Каракачанов vs. Сидеров: Оставката е творческо предложение!

Вицепремиерът заяви, че няма проблем да я подаде
Обновена: 18 ное 2018 11:50 | 18 ное 2018 09:47, Александър Попов
149
Каракачанов vs. Сидеров: Оставката е творческо предложение!
Снимка: Булфото, архив

Обединени патриоти могат да споделят съдбата на Реформаторския блок. Ако не ме слушат какво говоря ще се сринем. Тази прогноза направи Волен Сидеров след последните политически събития и оставката на Валери симеонов.

"Ние сме готови да преосмислим идеята за патриотична коалиция, имаме нужда от обновяване, от една "мозъчна атака", която да ни изведе на друго ниво. Има риск да последваме Реформаторите", заяви Сидеров пред bTV.

Той смята, че една от големите грешки на малката коалиция е било решението двама от тримата лидери на ОП – Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО), да влязат в правителството.

Още по темата

Това нарушило комуникацията в коалицията, а вчера той отправи "дискретно предложение" към Каракачанов да последва подалия оставка Симеонов.

"Виждам, че доверието в нас е спаднало. Тази оставка я предлагам като спасителна акция, като едно показване, че можем да управляваме без да заемаме постове", коментира Сидеров и допълни, че тези два поста по никакъв начин няма да разклатят кабинета.

Според Сидеров "оздравителното" изтегляне на лидерите от правителството е важно, защото иначе цялата патриотична тема може да девалвира. И допълни, че няма "да предаде четата".

"Премиерът реагира нормално на оставката на Симеонов, не е имало опити за убеждаване. Моята роля на буфер приключи. Ако някой иска да работи, да работи", заяви от своя страна Красимир Каракачанов.

Той коментира и поисканата му оставка от Сидеров.

"Това е творческо предложение. Продължавам да мисля творчески и както съм казал много пъти коалиционните въпроси е редно, дори да са творчески, да ги обсъждаме помежду си. Сега ще настоявам във вторник да разгледаме това предложение и няма никакъв проблем да си подам оставката", заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО допълни, че не се е обидил.

"Ако някой смята, че може творчески, на гърба на своите партньори, да си прави личен имидж, аз лично смятам, че няма смисъл от такава коалиция", каза той и добави, че не смята, че трябва да има промени в коалиционното споразумение.

Относно протестите Каракачанов заяви, че всеки има право да протестира, но да не бъдат за сметка на голямата част от обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов вътрешно ликува. Управлението за пореден път има проблем и той има кой да отнесе всички негативи (заслужено междувпрочем), както някога стана с РБ, РЗС и други патерици на ГЕРБ - патериците са затова, подпираш се при нужда, а като се счупят вземаш друга. А проблемът на ГЕРБ е сериозен - Бойко взе решение за спиране на ЮП с което ощети страната с 400 млн. годишно, а скоро и Булгартрансгаз ще губи по 100 млн. годишно. Ще компенсира като съдере кожите на хората с данъци, а това е проблем.
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Всеки има право да протестира, но да не бъде за сметка на голямата част от обществото"Това го разбирайте "всеки има право да протестира, но да не бъде за наша (на т. нар. патриоти) сметка".
111
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** големи творци тия, бе, нещо като прероден Леонардо... Айде оценете творчеството им по достойнство, моля ви се...
110
0
 
14
 
! Отговори
Не мога да ги гледам преди 5 години
ПЪРВО КАРАКАЧАНОВ СИ СЛОЖИ СИНЯТА КАСКА ОБРАТНО, А СЕГА И ТОЗИ И ТОЙ СЪЩО. ТЕЗИ ДВАМЦАТА ЯВНО НЕ СА ХОДИЛИ КАЗАРМА, АМА ИНАЧЕ УПРАВЛЯВАТ СЪС ЗАМАХ.
109
3
 
13
 
! Отговори
Искания преди 5 години
Намаляне на цени на:-ток искам от Козлудуй и ТЕЦ2-ЮП директо от Русия без посредници, 500 милиона год. от транзит да се финансира парното на един милион българи-намяляне на цена води и подгряване-парно- 2015 г. цена на газ по-висока, 2018 по-ниска плащаме парно с 200 лв. повече-таван на печалбите на търговци-спиране на НЗОК да финансира частни болници-премахване на Сградна инсталация - ЕС и ВАС решение 2012-Закон срещу картелите - затвор и конф. имущество- Банкери затвор при фалит банки
108
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като се види снимката, става ясно как ни се подиграват и присмиват.
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На фотото Сидерчо е като изпаднал германец,но с папионка..
106
1
 
11
 
! Отговори
Евро избори 2019 преди 5 години
Волен си турил папионка и е готов за Европата.За да има приемственост в политическата линия Бареков му обяснява къде в Брюксел правят шкембе чорба.....
105
2
 
11
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
С тия патриотари,Борисов беше до тук.Един по един се "изчесват" от управлението и го оставят да бере плодовете на срама сам.Освен цялото Правителство да подаде оставка, друго решение не виждам,защото и следващия патриотар,вице,ще е от същата помия.Дори и да не излъчат друг, вице,тия вече са като воденичен камък на шията му.Дори и Цвъчко схвана безизходицата,защото няма как и този път, да направи от лай*ото,торта.Беше,каквото беше. Дето се вика-"Сбогом Гергино,да ти *** панаира".Оставка...аааааа.
104
0
 
3
 
! Отговори
до107 Кантонерки преди 5 години
Какви фашаги са ?Тези четирмата са Мюсюлмани .
103
2
 
14
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Времето на агентите на ДС е крайно време да свърши - така и агент БУДА трябва да се отправи към бунището на историята!!
102
1
 
8
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Френската радикална десница на Мари Люпен каза : тия тримата не са националисти и се гушна с ВОЛЯ .Същата Воля която се хвалеше с просветени в листата.Нещо светлината ги напуснала ,на тъмно е най-добре не се виждат мизерията и деянията....
101
1
 
17
 
! Отговори
Кантонерки преди 5 години
Тримата фашаги и Бареков-творци -тоалетни,дюдюци,сини каски,барабани мани мани
100
1
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 5 години
Ковачки пази три места в Бобов Дол - Симеонов , каракачанов и Сидеров .За Борисов не е сигурен дали да е в бобов дол или в ораново .
99
1
 
7
 
! Отговори
Аку преди 5 години
Творчеството им е нео-фантастично-Клозетно творчество.Третия хубустник дори има нужник лично открит от него и гордо посочен в речта му при оставката като върхово постижение.....
98
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С цената на всичко СДС и ДПС никога вече няма да управляват държавата ни.
97
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С цената на всичко СДС и ДПС никога вече няма да управляват държавата ни.
96
5
 
5
 
! Отговори
ДО 100 преди 5 години
Не коментирай хора, които не познаваш. И първо погледни себе си и децата си на какво приличате....... /според съседите ти/.
95
1
 
9
 
! Отговори
някой преди 5 години
Детска кухня "Вип бебе" снабдява армията с храна!!!Браво г-н министър!
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен е пълна трагедия. Б.оклук отвсякъде. Не, че другите управляващи не са същите. Но него най-много му личи.щял `да преосмисля идеята за патриотична коалиция`Може като я преосмисли да си я завре някъде.