Каракачанов за ромите: Крайно време е някой да хване бика за рогата!

Вицепремиерът твърд - дава оставка, ако въпросът не се реши
14 фев 2019 16:15, Елка Василева
223
Каракачанов за ромите: Крайно време е някой да хване бика за рогата!
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди днес готовността си да напусне правителството, ако не се реши въпросът с ромите. „Какъв е смисълът да стоиш в едно управление, в което такъв важен въпрос не се решава“, каза той пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на министрите на отбраната от НАТО.

Преди дни Каракачанов заяви, че ако концепцията му с мерки за интеграция на ромите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Още по темата

Вицепремиерът посочи, че всяка държава от ЕС е намерила механизми, доста по-строги от предложените от него, да се контролират тези процеси. „В някои държави директно се отнемат децата от семействата, ако семействата не се грижат - да ги изпращат редовно на училище и да ги възпитават“, припомни вицепремиерът.

„Дезинтеграцията сред част от това население застрашава България. Крайно време е някой да хване бика за рогата“, заяви Каракачанов.

„Концепцията е важна, защото повече не може да продължава така в България. Ако питате обикновен българин, кои са трите най-големи въпроса за решаване, това ще бъде един от трите. Част от това население не желае да разбере, че освен права има и задължения. Има роми съвсем нормални хора - живеят, спазват законите, работят, учат“, добави вицепремиерът, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
9
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Иване, много се активира бре!Да не идат избори?
71
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега защо мълча Каракачанка де спа,предполагам не е заради наближаващите избори,не вярвам!
70
17
 
5
 
! Отговори
Жаборан преди 5 години
До 85Ромите спазват закона, ако не им се съставя административен акт, глоба... За тежки престъпления им се повдига обвинения. ТЕЛК решенията са законни и издадени от български лекари :)
69
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как точно ще определите един човек като "ром". Те имат български паспорти и лични карти, а етносът е такъв за какъвто човек се самоопределя. Просто ромите ще кажат "аз съм от българския етнос" и *** че го третирай по друг начин. Не само по тази причина е безмислено да се създава специален закон за ромите. Законите са за всички граждани, просто някой трябва да накара ромите да спазват законите такива каквито са. Другото е предизборно бръщолевене на пишман-патриоти.
68
1
 
28
 
! Отговори
СС преди 5 години
Още през 1958 г. има закон за справяне с номадите, хигиената и ромите.След 70 години е по-зле... Самите политици нямат интерес да решат проблема, защото после какво ще обещават и говорят!
67
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ромските махали има много хора без документи - най-добрата мярка е Каракачанов да почне да им раздава български паспорти.
66
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И понеже Каракачанов заради голямото шкембе не може да се надигне да хване бика за рогата, ще го хване за една друга работа, която е по-ниско.
65
11
 
18
 
! Отговори
Милица преди 5 години
След 25 години в политиката ще хваща кравата за рогата!Шкембе войвода да назначи роми в МО, ВМРО и да ги сложи в листите за Евро вота... С приказки работа не се върши!
64
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremist Колега, ти написа 30 коментари плювайки по Каракачанов, който вкара в Парламента концепция с важни за държавата мерки!
63
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И със свободно носене на оръжие няма да стане. Това няма да помогне на самотните баби по селата, а те са най-потърпевшите. Ако някоя от тях се уреди с пистолет, най-много да й го откраднат. После пък полицията трябва да издирва въоръжени роми.
62
9
 
26
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Гарантирано е, че нищо няма да направи. Той винаги яха наболели теми преди избори. Преди президентските избори, когато и той беше кандидат, ВМРО направи протест в "Овча купел" срещу мигрантите. Тогава беше пикът на бежанската вълна.Джанбазки обеща да преместят лагера. Това беше през 2016 г.Сега сме 2019и лагерът още си е там. Така че, ако искате вярвайте му.
61
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като продадоха българските паспорти на тия с много тъмната кожа за дребни стотинки сега нивото е махла с други с не толкова тъмна кожа! Да ви имам и патриотите ишкембетата
60
2
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Дааа ...НО ДПС --бяха допуснати до съществуване макар ,че в Конституцията се забраняват етнически партии от БЪЛГАРСКИТЕ политици ! Бъди по обективен де..
59
7
 
7
 
! Отговори
пишмат етнограф преди 5 години
Каракачаните етнически българи ли са...щото бях чел някъде ,че са някаква друга етническа група ? Имат разни особени обичай ..носии --може и бикове да гонят...всеки има право на всякави асоциации ,аз за уважаемия нищо не съм казал !
58
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШкембакосТази вечер внимавай с пиенето,че утре да сисвеж да бачкаш яко за да изкараш помощите на няколко тъмни.Чакат на умници,като теб.
57
1
 
25
 
! Отговори
стига вече преди 5 години
Каракачанов, стига празни приказки. Незабавно направете закон за защита на частната собственност с оръжие и един за забрана на антибългарските с ор с ой д ни НПОта и всичко ще се оправи за един до два месеца максимум
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са ни управлявали само българи, а ДПС, когато държаше половината министерства в Тройната коалиция къде ги забравяш?
55
19
 
8
 
! Отговори
българска оправия преди 5 години
До сега само българи са ме управлявали --хайр не съм видял ,не съм чул,,ром ,,да е писал закони от който само той да кяри ,ако законите нарочно са направени само ,,роми,,да кярат --пак българи са ги правили !
54
14
 
11
 
! Отговори
Шкембакос преди 5 години
С туй шкембе далеч няма да стигне Каракачаноглу.
53
0
 
19
 
! Отговори
За Каракачанов преди 5 години
Каракачанов е може би единственият шпионин, който не е работил вътре в България и да доносничи против други българи и после те да бъдат ликвидирани или в затвора. Той е работил в Македония, за интересите на България.