Москов за Цветанов: Щета за ГЕРБ, направи твърде много бели!

Как ще се отрази скандалът на партията?
25 мар 2019 09:55, Петя Славова
150

Проблемът с апартаментите на ключови фигури в ГЕРБ е морален. На това мнение е журналистът Юлий Москов, по чиито думи пред Bulgaria ON AIR Цветан Цветанов вече се е превърнал в щета за ГЕРБ, тъй като е направил твърде много бели.

Припомняме, че правосъдният министър Цецка Цачева депозира молба да бъде освободена от поста. Причината са публикациите, че се е сдобила с апартамент на цена, много по-ниска от пазарната. Скандалът детронира и зам.-министъра на спорта Ваня Колева.

Още по темата

Първи в списъка на политиците с имоти е лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Замесено в скандала е името и на Вежди Рашидов.

"От законова гледна точка няма никакво нарушение. Не можеш да продаваш под данъчната оценка, всяко друго нещо е законно. Проблемът е морален. Но най-напред излиза питането кой говори за морал. Елена Йончева с 2 млн. лева с неясен произход?", коментира Москов.

"Пришиването на Вежди Рашидов към тази история е тъпотия. И след 100 години всички ще знаят кой е Вежди Рашидов", подчерта журналистът.

Москов е категоричен, че няма да има щети за ГЕРБ, ако Цветанов се оттегли от своя пост.

Политологът Цветанка Андреева е на мнение, че има потенциал в този скандал. А причината е самозабравянето. По думите ѝ мандатността трябва да е тази, която отнема властта на политиците.

"Ако някой трябва да се произнесе, то това е съдът. Обществото забелязва, че се практикува двоен стандарт, това е голямата драма в българския политически модел. Че се съмняваме, че съдът и прокуратурата ще направят тези проверки срещу хората от властта", коментира Андреева в "България сутрин".

Според нея вътрешнопартийният сблъсък между Цветанов и Борисов е опасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си наясно с правата на НАП ,другарю гербераст-Може и да не съм наясно, допускам.Но пък съм 200% сигурен, че в твоя нот. акт за твоя апартамент, е вписана данъчна оценка, която няма нищо общо с пазарната цена на имота.Съгласен ли си да се коригира това?
74
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само за асансьора на месец се плащат 150 лв. на поддържащата го фирма.Толкова се плаща за всеки нормален асансьор
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да допълня, че само за асансьора на месец се плащат 150 лв. на поддържащата го фирма.
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора задайте си само един основен въпрос. От къде Цветан Цветанов разполага с такива финансови средства за закупуване, поддръжка и данъци на толкова имоти. Кой е Цветан Цветанов, как този човек се появи в политиката и преди политиката с какво е разполагал, като имоти и пари? Сами ще видите, че преди да влезе политиката не е имал нищо!Другият аспект е на фона на мин. пенсия от 145 лв. нормално ли един политик да си купува предизборно апартамент 300м2 с личен вътрешен асансьор?
71
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си наясно с правата на НАП ,другарю гербераст-Може и да не съм наясно, допускам.Но пък съм 200% сигурен, че в твоя нот. акт за твоя апартамент, е вписана данъчна оценка, която няма нищо общо с пазарната цена на имота. Съгласен ли си да се коригира това?
70
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е вещицата Йончева, освен за получените от москва пари за шпионлук, може ли да ни каже каква цена е вписана в нотариалния акт за апартамента си в Бояна? Пазарната или данъчна оценка? Силно съм заинтересуван. Имам даже обосновано предположение, че при нея разминаването между двете числа е в пъти.
69
0
 
23
 
! Отговори
2233 преди 5 години
До Анонимен 89: Не си наясно с правата на НАП ,другарю гербераст.Не само че могат ,но са длъжни да го направят ,когато става въпрос за имоти над 250 000лв.Експертите на НАП и Прокуратурата правят ПАЗАРНИ ОЦЕНКИ и те важат при ревизии и съдебни дела.Споразуменията между измамниците от ГЕРБ и фирмата-благодетел няма никакво значение.НИКАКВО!Може престъпниците да са се разбрали и за безвъзмездна сделка/като Влади Горанов/ ,това няма никакво значение.НАП защитава държавния интерес.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da se maha zezo islaga boiko i gerb debelite jeni v gerb mu se podmasvat a dr majete trajat zezo snae mnogo sa drugarite gerberi v nc i sa karajan4eva sa mareschki pavlova vsi4ki treperat bravo na don4ev toi ne se strahuva ot zezo i taka trabca vejfi e lopata tu s bkp tu s gerb palen neschtasnik milioner ot jivkov i djagarov podmasva4 na boiko koii ti plati le4enieto v berlin be pomak maika ti bkp u4itelja te e vsela a ti pluesch bkp no s jivkov na mass be6e
67
0
 
