Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите

Колко беше цената на горивата през ноември 2013-а?
13 ное 2018 10:23, Нели Христова
179
Цветан Цветанов на нож с БСП, вини ги за протестите
Снимка: Булфото

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини БСП в подклаждане на протестите в цялата страна и защити правителството, което нямало нищо общо с формирането на цените на дизела и бензина.

"Високите цени на горивата зависят ли от българското правителство? Колко беше цената на горивата през ноември месец 2013 г.? Тогава минималната работна заплата е била 310 лв, а сега е 510 лв.", попита той и допълни: "С тази цена на горивото от 2013 г. е можело да си купиш много по-малки количества гориво, но днес с 510 лв. минимална заплата, можеш да си купиш повече. БСП категорично стои зад тези протести. Има и други политически формации извън парламента, които искат предсрочни парламентарни избори. Има и немалка част от хората, които се самоорганизират. Има определена организация и тя е много ясна. На срещата между БСП и Корнелия Нинова с техните кметове са имали следните послания - 11-ти идва - да ги изметем, можем да предизвикаме избори, искаме предсрочни избори и т.н.", посочи Цветанов пред bTV.

Шефът на депутатите от ГЕРБ не пропусна да коментира и изказването на Румен Радев: "Президентът прави такива внушения, които не му правят чест. В цяла Европа се ограничава дизеловото гориво и автомобилите с такова. Това означава, че всички тези автомобили ще дойдат в България. Този законопроект, който президентът Радев коментира подсказва неподготвеност и непознаване на начина, по който се гласуват законите в България. Този законопроект е въпрос, който се поставя от пет години. Той е пуснат за обществено обсъждане от 30 август. Къде беше президентът да коментира тогава?", попита Цветанов.

По думите му един президент да си позволи подобно невежество означава, че той просто е вън от реалната ситуация в страната.

"Той ще защити ли тези, които горят в кварталите парцали, дрехи и гуми? Столичната община подмени автопарка на всички автобуси, които в момента са екологични чисти, те правят всичко възможно да ограничат твърдите прахови частици. Няма битка с президента, има спор. Аз смятам, че в спора трябва да се ражда истината. В момента една част от гражданите ще останат с него, а другата част - не. Президентът тика държавата към предсрочни избори, за да може да си направи служебен кабинет и да взима еднолични решения", настоя Цветанов.

Той отново обясни, че "Гражданската отговорност" ще се вдигне минимално за старите автомобили и цени от порядъка на 1000 лева са нереални.

"Ние затова правим политики. Обявяването на 1000 лева застраховка не отговаря на истината, нито за предстоящата година някой предвижда да има такива полици на пазара. Когато казваме увеличение на данъка на автомобилите, става въпрос за среден клас, който е достатъчно стар и говорим за от 6 - 8 до 10 лева. Разберете, че 1 лев на месец или 80 ст. не са от значение дали ще бъдат платени, но нека все пак се придържаме към някакви мерки и да даваме възможност да се правят политики от държавата и местната власт на база постъпленията от тези данъци", настоя Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
14
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Въпрос към Цветанов: Коя, а не кой е действителната причина / истинската/ за протестите, за недоволството от Герберасткото ви управление или съсипване на страната, м? Кая?, а не кой?!пп за Герб Пробрем е БСП, явно, а за всеки здравамислещ в страната Проблемът е "мозъка"/алчността/ на ГЕРБ и Ко!
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА ЗАЩО МИ ПРИЛИЧА НА ПЛЪХ?
84
3
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Цецо,време е да се оттеглиш за тих рентиерски живот!Дори само наемът от апартаментите стига за нормален живот.Искаш много повече?Готви се тогава за доживотен резил.Естествено,заграбеното няма кой да ти пипа-такава е системата.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия наглеци и некадърници и ланският сняг им е виновен.
82
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С протести нищо не постигате. Само трупате повече напрежение и нерви. Приберете се, хвърлете един бой на жената заради това, че снощи докато вие сте били на протест комшията е дошъл да оправи капещият бойлер и на детето за това, че докато е оправял бойлера комшията му е дал 10 лв да иде пие кафе за час два.
81
10
 
