Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично въоръжение

Бившият външен министър иска нови бази на НАТО у нас
843
Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично  въоръжение
Снимка: Булфото

Има едно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано към Русия и към други велики сили, но специално към Русия и специално в Черно море - с Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение. Това обяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
По думите на Паси обаче, Украйна няма нито едното, нито другото.

"Погледнете в Черноморския регион въоръжението на Русия - то е три пъти по-голямо отколкото въоръжението на Румъния, България и Турция взети заедно. Това е огромната причина за нарастване на апетита на Русия в Черноморския регион и единственото лекарство срещу този апетит е повече постоянно стационирано въоръжение на НАТО, на Запада, на ЕС в Черноморския басейн", отбеляза политикът.

По думите му в календара на "териториалните агресии на Русия" се наблюдава аритметична прогресия. 

"2000 година на власт идва премиерът Путин. Първата териториална агресия става 8 години по-късно в Грузия - 2008. Следващата е 6 години по-късно - 2014, в Украйна. Следващата е 4 години по-късно - 2018, в Азовско море. 8 - 6 - 4 - това се нарича аритметична прогресия, аритметичната прогресия на агресията. Това, което можем да очакваме, ако тази закономерност се потвърди за напред, до 2-3 години може да има следваща такава агресия, но тук става дума само за териториалната агресия", посочи Паси и продължи:

"Иначе моралната, пропагандната агресия, тя не е спирала никога и в момента България се намира в една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия", посочи бившият външен министър.

Той определи като "безсмислици" призивите за пращане на кораби в Азовско море.

"Да изпратиш военни кораби, които няма да използваш, това се нарича блъф. С руснаците да се блъфира е напълно ненужно и контрапродуктивно, с тях трябва да се разговаря от положението на равнопоставеността. В момента Запада и Русия не са равнопоставени в Черноморския басейн и това, което ние спешно трябва да направим - нови черноморски бази на НАТО в Черноморския басейн, включително около Варна и Бургас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
19
 
! Отговори
Дзивко преди 5 години
Когато Паси каже НАТО, да се чете САЩ, тва е НАТО, останалото сме пълнеж и територия, демек бази и всякакви ангажименти от страна на алианса, ще ни струват милиярди похарчени за американско оръжие, Тръмп си го каза човека, повече разходи за отбрана на страните членки, безплатен обяд няма
74
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Корчокаква война да започва бе, тя българия е под руска окупация от 73 г и не е преставала да бъде. сега като дадат на гъзпром да премине през нас "с тръбата" която ще е нейна собственост - българия е както казват немците - ***, за вечни времена!
73
26
 
5
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Напълно е прав Паси. Русия няма вече изход освен агресия в Черноморския регион. Тя си е избрала тази роля на агресор. В другия вариант е чирак на Китай. Та е изпуснала границата.
72
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
PUTIN e nai velik na sveta a nie sme negovi robi
71
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КорчоА ти знаеш ли, че севернокорейските космонавти са кацали на Слънцето?
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО искаха да направят военноморска черноморска база в Крим. Не успяха, защото руснаците им попречиха навреме. Сега този "Събирач на крадливи Ленчета", е решил да компенсира неуспеха на НАТО да направи военноморска база в Крим, с две военноморски бази - Варна и Бургас. НАТО с удоволствие ще приеме предложението на "Събирача на крадливи Ленчета", България и Румъния да станат поле на военни действия в Черно море срещу Русия. Пак ще се разплаче...
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отлично, отлично, колко отлично трябва да е въоръжението за да спреш русия и колко ще струва?
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И очи има да говори,aмчъкaзлия!
67
0
 
12
 
! Отговори
Гро преди 5 години
***,ймун Паси трябва да бъде пратен да говори с Путин с уважение и отлично въоръжен. Но само той, лично трябва да отиде. Путин също е евреин, тъй, че, ще се разберат. А как ще разговаряме с Русия, ние, Българите си е вече, наша работа;)))
66
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русия е просто една империя на доизживяване, това което виждаме в наши дни са последните отчаяни опити за да запази съществуването си, едва ли тази империя ще съществува след 30-40 години, просто процесите които върват там неминуемо ще доведе до нейното разпадане на 20-30 държави
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като през втората световна.Уж не бяхме срещу Русия ама понеже Хитлер докара няколко самолета както не участвахме във войната така ни бомбиха и англичани и французи и руснаци и американци.Хайде германците поне е имало за какво.А ние?Хем не ядохме тортата хем хапнахме пердах. И тоя така сега.Още американски бази та като стане конфликт да дойдат повече руски зелени човечета с танкчета и хеликоптерчета.Евала Пасе ,направИ ли допинг тест?
64
0
 
30
 
! Отговори
Експертно становище преди 5 години
До ПрофесорПаси е абсолютен враг на националните интереси и това много пъти го е показвал. Ми то България от как е в НАТО още не може да си боядиса старите оръжия, камо ли да си купи нещо ново и модерно!
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МдааАми явно не е умен като твоя селска милост.
62
1
 
10
 
! Отговори
Дзивко преди 5 години
А що се отнася до бойните кораби в Черно море, там иама договор колко кораба на държави извън Черноморския район могат да са вътре и за колко време, та няма НАТО или който и да било ако не са под флага на някоя Черноморска държава...
61
0
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Абе ***, искаш да ни превърнеш във фронтова линия и пушечно месо ли? Ти трябва да висне на въжето...национален предател.
60
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Монката е национален предател и слуга на сатанта.
59
26
 
0
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Господин Паси спазва завета на Дякона за чиста и свята република. Соломон Паси - Съвременния Левски.
58
3
 
25
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Да превърнеш собственият си народ в пушечно месо за чужди интереси, трябва си с огромен мозъчен дефицит, или богато подплатен с долари.Ако беше умен щеше да направи неутрална БГ, като Швейцария.При бъдещ конфликт в Ч. море, пръв ще избяга при господарите си в САЩ.Как може подобни индивиди да са били на ръководни длъжности в БГ.Убеден съм, че има отклонения от всякакъв вид.Слуга на САЩ, Предател, дано с Кунева и Костов, Митов и още юнаци да ползват доживот килията на Иванчева.
57
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До67 Ти къде живееш , не се крии .
56
2
 
21
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 5 години
Соломончо така и не си заработи нито една заплата от от това което България му плащаше! Той си е обикновена американска лимонка!