Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!

На старта на пленарната година тя остро критикува властта
Обновена: 11 яну 2019 11:18 | 11 яну 2019 11:00,
109
Нинова от трибуната на НС-то: Промяна, искаме избори!
Снимка: архив "Булфото"

На първото пленарно заседание за 2019 г. червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че от левицата ще се борят за промяна на статуквото в България и Европа. Тя отново настоя, че парламентът и правителството са изчерпани, обяви се за предсрочни избори и добави, че левицата ще дава отпор на всякакви опити за програмно правителство.

Още по темата

Тя остро критикува властта като изтъкна, че само за 10 дни от началото на годината управляващите са показали нестабилност, погазване на правовата държава, корупция, некадърност във вътрешната и външната политика. Нинова се аргументира с хаоса, предизвикан от въвеждането на е-винетките и растящите цени на стоките.

"Докато хиляди семейства не могат да посрещнат сметките си, 5 фирми получиха 1,350 млрд. за строителството на магистрали. Те са необходими, но тези пари се раздадоха без правила, конкурс или търг. Как ги избрахте? Тези фирми организираха протеста срещу БСП, когато искахме проверка на пътищата в България", обвини соцлидерката.

Тя се закани, че заради това раздаване на средства без обществена поръчка от левицата ще подадат жалба до Европейската комисия.

По повод на повишението на цените на тока, Нинова настоя КЕВР да бъде да влезе в ролята си на регулатор, а не на обслужващ монополи и олигарси, и в противен случай се закани, че ще иска оставката на цялото ръководство на регулатора. Червените ще искат и актуализация на бюджета заради високите цени на стоките и поскъпването на живота.

Нинова обвини властта и че облагодетелстват някои общини, близки до управляващите, и се закани, че ако това не се промени левицата ще напусне Сдружението на общините.

Тя нападна властта и заради хаоса с въвеждането на електронните винетки.

"В света и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, Борисов не може да въведа е-винетка", отсече Нинова.

Червената шефка заяви, че Европа се нуждае от промяна и обвини ГЕРБ, че досега са гласували безропотно всички брюкселски чиновнически решения.

"Европа върви към промяна. Ето защо ние ще бъдем последователни, искаме Европа без двойни стандарти, повече социална Европа и по-малко бюрокрация. Европейската прокуратура да заработи и да влезе в България.  Ще бъдем категорично против Истанбулската конвенция, миграцията, пакета Макрон", обобщи Нинова.

"Правителството иска да управлява докрай, но г-н премиер как ще стане това със 17% доверие? Този парламент е изчерпан. Опит за програмно правителство ще срещне нашия отпор. Защото това ще е опит да се запази статуквото против волята на народа. Предсрочни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го изпълним!", завърши червената шефка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Щом статия за Нинова има 30%повече коментари от изказване на Цветанов и много повече от Пекинката хората на хранилка при ББ че се дразнят
90
3
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Щом статия за Нинова има 30%повече коментари от изказване на Цветанов и много повече от Пекинката браво на хората
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво да харчим пари за нови избори, като резултата няма да е по различен от сега.
88
0
 
5
 
! Отговори
????? преди 5 години
До демократТи сега демократ ли си или социалист?
87
2
 
8
 
! Отговори
иво преди 5 години
Забравиха как народа ги изгони и разходката с белия автобус та пак надигнаха глави.
86
6
 
12
 
! Отговори
Диагноза преди 5 години
Ето на такава жена казват кукувица! Тя може само да се настани в чуждо гнездо и там да ползва блага. Самата тя не е произвела и една стотинка,но *** за предсрочни избори,които струват 50 милиона. !!!! А като нея са цялата шайка комунисти в БСП - всички те са милионери ,като са натрупали милионите си като са крали от закуските на народа си !
85
10
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Казаното то нинова в народното събрание е вярно. Време е да продължим без некадърниите от ГЕРБ.
84
0
 
