Президентът пак: Не мога да ставам обединител на неправдата!

"Управляващите не чуват гласа и болките на хората"
Обновена: 12 ное 2018 18:13 | 12 ное 2018 14:30,
468
Президентът пак: Не мога да ставам обединител на неправдата!
Снимка: Архив, БТА

Протестите са демократично право и те възвръщат и надеждите и достойнството на българите като граждани и затова вече са закономерни, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово.

Още по темата

Според него властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Той уточни, че "гласът на гражданите, техните болки, техните тревоги не се чуват и някак си недостигат до управляващите".

Според него властта губи сензорите си, усещането за проблемите на хората и ако няма чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората - закономерно е тези протести да продължават.

Той не коментира дали протестите са политически режисирани, но добави "че никой не може да изкара хората насила на улицата".

Според него оставката в момент на растящи цени, на инфлация, увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягство от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново, каза още Радев и добави: "Очаквам правителството и Народното събрание да посочат изход от тази ситуация".

На въпрос как ще коментира изказване на Цветан Цветанов, че не е обединител, а разединител на нацията президентът отговори: "Обединител не мога да ставам на неправдата, обединител не мога ставам на политически партии. Аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите болки, притеснения и надежди и ако някой не е разбрал това - си е негов проблем".

Днес президентът и главнокомандващ на българската армия Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово. Той прие строя на почетните роти на бригадата и се запозна с въоръжението и техниката, с която военнослужещите изпълняват задачите си. Във военното формирование бяха и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов.

Срещата в Карлово е по повод предстоящия празник на Сухопътни войски - 19 ноември и 100 години от края на Първата световна война, за което президентът положи цветя пред паметника на загиналите във войните.

На срещата си с него военнослужещите са поставили въпроси свързани не само със социални и битови проблеми. Те мислят за бъдещето на България и техните проблеми са в насоката как да станат по-добри в своята дейност, да придобиват нови и съвременни способности, уточни президентът. По думите му проблемите са комплексни и искат един всеобхватен подход за тяхното решаване.

Според Радев най-тежкият проблем в Българската армия е недокомплектът на личния й състав, който може, по думите му "да има изключително негативен ефект върху нашата система за национална сигурност". Мерките са комплексни и освен социалните са необходими и условия за водене на пълноценна подготовка, нова техника, нови способности и мотивация на хората, обобщи държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
14
 
12
 
! Отговори
КаквоЦелиПрезидентът преди 5 години
Да обедини не целия бълг.народ, а само данъкоплатците, за да се финансират с техни пари излишни предсрочни избори. Ясно е, че ГЕРБ отново ще спечели не защото са най-уханното цвете за мирисане, а защото няма алтернатива!Кому са притрябвали тези избори? На онази част от червените групировки, които не са достатъчно близо до казана с меда.Те издигнаха Корнелия и драпат да докопат властта, докато има възможност да се източват европейски фондове.Това е жалката истина. За народа на никого не му пука
55
3
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
ЖАЛКО, ЧЕ МНОГО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СА НАЯСНО С ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ. В ГЛАВИТЕ ИМ СЕ ВЪРТИ САМО ВЛАСТ И ПАРИ. А НАРОДА ОСОБЕНО ПРЕМИЕРА ТЕ ТОЛКОВА ГО НЕНАВИЖДАТ И НАЙ ВЕЧЕ ЗАРАДИ ИСКАНИЯТА ИМ ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ. ЗА ТЯХ БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА НАРОДА Е КАТО ГИЛОТИНА. НИМА И НАРОДА ИСКА ДА ЖИВЕЕ ДОБРЕ КАТО ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ В ПАРЛАМЕНТА. ТОВА ГИ ВБЕСЯВА. ПОЛУДЯВАТ.
54
2
 
5
 
! Отговори
Старшина преди 5 години
В казармите вече освен въшки и гадинки няма какво да се задига,а "хилядите управляващи" по градове и паланки окрадоха де що намериха!
53
6
 
