Партийни хранилки: 700 прибират пари от ГЕРБ, БСП, ДПС…

Формациите харчат ¼ от 39-те млн., за да поддържат експерти
26 ное 2018 08:20,
43
Партийни хранилки: 700 прибират пари от ГЕРБ, БСП, ДПС…
Снимка: flickr

704 партийци са на заплата към 7-те основни политически сили в парламента, показа справка на "Труд" в регистъра "Дакси" във връзка с предстоящите дебати за намаляване на партийните субсидии в Бюджет 2019.

10,2 млн. лв. са отишли за възнаграждения, сочат годишните финансови отчети на партиите за 2017-а.

Още по темата

Това е повече от една четвърт от държавната издръжка, която за миналата година беше 38 млн. лв., а за 2018 г. е 38,7 млн. лв.

382-ма работят в ГЕРБ за 5 млн. лв. годишно.

162-ма са на работа в БСП и това коства на партията 2 767 000 за заплати и 427 000 лв. осигуровки на година.

ДПС има 82-ма служители и плаща 1 235 000 лв. за заплати и осигуровки.

ВМРО е с 16 служители за 182 000 лв. заплати и осигуровки.

"Атака" има 49 души персонал за 194 000 лв. заплати и 49 000 лв. осигуровки.

НФСБ плаща на 12 служители и има 318 000 лв. "плащания, свързани с персонал". Отделно миналата година партията е похарчила 169 000 лв. за граждански договори и 101 000 лв. за консултантски услуги.

"Воля", която няма структури в страната, е с един служител, за който се харчат 6 хил. лв. годишно.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов се ангажира отново да бъде внесено предложението за намаляване на партийните субсидии до 1 лв. на получен глас на парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 4 години
Всички искаме президентска държава, но НЯМА КОЙ да позволи! Освен че се краде от гласувалите, на заплата в големите партии са по 500 души - в Герб най-много. Отделно се дават много пари за агитиращите. Цветанов разполага най-много с такива "служители". Затова го държат все още. Ценен кадър!
39
1
 
4
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
Всички партии са едно , искам президентска държава и веднага избори за президент !Мая Манолова е човека другите са роби на бизнеса и мутрите....
38
0
 
5
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Дапредлагаш на парламента да си гласуват за 1лв субсидии е все едно да предлагаш на папата да стане православен....
37
0
 
4
 
! Отговори
Ач преди 5 години
Дават се и на рака по 300 лв на месец нещо като пенсия на агитатори знам един пич взема от ГЕРБ и БСП .
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиите ще станат истински, когато започнат да се издържат от членски внос. 1 лев субсидия в такъв случай ще е излишен.
35
0
 
2
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Партиите са "държава в Държавата" или вид феодални имения на определени олигархични структури. Забележете, обаче "Воля", която бе създадена като Патерица на Боеко;))) За нея, бъдеще не е предвидено;)))
34
0
 
7
 
! Отговори
Герберастията убива преди 5 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИБОЙКО И БСП СА ЕДНО И СЪЩО! КОЙ СЪЗДАДЕ СИК, КЪДЕТО БОЙКО РАБОТЕЩЕ ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ НАЗНАЧЕНИ МУТРИИ?? КАЖИ, УМНИКО?
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До онзи ден субсидия 1лв/глас беше популизъм, днес като ще го предлага Борисов, вече не е популизъм?!
32
0
 
12
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИКак да не са виновни тези които гласуват за БКП/ГЕРБ? То в ГРОБ има повече червенокнижковци отколкото останаха в БКП/БСП? Не ви ли е ясно, че от двете страни на барикадата са все комунисти гладни за държавни пари?
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога и дали г-н Борисов ще изпълни обещанието си и ще предложи исканата от народа 1 лев субсидия за партиите.
30
5
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
НЕ Е ВИНОВНО УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ!!!ВИНОВНИ СТЕ ВИЕ ---ЧЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА БКП/БСП И ТЕХНИТЕ МИЛИОНЕРИ ОТ "***-20" , КОИТО СА ИСТИНСКИТЕ ВИ РАБОТОДАТЕЛИ И "НОВИТЕ КАПИТАЛИСТИ -КОМУНИСТИ" С ПАРТИЙНИТЕ ПАРИ В КУФАРЧЕТАТА!ТАМ Е "КАПИТАЛА"-------А ЗА ВАС ОСТАВА БЕЗПЛАТНИЯ..... "ТРУД"!!!!!/....те това е Марксизма в действие.../
29
1
 
10
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
НЕ РАБОТЯ В БЪЛГАРИЯ И БОГ ДА МЕ УБИЕ , АКО ГО НАПРАВЯ , ЗА ДА ХРАНТУТЯ -КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ -КАПИТАЛИСТИ С КУФАРЧЕТАТА....!КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ЗА ..."БЕЗ ПАРИ" ДА СЕ ПИШЕ "ПАТРИОТ" И ДА ГЛАДУВА И МИЗЕРУВА ТУК!МЕНЕ МЕ НЕМА --В ТАЯ *** "КОМУНИСТИЧЕСКА СХЕМА"...!ТЪРСЕТЕ МЕ НА ЗАПАД!ТАМ Е ИСТИНАТА И ЖИВОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е добре де,като 382 души консултират гербавата партия,защо управлението ни е толкова некадърно?Или,каквито управниците,такива и консултантите.
27
10
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 5 години
До АнонименНе лъжи,***! Извън България са само около един милион ,от които повечето са ***,малко студенти и черноработници. Никакви милиони няма ,защото само червената буржоазия си зипрати копелетата зад граница и там са хрантутници като родителите си!
26
3
 
14
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 28В грешка си: Работещите в България, не работят толкова за себе си, колкото за т.н. държавни институции и държавен бюджет. Докато държавата краде 60% (и повече като се вкарат в сметките акцизи, данъци и т.н.) ще има отлив на работна ръка! Само осигуровките които ти като работник и работодателя ти плащате за това, че работиш са почти 50% от цялата ти заработка (парите които работодателя плаща са изработени от теб все пак).
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работещите в България, не работят толкова за себе си, колкото за т.н. работодатели. Докато има нереално заплащане, ще има отлив на работна ръка.
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България има 2 млн. работещи българи.В чужбина има 2,5 млн. работещи българи.Като всяка година цифрата в България намалява, а в чужбина расте.В задачата се пита, е коя година в България ще има толкова малко работещи българи, че реално няма да можем да говорим за работещи в България българи?
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей!!!
22
1
 
18
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 5 години
Ада деде ама не нЕ ИМ ОТЪРВА ПО ЕДИН ЛЕВ на глас получен на парламентарни избори .
21
6
 
8
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
До 1948А ти драги ми комунистически гробаджия тъй като не ти изнася да хората да правят прости сметки колко точно ни струва издръжката и изхранването ви и затова ревете. Защото усещате, че ни писна да храним *** като вас и подобните вам! Защото настояваме и вие да започнете да се мръдвате и да си вършите работата за която ние ви плащаме! Затова такива изказвания може да правиш само по време на събранията на младежкото БКП (ГРОБ),тия които целуваш за да си на топла заплатополучателна служба