Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП

Етническо напрежение обаче нямало да допусне в никакъв случай
455
Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП
Снимка: Булфото, архив

След поредните промени в Закона за вероизповеданията премиерът  Бойко Борисов е поканил в понеделник патриарха и главния мюфтия на среща.

По време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ във Велико Търново той призна, че не е неприятно да чува упреци от партньорите в управлението заради опрощаването на дълговете на вероизповеданията и подчерта, че с темата етническа толерантност ГЕРБ никога няма да направи компромис.

Още по темата
Пред участниците във форума той припомни събитията по време на Възродителния процес, в който е участвал като командир на батальон.

"Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща. Такава мъка, такъв ужас, повече никога няма да допусна, докато от мен зависи нещо", закани се Борисов.

Той допълни, че тогава е видял с очите си как българи с различна религия се гледат и искат да се убиват и че виновни за тази ситуация са били комунистите.

Борисов каза, че не е правилно чужди държави да плащат на българските проповедници. Българските граждани, дали са християни или мюсюлмани, когато отидат в храма, слушат, чуват и вярват, че там е мястото, където трябва да се пресече радикалният ислям или друго влияние.

Министър-председателят отхвърли обвиненията за договорка с ДПС и припомни, че в ГЕРБ членуват десетки хиляди мюсюлмани.

"Упрекват ме в уйдурма с ДПС. Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра, апелира премиерът. С ДПС е разговарял по една тема - превъоръжаване на армията. Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани, кипна Борисов.

"Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов", пошегува се премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКП 34Пак са малко. 25 млн. пак са малко. Тука тряват трилиони в евро.
39
1
 
31
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Че не може да управлява се вижда по слабите резултати! Дано Господ се смили над България и ни даде шанс да се тръгнем по пътя на нормално развиващите се капиталистически страни!
38
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов ще остане в българската история като поредното ГОЛЯМО РАЗОЧАРОВАНИЕ.Поредият "политик" работещ против интересите на българина.
37
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
излиза в пенсия *** с 3 милярда
36
0
 
41
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Бойко е дълбока трагедия, празен дърдорко и примитив, няма нищо общо с финеса на комедията.
35
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както пише другаря Шекспир,ти си една комедия от грешки.Прави каквото знаеш,само се разкарайте да не ви гледаме физиономиите,че ни втръсна до откачане.
34
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този масажираше ушите на правешкия ром.
33
3
 
38
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Тоя наглец и пенсия ли иска ! Нали има 6 000 000 000 ? ...
32
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименУправлението БСП-Станишев+ДПС ми се вижда като блян,в сравнение с герберщината от предпоследното и последно управление.Вярно е,че управляваха с други партии и ДСБ ,а Цвъ все се изцепваше,но все пак като водач трябва да се справя със ситуацията,а той е несигурен и страхлив,не може да защити националните интереси.
31
1
 
33
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Бойко е милиционер, пожарникарите по соца бяха вид по-низши милиционери.
30
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов се чуди и мае като се пенсионира за какво ли ще говори БСП"---Не само БСП, ами никой няма да говори за теб! А, ако отврене-навреме се показваш и замърсяваш медийното пространство като недоразумението Роско Плювналиев, ще получаваш мили поздрави на майка.
29
4
 
39
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Ти се пенсионирай, пък БСП не е нужно да говори.
28
2
 
39
 
! Отговори
Този пак лъжеъ преди 5 години
Кога във Възродителния процес са участвали пожарникари?
27
4
 
31
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Бойко гъбарка целия български народ с русофобската си банда, щедро плтена от другаря Ерик Рубин от вашингтонската партийна организация. Пак е с кубинки и автомат.
26
3
 
30
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Дългото ухоИмаме си един политик изпортен,по произход випускник спортен.Цецо се той наричаи да подслушва най-обича!По недвижимостите си пада,няма за него по-голяма награда!На изборите обаче е цар,за номерата му няма цяр!Всяко магаре ще избере,как-никой не ще разбере!Всичко живо го мрази,ала мястото си добре пази.Кандидат е за затвора,но го крепят важни хора.Нека си остане със здраве-след някоя година ще го забравим!
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Георги Марков май си позволи да уволни Бойко Борисов уж макар и на майтап.
24
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, след като толкова мрази комунистите, защо е станал комунист
23
2
 
42
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Майка му го изпращала с кубинките, абе байно нали *** в БКП и милицията те изпрати също, знела е какви са, какво се правиш на Ботев и ще пишеш "На прощаване"? Колко бяха с кубинки и автомати тогава по турските села на 27 години, само най- верните димитровци.
22
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев го нарече хидроинженер първо, нали вие от БСП пет мандата бяхте в коалиция с ДПС.
21
3
 
38
 
! Отговори
Кирим Маринов преди 5 години
Сега се чудя дали този човек не се нуждае и от жълта книжка.