Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС

Имало силна криза в доверието, оставките не били решението
150
Радев сне доверието си от Георгиев, вика заместника му на КСНС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вместо шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев на предстоящото заседание на КСНС за борбата с корупцията по високите етажи на властта, ще отиде неговият заместник.

Още по темата
Президентът Румен Радев отсече, че е снел доверието си от Георгиев и според него е редно докато не се установи истината за станалата известна вече тераса към жилището му, той да бъде най-малкото встрани.

"Винаги съм твърдял, че ако искаме да имаме правова демократична и просперираща държава, трябва да водим борба с корупцията по високите етажи на властта. Затова и свиках вчера КСНС. С писмата и исканията за докладите, които изисквам за този съвет, на практика – да, снел съм доверието от председателя на Антикорупционната комисия. Изпратих писмо с искане за доклад към неговия заместник", коментира държавният глава.

Той е убеден, че е важно органите, които следят за наличие на корупция да бъдат пример за чистота.

Според него има сериозен проблем по отношение на доверието в държавността.

"И както виждате как реагират партиите в момента – с оставките те казват, че проблемът е приключен. Той може да е приключен за партиите, но не трябва да бъде приключен за държавата. Ако искаме да имаме убеденост, че имаме истински функционираща правова държава, който се е отклонил от закона, съответно към него трябва да бъде подходено с цялата строгост на закона", коментира Радев.

Той смята, че на предстоящото заседание на КСНС освен мерките, които ще бъдат предприети за борба с корупцията, трябва да се се анализира проблемът много по-надълбоко.

"Това, за което винаги съм настоявал е не да вземаме мерки спрямо нарушителите само, а да създаваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не допуска корупция. Това означава прозрачност, отчетност и отговорност на управлението, ясни механизми, пълна прозрачност при разпределяне на публични средства, открити процедури с ясни критерии и равен достъп за всички", посочи президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
14
 
24
 
! Отговори
мдаааа преди 5 години
Много ги е яд ГЕрбавите . Не могат да му намерят кусури на РР . Не си е купувал дипломата , бил е боен пилот, има специализации в САЩ . Няма пари от престъпни дейности . Постигал е всичко с акъл и умения . Родителите му са обикновени хора . И янма как да го контролират с компромати , това му е най-голямата болка на ББ и компания
115
5
 
17
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Ами то и заместника му е в схемата като всички останали апартаментаджии. Един читав няма. Всички са в кюпа навързани като свински черва. Стар скъсан плетен чорап. Дърпаш бримката и той се разплита целия ...
114
11
 
7
 
! Отговори
амиииии преди 5 години
По същия начин както един бодигард на ТЖ , може да има милиарди
113
10
 
19
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
112
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавите смехурани се гърчат като чepвеи!Забодени с тризъбеца на корупцията!
111
3
 
11
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До Анонимен 110 от пионерския герб ли сте ???
110
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, Тикви, не е ли Орешарски виновен?
109
11
 
6
 
! Отговори
Ивчо преди 5 години
То пък едно доверие!Аз пък снех доверие от Ал Бънди!
108
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На гербавите престъпници все комунистите са им виновни! Комунистите им накупиха имотите на цената на магданоза, при това абсолютно насила!Хайде марш, че вече не сте и смешни, гербелюгите, жалки сте!
107
6
 
22
 
! Отговори
Наивен ;) преди 5 години
Какъв принципен президент: Една нередна тераса... и БАМММ снемане на доверие, браво! Представям си какво сваляне ще бъде за външнотърговските предприятия, заводите, банките и офшорките на бспарите!
106
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене, аз отдавна съм снел доверието си от теб
105
1
 
12
 
! Отговори
уиох преди 5 години
а заместника му да не би и той да е в кашата? то май сам радев трябва да е сам с себе си там!
104
1
 
5
 
! Отговори
заповядай преди 5 години
До Анонимен 88 ето ти https://register.caciaf.bg/кликваш на годината , която те интересува , после върху " президент " и гледай числата Какво нередно виждаш ???
103
4
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
До Гледна точка,*** носи баща ти,и любимия ти пожарникар,как още не разбрахте вие дебелите глави,че не всички,които са против пожарникаря са бесепари.Човека нарекъл се мой баща, може и бикини да носи, това не ме интересува. А дали сте yшанки или послушници на драгалевският *** е без значение. Защото вторите са тъмносини комунисти!-демократеещи се.
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ще се бори с престъпността със своя меч ,който в ерекция е по-голям от софийски небостъргач...това много добре се вижда от апартамента на Цветанов и от терасата на Пламен КОМПИТО
101
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Унуфри,твоя любим пожарникар,случайно да" не" е комунист,сигурно и неговите *** са кафеви,но понеже е ваш комунист ,за него може.И то най-младия,по-млад от него няма да има,защото с комунизма ,се свърши.
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофиль: Търся да закупя скъпо апартамент, може и по-скъпо, ако го продава Радев !
99
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев като се пише толкова честен, нека да започне от себе си и да публикува данъчната си декларация.------Напълно съм съгласен. Това поне е лесно изпълнимо и зависи само от него. Даже е необходимо условие да се започне отнякъде и се направи опит да се види кой колко е присвоил или не.
98
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Гледна точка,*** носи баща ти,и любимия ти пожарникар,как още не разбрахте вие дебелите глави,че не всички,които са против пожарникаря са бесепари.
97
8
 
6
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До 1Когато кажеш на ***, че гащите отзад са му кафеви и мирише неприятно, той вместо да се засрами, изсъпе и изпере, гордо вирва брадичка и отвръща - А, защо в Америка бият тъмнокожите ?!?