За първи път: Партиите обединени срещу "Пакета Макрон"

Западна Европа забърка огромен юридически хаос, заяви Джамбазки
Обновена: 10 яну 2019 21:20 | 10 яну 2019 21:15, Красимир Ангелов
12

Транспортната комисия отхвърли предложенията на българските превозвачи за промени в пакета "Мобилност". Шофьорите протестираха под прозорците на европарламента в Брюксел, като стотици български и румънски превозвачи, облечени в жълти жилетки, се обявиха срещу промените, предложени от френския президент Еманюел Макрон.

Още по темата
"Смятам, че можем да бъдем оптимисти. Две трети от докладите отпаднаха. Третата част засега няма как да се случи. Трябва да се продължи комуникацията с останалите държави. Протестът щеше да е абсолютна победа, ако целият "Пакет Макрон" беше отпаднал. Чака ни още работа. Трябва да се достигне до такива текстове, които да са приложими за всички държави", отбеляза бившият министър на транспорта Кристиан Кръстев.

В студиото на "Денят ON AIR" той подчерта, че държавата ни активно се противопостави на проекта.

"Всички политически сили се обединиха за първи път. Ако не се бяхме обединили – нямаше да успеем. Не виждам как всички страни в ЕС ще тръгнем с една скорост. Мисленето на хората е на различно ниво. Няма как всичко да е равно и по братски. Това са утопични идеи. Нормално е Европа да не се развива еднакво навсякъде", посочи още Кръстев.

Темата коментира и евродепутатът Ангел Джамбазки, които се включи в ефира на Bulgaria ON AIR директно от Брюксел.

"Получи се огромен хаос. Колегите ни от Западна Европа са безочливи и нагли. Вместо превозвачите от Източна Европа да могат да работят свободно, колегите ни забъркаха каша, от която не могат да излязат. Това е юридически и политически прецедент. Поздравявам българите за единността им. Този проект не може да събере подкрепа в европарламента. Видяхме надпартийност в европарламента", категоричен бе той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
този чешит трябваше да стане транспортен министър учено момче
8
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Партиите хванаха най-накрая Макрон за пакета.
7
0
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Не са партиите,олигарсите и транспортните фирми реват за евтин труд
6
1
 
2
 
! Отговори
Wc преди 5 години
NA VSEKI OT PROTESTIRASHTITE V BRUKSEL DA SE NAPRAVI DOSIE. TEZI SA TRAFIKANTI NA DROGA I MIGRANTI
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...по добри отстъпки за части, гориво ,техн.обслужване и т.н.,тоест едни нови100-200хл емигранти бълг.шофьори ще заработят за светлото бъдеще на Стара Европа..
4
3
 
7
 
! Отговори
МАФИЯТА ВИ ИЗПОЛЗВА! преди 5 години
НЕ ЗАГРЯВАТЕ ЛИ...??!А , ВИЕ СПЕТЕ ПО КАБИНИТЕ НА КАМИОНИТЕ НАПЪЛНО ВЪШЛЯСАЛИ , ЯЖТЕ *** , И...СЕ РАДВАЙТЕ НА 2000-Э/ЗАПЛАТА , ДОКАТО ХОРАТА СПЯТ ПО ХОТЕЛИТЕ/ с румсервиз / И РАБОТЯТ ЗА ПО 5000-Э./месечно/ Егати"европейците" ...ха,ха,хааааааааа..ДОБРОВОЛНО И САМИ СЕ ПРАВИТЕ НА "РОБИ"!!
3
2
 
6
 
! Отговори
ГЛУПАВИ ПРИКАЗКИ преди 5 години
ОТЛОЖИХА , РЕШЕНИЕТО ЗА "МОБИЛНОСТТА" , ЗА СЛЕД ЕВРО-ИЗБОРИТЕ!ТОВА Е....!!!КАКВА "ПОБЕДА" ...КАКВИ ГЛУПОСТИ .........КАКВИ 5-лв.???!!!!ПРОТЕСТА ПАК СЕ ОКАЗА "КЬОРФИШЕК"....ЗА БАЛЪЦИ!НЕКОЙ , ПАК СИ НАПРАВИ ГЪРГАРА С НАС.......ЧЕ И "ХОРО" НИ СПРЕТНАХА,..ХА,ХААААААА
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се скъсат да се бият у гърдите и да викат кой е най-голям Антимакронист, че идат избори ама нъцки. Hе ни интересуват никави Макронисти Aнтимакронисти и некъпани тираджии Важното е, че Крим е руски и Вoвата има мощни оръжия способни да поразят Грипените и Ф-16 ките на малки и непотребни самолетченца.
1
1
 
14
 
! Отговори
Чикия преди 5 години
Така е защото доста политически лица имат транспортни фирми. И ги използват за пране на пари. Мутафчиев, Пимк, Дискордия е на *** и много други. Кога е било всички партии да са на 1но мнение. Те в UK за Брехит имат различно виждане та за България да говорим. Мафия... мафия и нищо друго. А глупаците още джавкат за комунизъм и лустрация.