Ако БСП застане начело – без ДПС и ГЕРБ

Засега Столетницата е първа в сондажите на АФИС за евровота
24 яну 2019 07:20, Нели Христова
283

Според социолозите от агенция АФИС, ако европейските избори са днес, БСП е на първа позиция с подкрепа 24,2%, а ГЕРБ е на втора позиция с 23%.

"Очаквам тази преднина да бъде доста по-сериозна именно на датата на изборите, защото тази политика и всички действия, които управляващите представят към гражданите, неминуемо ще ги водят към дъното", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По неговите думи преднината, която проучването дава на БСП, е реална и въпросът е тя да бъде удържана.

"Ние сме опозиция и имаме последователни действия и политика за представяне на нашата алтернатива, която считаме за правилна. На първо място направихме представяне на нашия проект "Визия за България", който трябва да бъде официализиран в събота", заяви народният представител.

Иванов уточни, че ако БСП застане начело на държавата, няма как да се създаде коалиция с ДПС и ГЕРБ.

"При нас в момента свети единствено една лампа - това е зелената, която ни дава път към победата и свалянето на ГЕРБ от власт", категоричен беше Иванов.

Той отбеляза, че кандидатите на партията за евроизборите вероятно ще бъдат ясни през месец март, а за имена ще се говори в началото на февруари.

Депутатът коментира и управлението на президента Румен Радев.

"Радев е един от най-активните президенти, които сме имали в нашата нова история. С изключително коректна и точка гражданска позиция и актуален по всички въпроси, които обществото поставя на дневен ред. Той изпълнява всички свои ангажименти и задължения, които има по конституция", подчерта Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
17
 
22
 
! Отговори
КОМУНИСТИТЕ ЛЪЖАТ преди 5 години
БСП - НАЧЕЛО С ТЕХНИЯ ПРЕМИЕР ОРЕШАРСКИ СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК ПРЕДИ 5 ГОДИНИ И СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА МНОГО ЗАГРИЖЕНИ ЗА БЪЛГАРИЯ. ГОЛЯМ ФАЛШ И ЛИЦЕМЕРИЕ ЛЪХА ОТ БСП...
111
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пореден път ще се гласува на принципа на изключването и по - малкото зло.
110
15
 
24
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Който гласува за БСП е по дефиниция бавноразвиващ се.
109
15
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Абе то и на последните парламентарни избори, такива като "АФИС" даваха на "Курнелка и СиЕ" 3-4% предимство ... Да ама не, червените бабички и техните производни, май пак ще си останат само с мечтите за "Светло комунистическо бъдеще" ... !!!
108
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласуваш за БСП.Получаваш ДПС,ДОСТ и Евророма.
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изборите на евродепутати трябва да са мажоритарни а не по наредени от партии наши другари по листите.
106
21
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Класацията се води от герберастките калинки, които са проядени от корупция, кражби и простотия. Тиквите оглозгаха народа до кокал.
105
12
 
28
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
104
9
 
21
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
До Ognyanz. Чакам да чуя коя е алтернативата. Казах , че БСП не е такава.
103
19
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Чоко: Винаги има алтернатива. А еврофондовете ще спрат от само себе си. Независимо кой управлява - няма нищо безкрайно. Проблема е, че чуждестранните инвестиции клонят към нулата. Независимо от това, че Бойко се прегръща с когото му падне.
102
15
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
боикот на изборите
101
12
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Най-лошота е , че няма реална алтернатива на ГЕРБ. Хубави, лоши, това е . Вариант с БСП на власт изобщо не е удачен защото еврофондовете спират веднага и следват нови КТБ и опоскване на Държавата.
100
9
 
20
 
! Отговори
Абе луди ли сте ? преди 5 години
Кой ще си вкара трън в гащите, видяхме ги вече какво представляват!
99
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когото комунистите управляваха преди 89та година народът живееше добре.
98
14
 
10
 
! Отговори
опетков преди 5 години
Интересно с кого са намислили да управляват ако е без ДПС и ГЕРБ? Ще има пирова "победа" май през Май. А иначе, макар и да е лошо за страната, нека идват на власт червените, явно не можем да се разминем с това, народът бързо забравя и е време да си припомни какво следва от тяхното управление. Дано след тях се пръкне нещо свястно.
97
10
 
23
 
! Отговори
Българин - родолюбец преди 5 години
Най голямото зло за България е бсп никога да не го допуснем пак
96
8
 
18
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
95
8
 
24
 
! Отговори
Баба Ванга преди 5 години
Не се бойте българи бсп е бита карта ника няма да дойде на власт електората им е пътник
94
8
 
21
 
! Отговори
България е във НАТО преди 5 години
Боже пази България от комунисти те са лъжци крадци и убийци те са най големия враг на България !!!!!
93
7
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "Провалилата се БСП": Много дълбоко си бръкнал в архива си за този копи/пейст. Публикуваш го вече хиляда пъти.И какво общо има с темата? А и другите край него.