11
 
! Отговори
Кво бе преди 5 години
Революция ли ще правите,?!
52
21
 
12
 
! Отговори
ист преди 5 години
Президентът каза че няма свобода на словото.Лъжеш, има. Доказвам ти -ти не ставаш за президент. Нинова те води за носа.Разбра ли че има свобода на словото.
51
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво предлага не става ясно, има дарбата да говори без да казва нищо смислено и съществено.АКО АКО ако ? Aко хората не бяха бедни щяха сега да са богати със достаътчно мангизи за гориво. Да не би да твърди че партиите са вредни да каже огава коя партия е с най-много стаж да си търсият хората там парите.
50
10
 
4
 
! Отговори
Ахмед преди 5 години
ГЕРБ и БСП се провалиха и народа не ги ще. Време е на власт да дойдат ДПС. В нея са най-добрите политици и срециалисти. ИншАллах, Турция и България ще живеят за винаги в разбирателство!
49
7
 
23
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Точно така! След близо 10 години управление на Борисов страната процъфтява и отдавна народът забрави за мизерията и разрухата. За съжаление малко хора могат да се издигнат до мисловните висоти на двамата физкултурници Цветанов и Борисов и да разберат това.
48
12
 
28
 
! Отговори
Неделя преди 5 години
Евала на Президента. Човек на място.
47
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е жаден за власт, иска да падне правителството и да дойде служебно, командвано от него, да започне едно крадене, и после да качи на власт другите крадци БСП+ДПС.
46
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Абе вие, от ГЕРБ, нещо да не заимствате от хитлеристите. Ама с вашата кОлтура не знаете, че един от принципите на Гьобелс в пропаггандата (проучете, какъв е бил Гьобелс) е бил, че една лъжа, повторена сто пъти става истина. Е, посбъркал е малко, затова не му се е уредил въпросът. Без намек, де...
45
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ромите няма да позволят техния герой Бойко да падне тогава може да им се потърси сметка за всичките безчиства.
44
22
 
8
 
! Отговори
Значи, преди 5 години
хем си обединител на българския народ, хем отграничаваш гласоподавателите, избрали ГЕРБ като поддръжници на неправдата.Обаче има ли алтернатива, след като разбойническата партия, която ти уреди президентския пост, ползвайки чуждестранни консултанти и много парички, успя да подмени дясното политическо пространство със своята еманация ГЕРБ?
43
23
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
Радефф пак се изгафи, след което ще премине отново в дълга фаза на радиомълчание.Червената радиация май съвсем му е облъчила малкото мозъче.
42
7
 
30
 
! Отговори
сега преди 5 години
До Анонимен 40Радев е избран пряко от народа а курв.ите депутати са назначени от мафията,ти знаеш ли кой е твоя депутат,за който си гласувал не нали?!
41
8
 
31
 
! Отговори
PILOT преди 5 години
На Борисов мястото му е зад решетките , а не на избори !!!
40
28
 
11
 
! Отговори
До срам и позор преди 5 години
Ти си доста с елементарното мислене, че който не харесва Радев, защитава ГЕРБ. Напомняш ми отвратителните времена, когато едни *** ревяха "кой не скача е червен"! Не ми пука за ГЕРБ,но същевременно знам, че Радев е човек без чест и е издигнат от най-мракобесната партия на бившите комунисти.
39
8
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Яко се тръшкат гербаджиите,ама напразно-вече има и по-голям авторитет от Банкянското (безалтернативно) слънце!И колкото да повтарят мантрите за борба с комунизма-няма да им мине номера,щото комунизма отдавна си замина,а те самите правят и по-лоши неща.Впрочем бившите партийни и комсомолски секретари в ГЕРБ хич не са малко ,а сега се правят на върли демократи.
38
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са политически режисирани в полза на БСП и за да омаскарят ГЕРБ. Радев, може да заблудите простолюдието, но не и интелигентните хора.
37
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как Радев знае повече за народа, като посещава само казарми, а управляващите имат хиляди кметове по градове и села.