Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП

Етническо напрежение обаче нямало да допусне в никакъв случай
455
Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП
Снимка: Булфото, архив

След поредните промени в Закона за вероизповеданията премиерът  Бойко Борисов е поканил в понеделник патриарха и главния мюфтия на среща.

По време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново той призна, че не е неприятно да чува упреци от партньорите в управлението заради опрощаването на дълговете на вероизповеданията и подчерта, че с темата етническа толерантност ГЕРБ никога няма да направи компромис.

Още по темата
Пред участниците във форума той припомни събитията по време на Възродителния процес, в който е участвал като командир на батальон.

"Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща. Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо", закани се Борисов.

Той допълни, че тогава е видял с очите си как българи с различна религия се гледат и искат да се убиват и че виновни за тази ситуация са били комунистите.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници. Българските граждани, дали са християни или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние.

Министър-председателят отхвърли обвиненията за договорка с ДПС и припомни, че в ГЕРБ членуват десетки хиляди мюсюлмани.

"Упрекват ме в уйдурма с ДПС. Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра, апелира премиерът. С ДПС е разговарял по една тема - превъоръжаване на армията. Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани, кипна Борисов.

"Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов", пошегува се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Майтапчия 51Браво................много вярно и хубаво казано, ама не знае човек дали да се смее или да плаче!!!
59
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 52Вие русофилите превърнахте България в съветско гробище...я се огледай малко !
58
2
 
27
 
! Отговори
панчо преди 5 години
от самото му начало западните лидери го виждат като поредния източно европейски нескопосан перко от който да не очакват много но го толерират до сега единственно защото са прекалено заети да оправят света и не им създава дертове освен че не желае да реформира но са склонни да му подхвърлят кеш само и само да седи тихо и кротко в източно европейския ъгъл,поне се радват че не е популист като орбан и няколко други европейски лидери,инае като политик бойко е просто гола вода
57
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ да си сменят името най-добре да се казват ГАРБ............гадове за анадолско развитие на България, нали ни продадоха и предадоха на турската мафия , Ердоган и ДПС!!
56
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато един клоун разсмива народа, това е комедия. Когато един клоун управлява народа, това е трагедия. Гьоте
55
3
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ей,***,не за пръв път не пускаш коментарите ми,но НЕ АЗ съм "врагът" на Тиквата!!!ТОЙ САМИЯ КОПА СРЕЩУ СЕБЕ СИ!!а ТИ с нищо НЕ можеш да му помогнеш!!!...ЗАПОМНИ ТОВА!!!!
54
4
 
30
 
! Отговори
У преди 5 години
Тоя крадец и подлизурко Бойко за тези 10 години управление ни излезе поне ДЕСЕТИНА МИЛИАРДА ЛЕВА! Като започнем от загубите и пропуснатите ползи от Южен Поток , КТБ , АЕЦ БЕЛЕНЕ МОЖЕМ САМИ ДА СМЕТНЕМ КОЛКО ПАРИ ИЗЯДЕ ТОЯ НА ДЪРЖАВАТА! МНОГО СКЪПО НИ ИЗЛЕЗЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОЯ ХИТРЕЦ!
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще му се на г-н Борисов да има мюсюлмани в ГЕРБ, и на мен много ми се иска. Имаше един Плевнелиев и вече го няма. Всички, абсолютно всички мюсюлмани, които познавам гласуват за ДПС, на пръсти се броят изключенията, които не познавам. Все тая кой каква религия е,аз искам също опрощаване на заема щом ГЕРБ опрощават така
52
1
 
35
 
! Отговори
до inter преди 5 години
Според мен ще остане в историята като 4-тата национална катастрофа след правителствата на Бойко, ако изобщо има история след това!
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До inter 50Грешиш..............и 100 години няма да ни стигнат за да се стабилизираме от некадърното, предателско и крадливо управление на ГЕРБ-ерската мафия!!!
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ги реди добре, когато се подготви с лафовете пред журналисти. А иначе дърпа Медведев за ръкава.
49
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ...........гадове за единно разграбване на България!!
48
3
 
31
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Цецова молитваНа молитвена закускаЦецо кокалчета хруска.Там България предаваи на нещо се надява.Ще получи май апартамент,от Държания департамент!Папка-слушка,папка-слушка,тъй напълни свойта гушка!К'во му пука за раята'важното-да е в играта!Туй не е от вчерада предава свойта вера!Той и мама би продалза имот в добър квартал!
47
3
 
27
 
! Отговори
inter преди 5 години
Последствията са толкова непоправими и катастрофални които това правителство остави че може би след него ще ни трябват около 40-50 години за да се възстановяваме най-вече идеологично и като общество. Господ да ни е на помощ ако тази мафиотска *** пак захапе кокала.... Тогава ще трябва с пръчки да ги гоним от парламента...
46
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ = ГРОБ
45
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Кирим Мариновизобщо не се чуди!..Това е ясно като бял ден!..Лошото е,че за такива има "Места за въдворяване", но те НЕ са от сорта на.."Министерски съвет"!!!!!
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ги реди добре, когато се подготви с лафовете пред журналисти. А иначе дърпа Медведев за ръкава.
43
4
 
26
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
брех то май слънцето ще угасне без теб да ти имам дертовете светът се върти около теб и само ти си важен чуваме само аз аз аз на мен на мен....а когато нещо потръгне на зле отговорността я прехвърляш на някого другиго.най жалкото е че ще си останеш с поведение и мислене на квартален хайванин и никога няма да си истински политик въпреки огромния ти стаж и опит на вън нищо не прихвана от всички истински заобикалящи те политици поне в европа.но каквото нивото на избирателите такова е и на водача
42
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов - нагледен пример, че ако човек е истински българин и членуването в комунистическата партия, не може да го направи предател,...за разлика от русофилите.При русофилите, Партия, Русия и Предателство са едно неразделно цяло, което се е превърнало в патологична българофобия !По делата и коментарите ще ги познаете !
41
2
 
20
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Тримата ****тиЕй ги наш'те трима патриоти!Патриоти,патриоти-пълни ****ти!Краси,Волен и Валери-е нема таквиз лицемери!От приказките им празни,народът само се дразни!Коалиция Орел,Рак и Щука-айде бегайте от тука!Всеки взел се за орел,но по рачешкият път поел!Единия парички от паспорти тръска,другия на границата баби блъска.А пък третия ***ил,пред клек-шопа стана за резил!Синя каска,Златен пръст и Шумомер-всички до един сте за кашмер!Айде сбогом **или,вече не сте ни мили!