Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!

Разликата в квадратурата доплатил с банков превод
20 мар 2019 14:14,
681
Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цветан Цветанов категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство.

Изявлението му идва, след като се появиха съмнения в публичното пространство, че е придобил новото си луксозно жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Днес Цветан Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е направил доплащане, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, уточни шефът на депутатите от ГЕРБ.

"Двата апартамента, които са прехвърлени и съм направил замяна, са в същия район. От гледна точка на местополжение предишните два са на много по-хубаво място. За разликата от около 39-40 квадратни метра съм доплатил 100 000 лева, направил съм го по банков път. Аз съм изряден български гражданин", отсече той.

Цветанов не пожела да коментира продажбата на апартаментите, които е заменил, която е станала в един и същи ден при един и същи нотариус. Мога да говоря за моята сделка, която е направена по българското законодателство, отсече той.

По-рано днес и от БСП попитаха дали ще бъде разследвана сделката с покупката на Цветанов на новия му апартамент.

"Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един политик купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Елена Йончева.

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова съобщи по-рано през деня, че имотните сделки на Цветан Цветанов ще бъдат проверени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


681
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
562
1
 
3
 
! Отговори
Горкият човек преди 5 години
Е много ясно, че всичко е законно! Взел е човека и 100 х.лв. заем да го плати. Сега остава Караджов и бригада нов дом да го завършат окончателно. А ние да поплачем!
561
0
 
4
 
! Отговори
Джижи преди 5 години
Чиновника е задължен да лиже зад.ниците на властващите, така че няма нищо ненормално в неговите изказвания. Цръц
560
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението ми да избера терминал 1 преди 10 гоидни, когато ГЕРБ дойде на власт, се оказа правилното!
559
1
 
10
 
! Отговори
Счети преди 5 години
До Чиновник. Здравейте не сте вие човекът, който ще ми казва към какво точно ще насочвам усилията си. От доста време ви чета коментарите във форума и е очевидно, че сте платен *** на ГЕРБ и ги защитавате на всяка цена. За разлика от вас мен ме интересува добруването на нацията и държавата, а не добруването само на партийните членове и бизнеса гравитиращ около управлението. Вероятно и вашето бъдеще е обвързано с задните части на Цв.Цв. или Б.Б., така че ви пожелавам успех с б.ли.зане.то.
558
0
 
11
 
! Отговори
Цвинокио преди 5 години
Никой не може да ми забрани да обичам апартаментите!Особеноно новото луксозно строителство в кв. Изток, при дрОгарете .....
557
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 5 години
Ами защо Свободна Европа се занимава с тебе?!
556
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да бяха само имотите,но да каже как плаща таксата на средната си дъщеря в англо-американското училище в Панчарево,където таксата е 22 000 евро на година и как плати таксите на голямата си дъщеря в Англия,където таксите на онзи университет са 40 000 лири годишно? Отговаряй бе Цецоуу!
555
1
 
14
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Цветанов за апартамента: Няма нищо незаконно!==============Престъпника за престъплението: Не съм извършил нищо лошо! Цветанов - поредния аморален елемент, влязъл в политиката с цел лично материално облагодетелстване на всяка цена! С нищо не е по-различен от Христо Бисеров и Емилия Масларова - разобличени крадци, на които им беше разрешено да запазят откраднатото! Не се съмнявайте- Цветанов също ще задържи апартамента! Той дори вярва, че му се полага!
554
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ще има човекът! Вие какво искате ,да се върне във ведомственото жилище,да си кара старият форд Сиера и да кеси в канцеларията на някое РПУ за 1000лв ли?Човекът се развива,правете го и вие.
553
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая държава е така и няма да се промени. Ако някой търси промяна за себе си, да се насочва към терминалите и колкото по-скоро забрави, че има България, толкова по-добре за него.
552
7
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Домашен сикиджем 576 Реалната стойност на жилищата е 600 евро кв.м. Купил го е на реална цена. Всичко друго е надут балон.
551
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обзалагам се, че каквито и далавери да правят, никой няма да попадне в затвора. Ще се погрижат тези, които ще ги наследят във властта, да са същите като тях. Това се прави вече 30 години сменят се леви с десни, после обратно и всичките са еднакво крадливи, а гарван гарвану око не вади.
550
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Гербераст-крадец,и много богата е България,то голямо крадене,голямо чудо,за освещаването на апартамента си др.цв.Рокфелеров,е пратил,специална покана на ЛАУРА КЬОВЕШИ.
549
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли е платил толкова. Просто пране на пари - плащаш колкото е данъчната оценка по банков път, останалото им го даваш на ръка. Така може да скриеш пари, на които не може да докажеш произхода. Като се обзаведеш с няколко апартамента на формално ниска цена, може да скриеш една голяма сума незаконни пари. Фирмата си получава парите, какво й пука, че в договора пише по-малко, отколкото са й платили в действителност. Още повече, че при нужда Цв. ще е твърдо зад тях.
548
2
 
13
 
! Отговори
Гербераст-крадец преди 5 години
Кой ли не е бил на власт в България, но никога не се е крало толкова много. Дори и по времето на бай Тошо.
547
2
 
11
 
! Отговори
Отвратен българин преди 5 години
Цветанов, Цветанов, рано или късно заради тази твоя лакомия ще търкаш наровете в затвора. Все още в България има честни прокурори и съдии.
546
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои си вярват че БСП ще прекратят с кражбите! Ами наивници колкото щеш у нас! И БСП и Герб са продукт на БКП и само се редуват откъм "гепенето".Колко ли са умните българи които проумяват тази житейска щриха и колко ли са родствено зависими от БКП! Със сигурност много повече отколкото здравия разум!
545
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, прокуратурата се е заела да докаже, че сделките са Цв. са чисти като детска сълза. Сега може и да имате съмнения, но прокуратурата след няколко дни ще ги разсее.
544
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представете си- нямало нищо незаконно за 630 евро на квадрат да купуваш имот, чиято стойност е 2600 евро на квадрат.
543
1
 
6
 
! Отговори
чао преди 5 години
Заради такива като тоя се отказах завинаги да гласувам за ГЕРБ.