мултикултурализъм, глобализъм, транснационализъм....и всички там разни бла-бла-бла......що изведнъж се сетихте за някаква "еуропка"??? А и продажните поляци сега пък се подлагат на краварите.....така че ЗАБРАВЕТЕ за еуропката!
18
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак се търсят някакви сензации, Нинова да иде пред ООН и да им каже че в ООН са в огромна грешка с бързия влак от Каспичан кой я спира.
17
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дано Русия спаси света,от злото амин
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, и ? Който е писал пакта да си бере гайлето.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нинова, що се кахъриш?? На бате бойко училката - меркелица, си заминава точно по причина на неконтролираната миграция! Може би нашичкият и ЗАВИЖДА на "лаврите"??? Той така и така ще си остане в историята като най-корумпираните правителства (аш 3!!!!), защо пък да не "остане" и като ГРОБокопач на българщината?????
14
1
 
15
 
! Отговори
шепот преди 4 месеца
Защо Премиерът не даде изявление за
този пакт.Нима тази гласност щеше
да се таи и от президент.Тихомълком
искаха да станем п....и и да обичаме
содомския полог.За едното ръкостискане сега ще стане същото, но
преведено през друг коридор.
13
1
 
40
 
! Отговори
Polska преди 4 месеца
Винаги помнете, че Европа - това са хората населяващи този континент! Народите населяващи този континент! Не сградите, не чиновниците, не мигрантите. Европа е това което е, защото НИЕ сме Европа, земята на нашите деди! Ако ни подменят ще изчезне и Европа. Може да се преименува на Африка или на Азия, но със сигурност няма да бъде повече Европа!
12
0
 
27
 
! Отговори
ак-47 преди 4 месеца
Масоните са в дъното на злото.Ротшилети идр.
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България кога ще спре „легалната” миграция на руснаци по българските земи чрез „братушковия”метод, а същевременно гони българите да се скитат немили-недраги по Света !
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние не сме чергари, не сме ци ..ни. Българите са стрили градове, траките са били уседнали племена с развита култура, славяните не са чакали наготово...
Напливът на бедни и озлобени към по-богати не е по вина на България.
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европейците не са тръгнали към Близкия изток, черна Африка и Азия“, коментира юристът. Той смята, че ООН провежда нов вариант на плана на Джордж Сорос, който предвиждаше Европа да приема по един милион бежанци годишно – приток, който да ликвидира християнския характер на континента. Бившият конституционен съдия е категоричен, че „правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси