Президентът - основен конкурент на управляващите?

Какво означават и какво целят острите думи на Радев
8 яну 2019 21:55,
68

"Изборът на самолет с тази процедура е троен удар по България, за мен конкурсът е опорочен", каза президентът Румен Радев, запитан за решението изтребители Ф-16 да влязат на въоръжение във ВВС.
Още по темата

"Настоявах да се спазва процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното - обяви победител в разрез със собствените му и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума", каза Радев по време на освещаването на българските бойни знамена на 6 януари.

Президентът отправи и новогодишното си послание с доста критичен тон, с което отново предизвика спор дали е уместно.

Политологът доц. Стойчо Стойчев обясни, че с думите си държавният глава се заявява за основен конкурент на управляващите. По думите му през следващите месеци ще има още по-голямо противопоставяне между президент и премиер.

"Той казва и повтаря нещата, които Ахмед Доган казва преди него. Аз бих могъл да кажа с голяма доза убеденост, че кръговете около ДПС стоят зад президента и неговия политически проект", каза доц. Стойчев от студиото на "Денят ON AIR".

Политологът беше категоричен, че историята от последните години показва, че всеки, коxто се готви да влиза в политиката, бяга от думата "партия" и говори против партиите и според доц. Стойчо Стойчев именно това прави сега и Румен Радев.

Димитър Димитров се съгласи с колегата си, че държавният глава се явява говорител на всички, които искат промяна, и по думите му Румен Радев е свободен да го прави от позицията, която заема.

Димитров беше категоричен, че думите на президента са с преднамерена цел да се поддържа негативна настройка у хората, а според политолога, така няма да се разместят политически пластове.

"Самият президент няма как да оглави партия. Това е един от начините, когато си защитен институционално, да имаш свободата да изкажеш каквото пожелаеш", допълни още Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Политологът беше категоричен също, че Румен Радев би бил непознат за много хора, ако не е бил президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Радев е най големия аргумент , че за България е вредно да бъде президентска република!
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя тип не може НИКОГА да бъде конкурент на НИКОЙ
50
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувах за Радев като очаквах че е достоен, горд български генерал а се оказа че е руски резидент хванал се за полата на Корнелия и под чехъл от Деса. Пълна трагедия.
49
7
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
остри думи е евфемизъм за нападки. ако са без доказателства, острите думи са клевети. клеветите са подсъдни, ако ще халваджиян и кеворкян да ми ги тълкуват.
48
10
 
9
 
! Отговори
555 преди 5 години
Да прави партия и ще го видим, щото сега отстрани и без никаква отговорност е много лесно да се при казват 4-5 заучени фрази.
47
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се кандидатира пак, Радев ще бъде преизбран. Излишно е да се обяснява защо.
46
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарят радефф по грозен дори и от водещата. Мисля че основната му стратегия е изпростяване до абсурд.
45
16
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Моят президент!
44
14
 
16
 
! Отговори
Янко преди 5 години
Конкурент Румен не може да е на себе си дори. Първо баща му, после жена му и сега сина му - цялата фамилия се конкурират кой по-големи издънки ще направи.
43
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям факта, че Радев има най-висок рейтинг! В тоалетната си!
42
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента семейството си не може да оправи какво остава за цяла България.
41
20
 
16
 
! Отговори
знаещ преди 5 години
НЕго харесвате ама само той е годен да управи България!
40
25
 
26
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Последната надежда за България е ген. Радев. Само той може да измете тикво-мутренските престъпници и да направи реформа.
39
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той ще спечели изборите защото е мъж и умен а не като гербаджите подкупни и глупави !
38
26
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев вече не е президент, на повечето българи.
37
13
 
2
 
! Отговори
men преди 5 години
цру виде че със сфъку ийцету не става работа и сега ше ни прожектират следващото епизодче на сериалчето "банани и тоалетна хартия". нинова и тй е техен човек.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и модел за чорапи
35
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво означават и какво целят острите думи на РадевОстрите думи на Радев означават че очаква руските му господари ще му дърпат яко ушите и даже може да си поискат обратно парите дето вложиха в неговия слугинаж за ***.
34
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъв конкурент, той не знае лети ли или ходи! човека изпълнява нарежданията на другарката "истина" нинова. трябваше да си остане летец, и да му е мирна главата. а партия може и да създаде, ама кои ше са му поддръжниците, кои ше са около него, електората на бсп_то ли?
33
18
 
19
 
! Отговори
МОНАРХИСТА преди 5 години
Ей президентчо къде бяхте всички червеникави от БСП-то заедно със шефката ти леля Корни, а? Днеска докато Каракачанов даваше решения и говореше за ромския въпрос? Май пак си бил под два чехала този на женати и този на шефката ти...