Правят обществен съвет за въвеждането на тол системата

В него ще участват и браншовите организации
8
Правят обществен съвет за въвеждането на тол системата
Петя Аврамова. Снимка: архив, БТА

До края на март министърът на регионалното развитие Петя Аврамова е длъжна да създаде обществен консултативен съвет с участието на браншовите организации за въвеждането на тол системата. Това решиха депутатите по предложение на ГЕРБ, след като изслушаха Аврамова за работата на институцията във връзка с електронната винетка и тол системата.

Още по темата

Освен това на всеки два месеца регионалният министър ще предоставя информация пред ресорната комисия за напредъка по въвеждането на тол системата.

БСП искаха да се създаде временна парламентарна комисия, която да проучи възлагането, провеждането и изпълнението на обществената поръчка за електронната система за винетките и тол таксите, но мнозинството в парламента отхвърли предложението на левицата.

Според червения Димитър Данчев системата явно е „много калпава“, а купуването на електронни винетки се оказа много трудно в началото на годината.

Александър Нанков от ГЕРБ обаче настоя, че е съвсем нормално е да има технически проблеми в началото, но било факт, че пък от началото на година досега са купени повече винетки в сравнение с миналата година, което означавало, че контролът е по-строг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Фен преди 5 години
До АнонименХехехеее, ти си ЧЕРВЕНО *** , система Платон , хехеееее :)
6
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До анонименСигурен съм , че си долен неудачник?!
5
0
 
1
 
! Отговори
До опетков преди 5 години
Не се изхвърляй така остро, като си напълно неук и неподготвен!Това мога да ти кажа "специалисте".Системата "Платон" няма нужда от проверяващи, но оставям за теб да си проучиш защо и как.
4
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
защо да плащам? в най богатите страни е безплатно. На мен трябва да ми плащат за това че изобщо съм в тази бг ***.
3
0
 
4
 
! Отговори
Koрупция за милиарди преди 5 години
7% от приходите дадоха в ръцете на любовница на седесар, брат му зам. кмет Бургас
2
1
 
1
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Анонимен А тукашната каква е бе умнико? Ще се спират само установени нарушители, които не са платили. И ако няма проверяващи, нали ти е ясно какво ще стане.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трупайте още маймуни на клона.Дано се счупи.После вижте как се прави това на други места. Примерно в Индия - внедряват руската система Платон на десетки хиляди километри магистрали. Без спиране, без проверки, без коли с проверяващи и без администрация в размерите, които тук се прави