Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!

Не очаквал съпротива за детска клиника в болница "Лозенец"
Обновена: 14 дек 2018 12:43 | 14 дек 2018 12:30,
291
Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!
Снимка: БТА

България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където участва на заседанието на Европейския съвет.

"Искрено се надявам руските власти да погледнат с добро око и украйнските моряци да бъдат пуснати", заяви още премиерът.

"Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би допринесло за разрешаване на кризата между Русия и Украйна и независимо от вътрешнополитическите си проблеми, които искат да решават тези държави, да седнат и да затворят този конфликт".

Още по темата

Той припомни, че снощи всички лидери единодушни са гласували за удължаването на санкциите срещу Русия, но посочи, че е категоричен за спазването на Минските споразумения.

В отговор на журналистически въпрос за досието по миграцията, министър-председателят Борисов заяви, че България е против разделянето на Пакета, защото това би могло да постави под риск сигурността.

"Ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всичко го отчитат, а всяко едно решение и разделяне на пакета ни поставя под риск. Защото ако се разделят, може да се окаже, че ние не само ги спираме, но след това трябва да се грижим и за тях, и след като мине определен период от време, те започват да се движат свободно. Затова съм толкова твърд да не се разделя Пакета“, добави още Бойко Борисов.

Борисов настоя още, че трябва да се пристъпи към закупуване на самолети за армията.

"Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. До този момент и съседите ни са се насочили към такава политика", посочи той.

Премиерът изрази недоволството си от забавянето на процедурата.

"Заделени са парите, искаме възможно най-бързо комисията да реши и да "напазаруваме" необходимото за авиацията, защото до сега сме купували само за транспорт. Искам да имаме действително бойни машини, които да имат шанас да победят агресора, който и да е той", уточни премиерът.

Бойко Борисов коментира и правителственото решение болница "Лозенец" да се превърне в Детска клиника.

"Болницата в "Лозенец" е болница на властта. Не съм очаквал. Мислех, че е добро решение да направим детска болница, само, че срещнах яростна съпротива", посочи премиерът.

Той допълни, че според него Министерският съвет не е компетентен да управлява болница и затова ще поиска промеяна на член 5 - "Лозенец" да не е правителствена болница.

"Държа тя да си отиде към Министерство на здравеопазването", подчерта премиерът.

Премиерът Борисов подчерта още, че по време на работната сесия на Европейския съвет е настоял в рамките на този Европейски парламент и тази Комисия да се приеме Многогодишната финансова рамка.

"Настоявах кохезията, общата селскостопанска политика да останат. Да направим бюджет, за да отговорим на конкуренцията в геостратегически план на ЕС“, заяви министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
8
 
! Отговори
V преди 5 години
Самолет дето да надделява не е изтребител ,а нападател.Става въпрос за друг вид самолет .Даже не трябва и реактивен двигател.Ако ще имаме изтребителна авиация трябва сами да си произвеждаме двигатели ;)
27
2
 
7
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
До АнонименАЗ И В АНАДОЛА МОГА ДА ХОДЯ,ИНТЕРЕСНОТО ТИ КЪДЕ ЩЕ ХОДИШ,ЗА ТЕБ ВСИЧКИ ВРЪТИ СА ЗАКЛЮЧЕНИ ЗАЩОТО ЗНАЕТ ЧЕ СИ БЪЛГАРИН,КОРУМПИРАН И КРАДЕЦ И МЪРЗЕЛИВ КАТО ***
26
1
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Пак сте пропуснали ,че за него ф 16 е по добрата пожарна ама не искал да се меси на комисията.... ПРЕМИЕРА е като лакмус за това какво представлява българския народ...
25
0
 
22
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Борисов и строителите ни да видят това:Световният икономически форум прави класация на пътищата (Quality of roads) в различните страни всяка година. Били сме на 97 място от 138 страни. Съвсем неотдавна. След това обаче сме се оказали на 129-то място от 144 държави.120 Vietnam 2.7121 Burundi 2.7122 Serbia 2.7123 Brazil 2.7124 Poland 2.6125 Burkina Faso 2.6126 Colombia 2.6127 Nepal 2.6128 Venezuela 2.6129 Bulgaria 2.5130 Madagascar 2.5
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???? 24Единствения начин България да си реши всички проблеми е БСП да изчезне от политикана на България.
23
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ????Стратегията е ясна.избираме корнелия и БСП.и се оправяме с 3000лв/долар.
22
3
 
