НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО

Хората на Валери Симеонов настояват за извинение от президента
Обновена: 2 мар 2019 14:23 | 2 мар 2019 14:20, Красимир Ангелов
591
НФСБ ядосани на Радев – говорил на английски с шефа на НАТО
Снимка: БТА

НФСБ изрази възмущение и недоволство от поведението на президента Румен Радев при срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Проблемът според националистите е, че държавният глава е говорил с госта си на английски език.

Още по темата
"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че „Официалният език в републиката е българския", пишат от партията на Валери Симеонов в позиция, започваща с цитат от Паисий - "О, неразумни и юроде".
 
"На 01.03.2019г. в Президентството на Република България Президентът Радев разговаря с Генералния секретар на НАТО г-н Йенс Столтенберг не на официалния български език, а на чужд език – английски. Унизително, цинично и арогантно! Като, че ли българското Президентство е столова в централата на НАТО!", пише в позицията на НФСБ.
 
Според националистите езикът на един народ отразява неговото сърце, разум и дух, "защото езикът е единствената форма, чрез която се материализира човешката мисъл".

"Винаги и за всеки народ той е свещен. С поведението си Президентът Радев унижи не само свещеният език на Вазов, Ботев и Хайтов, "език свещен на нашите деди", но и целия български народ, който по Конституцията е призван да представлява“, смятат от НФСБ.
 
Затова от партията на Валери Симеонов искат от държавния глава а се извини за своите действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
28
 
6
 
! Отговори
Minuva42 преди 5 години
Няма значение кой какъв език говори. За да си позволи Президента да говори на чужд език, когато представлява България, трябва да е сигурен, че владее езика по-добре от заклет преводач. Иначе просто поставя под риск интересите на България заради едното фукане.
33
7
 
8
 
! Отговори
11 преди 5 години
стига с този хайтов.голям писател го направихте.
32
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нормални, говори на наложилият се като международен английски език. А щом го знае на високо ниво, защо да ползва преводач. Ако ще градим национално самочувствие на база използване на роден език, значи самочувствието ни е много ниско. Отделно, Столтенберг не е англичанин а норвежец, той защо не се притеснява да използва международно наложеният английски.
31
28
 
5
 
! Отговори
Нормално е преди 5 години
Васалите разговарят с господарите на езика на господарите.
30
5
 
26
 
! Отговори
тя преди 5 години
Дали ще се намери някой да гласува за п-----я В Симеонов!?
29
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
радеф е най смешния "президент" досега
28
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 5 години
балевски,иска Г-н Президента,да говори на майчиния му език,ромския, и с този него език,щял да става евродупутат,*** няма да го наричам,защото не е такъв,само ще му кажа,че в Европейския парламен се говори на немски,английски и френски,ромския език,с врачански диалект,не се говори.
27
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Радев владее три чужди езика, нормално е да ги използва. Комуникацията тече по-гладко без посредник и си постоянно в течение на разговора засягащ собствената ти държава. Не е като "Чуя ли congratulations Borisov и нататък не слушам".
26
3
 
21
 
! Отговори
1968 преди 5 години
Е не може на всички да се угоди.На един няма да хареса ,ризата,друг обувките,трети ръкавели не,четвъртина конника и т.н.
25
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелената kana продължава да пада, да пада, да пада, да пада............
24
5
 
38
 
! Отговори
тя преди 5 години
Ами то Валери Симеонов нали не знае една дума на английски ,как няма да е ядосан!
23
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-абсурдна критика не бях чувал през целия си живот. Имам чувството, че тези са ги събирали от детската градина за да направят партия.
22
5
 
27
 
! Отговори
и на руски ще го-- преди 5 години
вори ----ама с Медведев...тогава какви къчове ще хвърлят..
21
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние, членовете на Националния изпълнителен комитет на НФСБ, изразяваме възмущението си от грубото погазване от Президента на Република България Румен Радев на чл. 3 от Конституцията, гласящ, че Официалният език в републиката е българския"Ами в такъв случай изпратете протестна нота до Столтенберг, че не е говорил на български език с Радев. Клоуни...
20
4
 
32
 
! Отговори
Вчера преди 5 години
............... което ни продаде на НАТО - Соломон Пасипоиска да превърне България в пускова площадка за Американските ракетизащо не обвинихте тази еврейска гадина в национално предателство !!!???
19
22
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Гласувах за Радев. И сега смятам че е по-нормален президент от Цецка.Обаче в случая нелепо е демонстрирал едно от предимствата които има пред Борисов.За негово и за българско съжаление съм убеден че НИКОГА няма да има властта и възможностите на Борисов за да ползва предимствата си в едно реално управление.
18
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е на какъв език да говори с норвежец? На български с преводач, поради липса на чуждоезикови знания като Боко ли?
17
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От нфцб настояват Радев да говори на майчиният им турски език.
16
4
 
30
 
! Отговори
300 лв пенсии... преди 5 години
Тези до обяд са ядосани на себеси --след обяд са ядосани на другите ,все намусени дълбокозамислени, постоянно сопнати и нетърпят противно мислене те са патриотите те са истината...
15
3
 
8
 
! Отговори
Рундю преди 5 години
Няма да се извиня бе кауни...............