6
 
! Отговори
И ний така преди 5 години
Искаме промяна - не искаме избори!
83
14
 
5
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
АБЕ КОМПАНИЯТА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ - ПЪЛНА СЪСИПИЯ НА ДЪРЖАВАТА !!!! ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ЗА НАРОДЕН СЪД НА ЦЯЛАТА ТАЗИ СБИРЩИНА НАЧЕЛО С ТОЯ САМУН Б.БОРИСОВ !!! ПРЕЗИДЕНТСКО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И ОСТРА СЕКИРА ЗА ВСЕКИ КЪЙТО Е ГРАБИЛ И СЪСИПВАЛ !!!!
82
7
 
15
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КРАВАТА СТРЪВНИЦА ИСКА ДА Е ЛЪВИЦА !!!! КАКВО ИМ Е ЛЯВОТО -ОБЩОНАРОДНОТО - РАБОТНИЧЕСКО- СЕЛСКОТО ??? САМО НА ПИЯНДО ДОБРАВ- СИНЪТ Е ПОКАЗАТЕЛ ЗА БИЗНЕС ИНТЕРЕСИ .... ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА НА "ОВЧАРОВЦИ "-УЖ КОПУВАЧО-ПРОДАВАЧИ !!!!!! ЕХ КГБ-ЕХ ДС- ЕХ ФСБ -ЕХ ДАНС -ЕХ МВР ... АМИ ПРЕЗИДЕНТЧОТО- ПАРВЕНЮ !?!?!?
81
7
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Има ли нещо по- побъркано от жена-комунистка? - Едва ли...
80
7
 
19
 
! Отговори
Така като гледам преди 5 години
таз ако я допуснем да дойде на власт ще събори Арена Армеец защото Бойко я е направил
79
7
 
11
 
! Отговори
Заю преди 5 години
Като говори за конкурси, може ли да обясни с какъв конкурс се намъкна в упр.съвет на Тедхноимпекс? България ще оправи само когато БСП изчезне (както стана в Чехия, Полша и те затова дръпнаха)!!! И се сформира ясна дясна партия, а не ментето герб. бсп им служи само за параван. че има и лош вариант от герб
78
6
 
15
 
! Отговори
Енгелс преди 5 години
Курнеля да каже като политик с какво е допринесла за благополучието на България.
77
5
 
16
 
! Отговори
K.Коцев преди 5 години
Тая не знае що е срам,що е свян ?! Плещи си наляво и надясно врели-некипели и сама и се радва на глуяпостите си ?!То бива,бива да си изперкал,ама чак толкова ?! Абе,Нинова, не се самозалъгвай,че си нещо повече от Нищото ! Каквото и да правиш все ще си стоиш в ...политическата кал и ще има да фабрикуваш още много искания - разбери най-сетне:не искаме да искаш,а да дадеш,но ти знаеш САМО да искаш и да обещаваш за един ден,когато дойдеш на власт - т.е. на "Куков ден " ха-ха-ха! И без теб съмва !
76
5
 
25
 
! Отговори
Стар предприемач преди 5 години
Нейната партия съсипа страната, а тя продължава да *** в парламента и да пречи на работата на правителството. Нали скоро ще има избори, които пак ще загуби, какви още избори са и в главата. То за нея ако може през месец избори да има и само с нея да се занимаваме.
75
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седмичния репертоар на г-жа Нинова с малки вариации.
74
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво лае пак. Ей офца, пак ли трябва Борисов да те бие на избори, за да разбереш, че от теб нищо не става!
73
24
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 5 години
Само така Нинова - бой по мутрите , съсипаха народ и Държава , но идва ред да плащат , да връщат и кръв да повръщат!
72
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще махнат статуквото? Хаха! Нинова знаеше ли КОЙ стои зад правителството на Орешарски? Не знаеше за тези, дето всеки месец посещаваха КТБ? Как гласуваше тогава? Беше ли депутатка? Те в БСП я упрекват за безпинципност, тя статуквото в държавата ще бори! Малиииии! Нали видяхме как главен редактор на Дума назначи! Ако така ще бориш статуквото, не, благодаря! С тези безумия и малкото читави българи, дето издържат тази държава ще избягат.