БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?

Дебатът в НС за купуването на нови изтребители започна със скандал
Обновена: 16 яну 2019 10:48 | 16 яну 2019 10:45, Камелия Цветанова
195
БСП и ГЕРБ в сблъсък за F-16: Къде е премиерът, къде е президентът?
Снимка: Булфото, архив

Дебатът в парламента, който трябва да одобри днес започването на преговори със САЩ за купуването на нови изтребители F-16V Block 70, започна със скандал.

Тон даде социалистът Антон Кутев, който настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в пленарната зала, защото решението, което ще бъде взето е много важно.

Още по темата

"Не Цветан Цветанов управлява държавата, а той", скочи червеният депутат.

Според Кутев личният ангажимент на премиера в случая е много важен, а пък народните избраници не били запознати с мнението на Бойко Борисов по този договор.

Данаил Кирилов от ГЕРБ не остана длъжен на Антон Кутев и попита къде е главнокомандващият и бивш шеф на ВВС Румен Радев, който също е участвал в този процес, има отношение към сделката, той е подписал документа, с който исторически назад е стартирала процедурата.

Кирилов отсече, че е виждал президента само един път в НС и то в миналия мандат, когато дал на ГЕРБ и депутатите 7 дни, преди да ги разпусне.

"Не става въпрос за генерал, а за главнокомандващ", скочи той и попита кога държавният глава ще дойде в НС да си представи ветото.

"Президентът има място и на балкона, и тук, в пленарната зала, да дойде, и без това следваща точка е ветото му, а той никога не идва да се аргументира", допълни Кирилов.

В отговор на исканията и на Антон Кутев, и на Данаил Кирилов шефката на НС Цветан Караянчева обеща да информира Бойко Борисов и да се обади и на "Дондуков" 2.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
89
3
 
11
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Президента ви го каза пред цяла България - ф16 са добри Сделката е Лоша "Хайде да не ми цитираш пудела на Решетников. Когато Генерадев ти каже точен час, погледни си часовника за всеки случай. Това е кукла навита на пружина, която чете речи написани в Кремъл. С равен тон като зомби. НАправо тръпки ме побиват като го видя този робот, прилича на аватар управляват от командем център в Москва. Дори на Плевнелиев не му личеше толкова много. Да изкара там мандата, Деса да си накупи тоалети, и бегом
88
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев Радиомълчанието- Видя само руското знаме над Крим и си затвори вратата за Европа- Каза на депутатите "остава ви една седмица" и си затвори вратата за Парламента- Организира бут на летците в Графигнатиево и си затвори вратата за Премиера- Позволи на кремълския КГБ поп да ВИЛНЕЕ НАД БАЩИНО НИ ОГНИЩЕ, КАКТО ТУРЧИН НЕ Е ВИЛНЯЛ и унижи държавата- Каза на българите, че нищо не са направили през 2018 година и раздели Народа !
87
5
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
"F16 сърбите ги сваляха със страи руски зенитни установки от 50те години."Еййй, тоя F16 ще си го запишете си го сложите в рамка на стената :) Един самолет за цяла война. Това като ***, дето като убият един бял и се окичват с дрехите му и подскачат като маймуни. То и не стана ясно как е бил свален този самолет. Да не говорим, че сръбската авиация (само МИГ-ове) не успя да излети дори :)
86
3
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 5 години
Бройката един ти е вярна но тя се отнася за сваления Стелт.Ф-ките никой не ги брои
85
5
 
6
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Ф 16 блок 70 е смърт за су 35 и всяка друга руска щайга За това руснаците вият За какво иначе ще плащат на хибридите си да плюятСТРАХ ги е
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 93Ти да не си присъствал на преговорите САЩ-Бахрейн та си толкова категоричен? Бахрейн може и да купува съвсем голи самолети без въоръжение, без обучение на летците, без нужните тренажори и стендове за поддръжка защото вече ги имат тези неща от предишни сделки. Вие само знаете да плюете а всъщност предлагате 10 голи самолета Грипен без нищо друго. За да се окомплектовате след това ще е нужно още два пъти по толкова за да получи България нещо подобно на предлаганите Ф-16.
83
6
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Към всички русофилчета на заплата при Кутев и *** , имам един въпрос - вие какви коли карате, а какви компютри ползвате? Руски ил някакви други? Благодаря предварително за отговора!
82
4
 
6
 
! Отговори
просто и ясно преди 5 години
Президента ви го каза пред цяла България - ф16 са добри Сделката е Лоша ! Защо плащаме Сега Цялата сума ? ,а самолети Евентуално след 10 Години ?Кой купува така ? една маса за 300лв даваш 50лв капаро и останалото като Получиш масата , а тук говориме за Милиарди !!!
81
5
 
10
 
! Отговори
арматуриста преди 5 години
Русия през комунизма ни въоръжаваха безплатно,за да бъдем пушечното месо при зблъсък с НАТО.Редно е сега НАТО безплатно да ни въоръжи,защото пак ще сме пушечно месо при конфликт с Русия.Трябва да има баланс,защото сме все от надупената страна!
80
7
 
9
 
! Отговори
Патило преди 5 години
Русофилчета, отворете си очите. България е член на НАТО и ЕС. Русия иска само едно - гео-политическо вклияние и вкарване обратно на източния блок в Евразийския съюз. Срещу това няма да получите нищо, освен втора доза мизерия в стил СССР. За това се наливат мръсни пари, за това се купуват медии, банки, и се води хибридна война и дезинформация. Който е живял по времето на СССР, той знае какво беше. За останалите младежи - не си и помисляйте да продавате България на руснаците.
79
6
 
9
 
! Отговори
пецата преди 5 години
На американците им трябваме мъртви, на русия им трябваме живи за добро или за лошо, америка даже не изпълни договора да премахне визите за бг , америка е нашия душманин вече 30 год, вижда се как ние мрем а ромите само се плодят под зоркия поглед на американските нпо-та
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То за туй сърбите идват в Шабла да стрелят с нашите и кихат баля пари щото много зенитки им останаха. След Ф16 ((
77
5
 
8
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
Не пиши глупости .До преди два месеца сирийците имаха само С-200 , а сега им доставиха С-300.От тогава израелските самолети си пускат ракетите от Ливан и не смеят да се разхождат из сирийското въздушно пространство както правеха преди
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недей тъй миг 29 По кило ръжда водят
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
F16 сърбите ги сваляха със страи руски зенитни установки от 50те години.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ф16 блок 70 са от седемдесете то Су 35 е от 19 35 година
73
1
 
7
 
! Отговори
Я! преди 5 години
Сега станааа F-16V block 70! Въх!
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е, защо на Бахрейн САЩ продават същите самолети, само че не 8, ами 16 бройки за същите пари както на нас 8 бройки?
71
2
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Гербо-атлантическите тролчета пресоляват манджата и не са добри готвачи на истина;))) Можем да говорим за геополитически лош избор, например, ако изберем новият модел "Миг" или "Су", макар че, и тогава не може да се говори за геополитичекси избор, ако самолетите им са по-добри от американските и европейските, можем да говорим за добър избор за националната отбрана и независимост. Но "Грипен" определено не са лош геополитически избор, а са от правилният. На американците им трябват пари!