2
 
! Отговори
Стар предприемач преди 5 години
До ПерничанинЦелта на правителствата трябва да е запазване на стандарта на живот. Абсурд е да се говори за подобряване на живота в условията на капитализъм - така е устроена самата система, че неминуемо води към по-лош живот - така е по целия свят. Картели има и ще има, пак капитализма не може без тях. Някой ако иска по-добър живот с крякане не вярвам да го постигне, то ако беше така най-гръмогласните щяха да са най-богати.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В 88 посочих статистиката , другарю комунисте герберист .
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2008 ..... безработицата е 5 % ...... икономически растеж 6.2 %2012. безработица. 16 %2018 След десет години феодализма на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ : безработица. 6 % растеж 3.7 % Бойко Методиев Борисов кога ще стигнеш Станишев , а бай Тошо ????
78
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво виете? Нали отхвърлихме джендърастката конфекция и мигрантския пакт. Сега спокойно без конкуренция от Брадати мигранти ще можете да биете жените и децата за да испускате парата. Какви са тези протести?
77
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки който има 3 грама мозък знае че всяко управление на БСП завършва с тотална катастрофа на всички нива в държавата, сега ако вземат властта няма да е по различно, не знам дали разбирате какво съм написал.
76
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цв.цв. време е да си ходите, стига си се офлянквал.
75
3
 
11
 
! Отговори
Живите мъртви в БГ преди 5 години
До 84: Не знам ти как си, но аз и сега съм зле и едва свързвам двата края, а бъхтя по 10 часа на ден. Така че виенето е и сега. Проблемът според мен е, че ГЕРБ няма никаква идея как България да дръпне. Не се вижда движение напред а само разни хора, които се облажват. Така че защо са ни? Същото е и с БСП и нямат идея какво да се прави. Техната визия не струва. Но това не означава, че правителствата не трябва да се сменяват. Няма друг начин.
74
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докопат ли БСП властта ще виете като сарански мечки, да ви е ясно.
73
10
 
7
 
! Отговори
До 79 преди 5 години
Ами явно проЗДите са достатъчно,щото Борисов и Цветанов ги избират вече 3 пъти,а и според проучванията пак ще ги изберат.
72
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е Бсп ! ,а чувството за огромна Несправедливост !по цял свят политици/олигарси крадът ,ама с мярка , тук до дупка !Самозабравили се,Арогантни,Алчни, Безбожници демонстрират охолство и разкош .Нямат страх ни от Закон,ни от Народ,ни от Бога !
71
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как е имало държава преди ГЕРБ? И падне ли ГЕРБ няма да има държава ? Те идруги партии така си мислеха,ама България я има а те вече съществуват само на хартия.
70
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Solar PowerТоя па иска да умте здрав?! Ми еж пасти с палмово масло и ще доживееш и 100г., даже и кат умреш нема се развалиш, ще си останеш пластмасова мумия...така хатресва ли ти?
69
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен до Истината преди 5 години
Ти коя истина казваш на ГЕРБ или на обикновенните Българи.На народа му писна от това да се гаврят със него с ниските заплати и пенсии и високите данъци, горива, ток, вода и храна.И ГЕРБ и БСП са *** довели България до това положение.
68
3
 
9
 
! Отговори
Перничанин преди 5 години
До Стар предприемачАми протестиращите не крякат. Ясно е, че се иска по-добър стандарт и контрол над картелите, които е очеизвадно, че ги има. И съм далеч от мисълта, че това ни е оптималния начин на живот. То нали затова са там, да подобряват, ( за съжаление, повечето не са си на постовете и си нямат хал хабер ) но все пак. Не може по цени да гоним Европа, Вие като предприемач би трябвало да ви е ясно.
67
24
 
7
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Бесипету не могат с избори да вземат власт и затова пробват с преврат както им е обичайВалутния резерв в момента е 24 милиарда долараЗатова *** и Доган спъват като бесниНсли се сате какво ще стане ако им позволим