15
 
! Отговори
???? преди 5 години
Стига сте приказвали глупости и общи приказки г-н Премиер! Кажете как да си решим вътрешните проблеми - демографски срив, корупция и шуробаджинащина по държавните администрации на всички нива, спрените енергийни проекти (Белене, газопроводи - че и пари сме дали). Държавата няма стратегия - лашкат ни всички - само изпълнявате чуждите интереси на чуждете си началници!
21
8
 
5
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Що не се изнесеш към Албания и Русия, щом не ти харесва тук?
20
1
 
11
 
! Отговори
етнически турчин преди 5 години
хахахахаах колко жалко и смешно.Типично българска работа
19
2
 
18
 
! Отговори
Уоф преди 5 години
А тези десет милиарда, кой ще ги даде г-н Борисов от хазната.Кой ще ги плаща?А лихвите по тези заеми, а кой ще ги плаща. Че това си е ЮП, това е Белене.Кое е по важно, на българите да им е топло. Бизнесът да ползва евтин ток или някакви самолетчета.на коя държава сте министър председател САЩ, МВФ, СБ, Украйна, ЕС, Турция - за да й подарите ЮП, защитихте турската икономика.До ден днешен, 20 - десет години сте в политиката, и като кмет, и депутат, и не мога да разбера, коя е Родината ви?
18
3
 
20
 
! Отговори
Противно е преди 5 години
Противно е да го гледа и слуша човек стабилния компрадор! След като погреба България, се гаври с нея. Прави мили очи на който е на дневен ред с наведена глава и плонжове от *** лакейщина! Мародер Боко.
17
0
 
12
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Сега и пилоти трябва да си внесем ,защото нашите карат само на тренажор!!
16
1
 
18
 
! Отговори
Нали преди 5 години
Нали сме заобиколени само от " приятелски" страни?? Кой ще ни напада?? А и да ни.. гр- 250 самолета ,Тр- 500.. ние с 8?? Това е като да обещаеш на малко дете да го пазиш от гамените,но го задължиш да си купи танк!! Боже..( не Бб де).кога ще се махне този макак..
15
1
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
"Искрено се надявам руските власти да погледнат с добро око и украйнските моряци да бъдат пуснати"Голяма мишка нашият геополитик. Искрено се надявал да погледнели с добро око. Няма възмущение, няма осъждане, няма настояване, па дори за вътрешна употреба. Научил си е урока.
14
2
 
18
 
! Отговори
Хлъц преди 5 години
Г-н ББ, какви "Мински съглашения" - като същите онези, които спонсорираха "незаконният преврат" в О краина с 5 милиарда ги написаха?Вие разбирате ли абсурдът на ситуацията?2019 - годината на Бандера? Вие поддържате нацистката хунта в О краина и лекувате същите в Хисар?А после ходите в Москва, и казвате на Владимир, че сте бил притиснат за ЮП.Израелският посланник в О краина се изказа много остро срещу Окраина.Вие на коя д-ва сте мин. пред. на САЩ, О краина, или БГ?Мъча се да разбера и тц
13
1
 
21
 
! Отговори
???? преди 5 години
Ако агресора е Македония - ще ги разбием с 5-6 самолета. :) Бе важното е, че Тръмп им каза, че трябва да отворят кесиите за американски оръжия - да има работа за американците. А нас българите кучета ни яли - най-изчезващият народ в света, ама с американски самолети! Карай бе, пенсионерите ще се отърват от мизерията в гроба, а младите ще емигрират... Ама България ще има бойни самолети! На гол шкебак, чифте пищови! А границата така се пази мале, птичка не може да прехвръкне!
12
1
 
24
 
! Отговори
така де преди 5 години
Преди дни в бялата къща отвъд голямата вода, Цветанов каза, че решението ще е политическо!Точка, защото всичко е решено от политиците.
11
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само ГЕРБ
10
4
 
28
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Прст човек.И срещу кой ще се топорим с 8 $амолета?? Значи се готвим да нападаме?? 8 самолета за 3 000 000 000 лева?? Сигурно ше станат 5 млрд!! Ако ше се браним С 400 са само 300 милиона!! 2 комплекса и никой няма да минава над нас!! А сега?? Още като излетят и няма да има какво да кацне!! Ммм Цц бе в Ссщ.скоро!! Взел е капарото от бакшиша!! И Винету си чака дела
9
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 / 6Трябва да се бърза , защото др. Грипен не може да спи. Колкото по бързи купиме F-16 толкова по бързо др. Радев трябва да върне десет милиона рушвет от Грипените . Апропо в момента в Австрия един от шефовете на Грипен , който е раздавал рушветите е в затвора . Анадъмно другари червени каскети .