Каракачанов vs. Сидеров: Оставката е творческо предложение!

Вицепремиерът заяви, че няма проблем да я подаде
Обновена: 18 ное 2018 11:50 | 18 ное 2018 09:47, Александър Попов
149
Каракачанов vs. Сидеров: Оставката е творческо предложение!
Снимка: Булфото, архив

Обединени патриоти могат да споделят съдбата на Реформаторския блок. Ако не ме слушат какво говоря ще се сринем. Тази прогноза направи Волен Сидеров след последните политически събития и оставката на Валери симеонов.

"Ние сме готови да преосмислим идеята за патриотична коалиция, имаме нужда от обновяване, от една "мозъчна атака", която да ни изведе на друго ниво. Има риск да последваме Реформаторите", заяви Сидеров пред bTV.

Той смята, че една от големите грешки на малката коалиция е било решението двама от тримата лидери на ОП – Валери Симеонов (НФСБ) и Красимир Каракачанов (ВМРО), да влязат в правителството.

Още по темата

Това нарушило комуникацията в коалицията, а вчера той отправи "дискретно предложение" към Каракачанов да последва подалия оставка Симеонов.

"Виждам, че доверието в нас е спаднало. Тази оставка я предлагам като спасителна акция, като едно показване, че можем да управляваме без да заемаме постове", коментира Сидеров и допълни, че тези два поста по никакъв начин няма да разклатят кабинета.

Според Сидеров "оздравителното" изтегляне на лидерите от правителството е важно, защото иначе цялата патриотична тема може да девалвира. И допълни, че няма "да предаде четата".

"Премиерът реагира нормално на оставката на Симеонов, не е имало опити за убеждаване. Моята роля на буфер приключи. Ако някой иска да работи, да работи", заяви от своя страна Красимир Каракачанов.

Той коментира и поисканата му оставка от Сидеров.

"Това е творческо предложение. Продължавам да мисля творчески и както съм казал много пъти коалиционните въпроси е редно, дори да са творчески, да ги обсъждаме помежду си. Сега ще настоявам във вторник да разгледаме това предложение и няма никакъв проблем да си подам оставката", заяви Каракачанов.

Лидерът на ВМРО допълни, че не се е обидил.

"Ако някой смята, че може творчески, на гърба на своите партньори, да си прави личен имидж, аз лично смятам, че няма смисъл от такава коалиция", каза той и добави, че не смята, че трябва да има промени в коалиционното споразумение.

Относно протестите Каракачанов заяви, че всеки има право да протестира, но да не бъдат за сметка на голямата част от обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука пишат много прости хора... .освен това и много злобни, завистливи, аморални и некадърни!
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А,така по-творчески ,не е ли добре Болен Сидеров ,да си подаде оставката като депутат и лидер на Атака?!Това електората ,че го оцени ,и на следващите избори ще гласува за патериците на ГЕРБ нарекли се патриоти!
51
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров му предлага сделка да си подаде оставката защото няма потенциал но той ще си остане депутат но на Тиквата му се отваря парашута като назначи свои министри а не оли го френи .
50
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров премиер! Каракачанов вице!
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде, къде е по-удобно с каска на главата, вместо маса. Ше се сети
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващите 2-*** за изхвърляне които само точат ненужни Заплати , данаци заради тези 2-та няма да плащам отказвам категорично
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Сидеров му отива каската,прилика с Луи дьо фюнес
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не показвате другите от сватбата? Бате Бойко защо не го покажете и той беше там. Ааааа нямало контекст със Сидеров и Симеонов. Журналистиката и политиката страдат от най древната болест на човечеството -ку#в#лък! Политиците лицемерно ни приказват и се правят на обидени и въмутени , а пият ядат и се .... на гърбът на народа!
45
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров е герой, а Борисов като иска кабинет може да се обедини и с ДПС.
44
14
 
13
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До оставка. И след оставката какво? Идва големият червен салам. Ако ти не си го ял, ние не искаме пак. Ако пък дойде ще видиш какво е катастрофа и ще съжаляваш, ама ще е късно.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тескере-войвода нещо му се стъжни? Май дра, дра ама няма да додере зделката за самолетите и това ще да е големата му тъжня.
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ми е омръзнало от палячовци и мафиоти и мутри...
41
0
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
Депутати който си знаят районите само на лист,и те ще ви защитават интересите и ще показват проблемите??еми няма как да стане това..смяна на цялата система,но сегааа,не утре или в други ден,сега-от днеска...защото живота е един,днес и вчера няма да се върнат....а живеем сякаш имаме цяла вечност пред нас..днешният вик ще е ехото в бъдещето...
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ имат варианти за коалиции с Марешки или Доган.
39
7
 
4
 
! Отговори
granik преди 5 години
сега ще има обединение на РБ с ОП . Може да се включат и царските лакеи.Добре дошли Лукарски, Радан Кънев, Меглена Кунева, Надежда Нейнски, Валери Симеонов, Милен Велчев, Любка Качакова, Евдокия Манева и т.н.
38
2
 
10
 
! Отговори
saki преди 5 години
Като чуя коалиция и ми става лошо.
37
5
 
21
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
Много ли е трудно,избрани хора от всички сфери,здравеопазване,образование,инфраструктура,земеделие,животновъдство и др,нека да са 30,40 човека,който да заседават на тримесечие,да обслужват инересите на народа..през останалото време да си работят по професийте си..ститици милиони ще се спестяват,от заплати на 240говеда,шофьори с коли,охрани....много ли е трудно?!?!Да видиме дали няма да има после пари за заплати,пенсий,здравеопазване,пътища.....50жени свалиха един хайдук,а 200 000?????
36
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Оставка на този кабинет и партия "ръководителка" ! Пазарлъци и кражби! Само и само да са на власт И то на всяка цена! ОСТАВКА! ХОДЕТЕ СИ!
35
4
 
17
 
! Отговори
Оловния войник преди 5 години
До АнонименСпоред мен не е достатъчно просто да се махнат. Действията им трябва да бъдат ревизирани, похарчените средства - възстановени, персонална наказателна отговорност - вменена. Аз остарях плащайки експерименти и благоденствие на ***.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинете се бе!