Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!

Нинова искала да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев
210
Йончева водач на евролистата - болшевизация на БСП!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова иска да отстрани лидера на ПЕС Сергей Станишев и заради това за водач на евролистата е била избрана Елена Йончева, смята бившият председател на левицата Михаил Миков.

Още по темата

"Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации“, коментира той пред Нова телевизия.

Според него много членове на Националния съвет са изразили основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването за водач на листата за изборите за ЕП.

За Йончева са гласували 95 от участниците в закрития пленум, а за другия претендент Сергей Станишев – 75.

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, отсече Михаил Миков.

Стана ясно, че мотивът на Корнелия Нинова и Изпълнителното бюро на БСП да издигнат непартиен кандидат за водаческото място е желанието да разширят подкрепата на предстоящите избори, а Йончева е лансирана като "борец срещу корупцията".

Засега не е известно на кое място в листата ще бъде Сергей Станишев, който също имаше много номинации от местните структури на БСП. По неофициална информация той е бил издигнат на 87% от местата, а зад кандидатурата му седят някои от ключовите преди лица на БСП като Георги Гергов, Михаил Миков - предишен лидер на лявата партия, Димитър Дъбов, Георги Пирински, Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоБСП не е руска,а англосаксонска партия.
111
14
 
17
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Зозо: Много си елементарен драги. Колко п'рост трябва да е човек за да обяснява всичко с Путин, и да мисли, че ще му повярват.А до 120: Нямало разлика межу Станишев и Елена Йончева? Ако зависеше от Станишев и Цецо, позорната Истанбулска конвенция щеше да бъде приета в НС и сега щяха да учат децата ни на джендърство и трети пол.
110
16
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Абе направо да си кажат, че листата им се реди от Решетников и Путин. На всички е ясно, че Путин драпа за зависими от него Евродепутати. Само тогава има шанс да се опита да разтури ЕС. БСП откровено са взели позицията на Атака и се борят за гласовете на сънуващите СССР стари *** и ДС топячи.
109
8
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 119: А ти като какъв се определяш - като "***, *** и излишен", който харесва гербаджийските рушветчии, или и ти самият си от тези рушветчии?
108
11
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 115: Каквито са т'роловете на Цецо, такава и му е партията - плиткоумници, п'родажници и рушветчии. Някои успяват да са и от трите вида едновременно
107
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименне ти се отдава да четеш езика на тялото!!!!В погледа й има гняв,разочарование и воля да продължи,а НЕ "злоба и омраза"!..както споменах:-Не ти се отдава..Просто "виждаш" това,което ИСКАШ да видиш..
106
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още от сега ГЕРБ се страхуват, че Йончева може да работи успешно с Кьовеши.
105
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Какви са тия термини?? Болшевизация?? Или някой работи с терминология отпреди 100 години???Каквато партията, такива и термините! Ретрогради!
104
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорос е вреден за България!!!Има и други вредни елементи!!!!
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия термини??Болшевизация??Или някой работи с терминология отпреди 100 години???
102
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕСЕ ЕДНО, ПАК ЩЕ ЯДАТ БОЙ И ЩЕ СИ НАЛЕГНАТ ПАРЦАЛИТЕ! НО МОР БАЛЪЦИ!
101
5
 
18
 
! Отговори
До Михаил Миков преди 5 години
Абе Миков ти превърна БСП в селска вечеринка , за теб във Видинско не иска да чуят нищо че си от там тръгнал си Корнелия да критикуваш. Как да го иска Станишев Корнелия като е марионетка на Сорос в Европарламента и гласуват само за вредни за България неща? Да си стои Станишката в Пес докато го държат и да си подкрепя *** и Истанбулски конвенции , но и от името на България. Щом си отишъл там с гласовете на бедните българи ще отстояваш техните интереси, а не тези на Сорос.Гергов 2.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болшевизация или меншевизация???
99
9
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
И защо според автора изборът на Елена Йончева да е "болшивизация"? Трябва да се включи нещо негативно в заглавието на статията, или по някакви други причини. Много плоско.А Сергей Станишев сигурно все пак ще бъде избран за едводепутат. Макар и не като първи в списъка.
98
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 107:Имах предвид крушовишката ***.
97
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете физиономията на снимката. Толкова злоба и лоши помисли едва ли може да откриете събрани на едно у някого друг. Даже и у Станишев, пикаещият във фонтани,Гоце и кошовишката ***.
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
болшевизацията е в ЕС и комесари си имамеама гербавите *** все търсят кого да набедятама всичко се вижда- и знаем от къде са тръгнали от БКП-то и банкянското папуасче и цецка па и останалата продажна гербава пап.лачвсички *** вън от парламента и управлението на българиятрябва да се зяпочне ат главната - това с рязянето на опашки е ненадеждна работа пак им порастват и все по-дебели- трудни за рязане
95
13
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Рускинята милиончева срещу руснакът - Станишев :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Комунягииииииииииии, пълен резил сте!!! :))))))))))))))))))))))Поне Волен - Кримския да бяхте издигнали :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
94
8
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"болшевизация на бсп"..Вероятно Серго иска да внуши на незнаещите,че "болшевизация" е нещо много лошо..Но:-Тоя израз идва от руското "болше",което значи "повече".В тоя смисъл "болшевизация" означава,че превес вземат тия,които са ПОВЕЧЕ в партията!!!Което означава,че едноличните мераци на хохола отиват "в трета глуха"..Което си е висша проява на демокрация. Но смърт за едноличните диктатори..
93
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като от БСП я назначиха за жена на жената Станишев с цел да спрат слуховете за обратната резба на тогавашния премиер тази руса вещица започна големото крадене и лапане на милиони с ошфорката си, никой не й пречеше все пак беше премиерша!