36
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
Не харесвам БСП и откровено мразя герберастите.Но: ако имаха нещо срещу Нинова ,за 10 години шайкаджиите щяха да я осъдят и да е в затвора.На всички е ясно, че цялата власт е в шайката на Боко Тиквата и Цвъко.Същото се отнася и за Йончева.Как така 10 години не можаха да скалъпят обвинение?А Цвъко тези неща много ги може.Ако Кьовеши дойде в Бг ,цялата шайка ще е по килиите до месец.
66
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
назначени експерти ,които издават експертно решение за действителната стойност на сделкитеЕкспертите могат да направят данъчна оценка, но никой не може да каже на двама човека на каква цена да сключат сделка помежду си. Ти съгласен ли си като си купуваш нещо, аз да ти определям цената? БСП си играе с невежеството на хората.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ahaaa....ortoksalnata carkva imala bila neznachitelni dalgove ... i iska proslediavane samo na po-golemi sumi za veroizpovedania.... a ne dava sama vseki mesec finasov otchet na mirianite si...kakvo oznachava tova v svetli chisla i svetli smetki pod zlatnite svetli kupoli i pokrivi na tamnite mrasni i opusheni hramove?! Togava i politicite li taka da otgovariat na bg narod suveren, kogato davat prozrachen tochen otchet za vsiaka stotinka narodni bulgarski pari v darjavnata bulgarska kasa?!
64
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не познавам никой, който да изповядва сделки на пазарна стойност по простата причина, че пазарната стойност е нещо плаващо в доста широки граници, вариращи до стотици проценти. Затова е измислена данъчната оценка. И всички хора, както и всички бесепари, както и руснаците у нас, включително вещицата-полурускиня Йончева (родила за сефте на преклонната възраст 52 години след изкуствена бременност), са си купили имотите на данъчна оценка.
63
10
 
3
 
! Отговори
ех,мечтии преди 5 години
До ЕдинНищо няма да стане!Тези чугунени пердета никой и нищо не може да ги мръдне!Тази жалка история с апартаментите е предизборен трик!Като са толкова честни и принципни защо не повдигат въпроса за изчезналите милиарди,а!?Само дето всички се правят на разсеяни!?А паричките тихо си хвърчат по разни банкови сметки,а "честните" оглушително мълчат!?
62
0
 
38
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 5 години
Къде изчезнаха онези мишоци А.Тодоров и Т.Биков?Остана само доказания крадец Харизанов/на когото му се размина присъдата за кражбите в Напоителни системи/ ,да обикаля медиите за да лъже.А всеки крадец ,задължително е и лъжец!ШАЙКА НИ УПРАВЛЯВА ,ШАЙКА НАГЛИ И АЛЧНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!НЕВЕЖИ И НЕГРАМОТНИ ,НЕДОСЕГАЕМИ ОТ ЗАКОНА!
61
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И при НДСВ беше същото. Скоро и на тия ще им бият шута и ще си останат пак комунистите, че толкова години под предлог, че не са идваха всякакви крадци. На всеки все някой друг виновен. Като стане държавата 4 милиона главно роми и ще се научите.
60
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никий няма да потъне.Просто което е законно, е законно.И няма нищо неморално в това да си купиш жилище. Оставката на Цачева има смисъл, защото е в изпълнителната власт и се предполага, че може да повлияе на проверката Цветанов е партиен чиновник и няма смисъл да подава оставка.
59
1
 
36
 
! Отговори
обективен преди 5 години
Извършеното от Цвък ,Цеца,Веждьо и Ваня е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!ФАКТ!В НАП много добре знаят как се прави проверка с назначени експерти ,които издават експертно решение за действителната стойност на сделките.На база на тази експертиза се издава рев.акт , който е достатъчно основание за повдигане на обвинение за измама ,укриване на данъци и пране на пари от прокуратурата.Самата прокуратура също може да назначи експертиза.Но закона не лови герберасти.Нито един осъден гербераст за 10 години.
58
1
 
30
 
! Отговори
къде? преди 5 години
Къде са сега тея мишоци да отговарят на въпроси? Преди и Борисов и Цветанов бяха много компетентни и все ,,лапнали,, микрофона! Сега ришина...
57
3
 
19
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Хм,ако се отегли или бъде принуден да се отегли Цветанов което е по-верятно,то ГЕРБ ще загуби следващите избори.А това го знае Борисов и няма да допусне да бъде отстранен Цветанов и ще замажат с демагогия очите на простосмъртните български граждани ,освен ако Борисов не бъде притеснат от Фашингтон,но Цветанов "танцува" под свирката на САЩ,тъй че господа ,Цветанов ще му се размине.
56
1
 
37
 
! Отговори
Един преди 5 години
Дори трoловете на ГЕРБ са разединени. Малко по-интелигентните, които стоят зад Бойко и Томислав, усещат накъде духa вятъра. От друга страна по-бавните още не са разбрали, че Цветанът потъва и нищо не може да го спаси. Или ще потъне сам, или ще завлече цялата Комунистическа партия ГЕРБ със себе си - друга опция няма.