Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов

Цената на бензина не е данък, за да се намали, уточни тя
18 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
130
Менда Стоянова изненадана, че Сидеров иска главата на Каракачанов
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова изрази изненада от позицията на Волен Сидеров, които поиска оттеглянето на другия вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти" - Красимир Каракачанов от властта.

Още по темата

"Изключително съм притеснена и изненадана от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението, искайки господин Каракачанов - другият лидер на другата партия, другият вицепремиер, също да се оттегли от властта", обяви Стоянова в предаването "Неделя 150" по БНР.

"Те трябва да се разберат искат ли да бъдат във властта в лично качество, като лидери, или ще участват във властта през парламента и само със свои представители - министри и заместник-министри. Това е проблем, който трябва да го уточнят те тримата", добави тя, визирайки отношенията в малката коалиция.

Самата Стоянова коментира една от най-дискусионните теми в последната седмица - увеличението на данъка върху старите автомобили, както и въпроса има ли проблем да бъде преодоляно ветото на президента:

"Мисля, че няма проблем да бъде преодоляно ветото на президента. То е върху целия данъчен закон. Освен за данъка върху моторните превозни средства, има още три пункта, по които президента е направил ветото. Но основния, който се комуникира в медийното пространството, всъщност е данъкът, както го наричате, върху старите коли. Аз искам да кажа, че това е много манипулативно и невярно определение. Какво е стар и нов автомобил?", запита Стоянова. И уточни, че автомобилите, произведени след 2005 г., са със сертификат Евро 4 и ще плащат по-нисък данък.

Стоянова успокои хората, че вече има спад в цените на горивата, драстичен скок на "Гражданската отговорност" няма да има, а по-високите доходи минават през ръст в икономиката.

"Говорим за цената на бензина, само че това не е данък. Цената на бензина се формира от цената на борсовата стока – петрол. И борсовата стока петрол, на практика, повишавайки цената, няма как да не рефлектира върху цената на нашия бензин", заяви още шефката на парламентарната бюджетна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Менто а знаеш ли какво ви чака като дойдат сметките за ток и парно. Това което го виждаш сега е една разходчица. Но след като си видят сметките едвали ще са само разходчици. Тогава ще разберете на какво казват сърбите *** му поебнем
84
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен парламентът ще се задържи поне до януари, че иначе няма как да си вземат гласуваните коледни бонуси!
83
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бyцo, хората навън протестират за смяна на системата, не е само за цените на горивата. Не ми се прави на изненадана, а си събирайте парцалките заедно с банкянския ***, кръвоглавия пъпеш със шестте апартамента и изчезвайте.
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ,си поръчате иликоптери ,и директно от нс ,да си вземете и *** с вас!
81
0
 
31
 
! Отговори
По ТВ-то преди 5 години
Хората си изоставят колите по пътищата на БГ защото нямат пари за бензин и винетки!Или как синдрома Мавритания се пренесе в най бедната "стабилна" европейска държава!
80
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не стига че ни дръстят като брашнян чувал ,ами и масрафите им да плащаме. Оссставка
79
22
 
6
 
! Отговори
Ушанка преди 5 години
Зашо бе, Менда? Не ти ли е ясно отдавна, че Сайдера е московска прости.тутка и му е заръчано да сваля неудобното за Масква правителство.
78
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата е фалшива и несправедлива.Гласуват си закони за собственото охранване ,май лобизъм се казваше.
77
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставкаъ
76
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платените от Кремъл протестиращи се влачат след Бойко като по клисар.
75
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Данъка и венеткитее трябва да паднат. Да се плащат през акциза. Караш плащаш .колата ти гори много плащаш.В Германия не е ли така?
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров ви дава цялата власт.Какво по хубаво от това Боко сам да си ги избира.
73
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мента е пътник, който се опитва да се хареса на определени фин. кръгове. Скоро ще я отсвирят от определения пост, щото създава интрига, а Боко не желае да му се разваля имиджа на умиротворител и защитник на нацията. Много бели направи тази номенклатурна администраторка, но винаги е държала за интереса на финансово счетоводната гилдия. На това ниво обаче се иска друго мислене, което тя няма. Довиждане другарко ментева, дните ти са преброени!
72
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цената на бензина трябва да скочи защото замърсява само ако кара, данъка трябва да не се пипа, застраховката МПС трябва да падне.
71
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращ пред НС : Милиционерите на Боко Тиквата и Цецо Пъпеша ни смачкаха като циннкови кофи.
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ни мъ бърка Менда, а *** бъка да махни акциза на горивата за да мога да отида и да си свърша работата.
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дошло е време Мента да се погрижи за своята глава, а Каракачанов и без нейна помощ ще падне.
68
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Изключително съм притеснена и изненадана от това, което чух от господин Сидеров, че той вече търси друг формат на участие в управлението"Ами притеснена ще си- с твоите възможности след падане от власт и за чистачка няма да те вземат. Друго си е да ***,ш няколко бона месечно за нищоправене и почесване на ***.
67
0
 
38
 
! Отговори
ГРУПА ПЛОВДИВЧАНИ преди 5 години
Още помним как навремето другарката Менда събираше партийния членски внос и не се сърдеше, когато някой мастит партиен член я потупваше по дупето. Помним това, другарке Менда! И много други неща помним, но не са за пред малки деца... И си задаваме въпроса дали ГЕРБ, наравно с БСП, е наследник на БКП? Ами то партиен член до партиен член, начело с вождът им Бойко, който има повече стаж в БКП, отколкото в сегашната си партийка.
66
0
 
25
 
! Отговори
Ели Ф преди 5 години
Няма Русия или САЩ.Не може сърцето ти да не кърви, когато искаш да помогнеш на деца с аномалии.Помагаш, даваш средства, но парите не стигат. Тогава разбираш, че нещо дълбоко в държавата не е наред. Не може хора да умират от студ. Не може възрастни хора да бъдат убивани от индивиди с десет висящи дела в домовете си.Не може да няма апаратура за неизносени деца. Не може хора да изхвърлят продукцията си, защото мутри я изкупуват на безценица.Трябва да си чудовище, за да не ридаеш за България!