Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

Не мога да си обясня фиксацията на Симеонов към мен, заяви тя
5 апр 2019 10:05,
172
Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни
Снимка: БулФото
Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев,  който съм похарчила, убедено заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ. 
 
Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.
 
"Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от господин Симеонов", коментира Ангелкова. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. със средства на нейните родители  и в период, когато не е била в политиката, а в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности.
 
"Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци.
Още по темата
Така че сделката е изцяло съобразно закона", изтъкна министърът. 
 
По темата за цената на жилището си, Ангелкова каза, че имотът е закупен на груб строеж и  че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. 
 
"В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност,  по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, добави тя.
 
Относно отношението на Валери Симеонов, който не за първи път атакува министъра на туризма, Ангелкова заяви:
 
"Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен на този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го  получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на "силни чувства".
 
На въпрос какво предстои, министър Ангелкова каза:" Каквото разпореди премиерът - това е.  Важното е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите".
 
Политическата кариера на Николина Ангелкова започва през 2013г., когато става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След това е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. В последните две правителства, с премиер Бойко Борисов,  Ангелкова е министър на туризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
47
 
! Отговори
тя преди 5 години
За нея " , достатъчно пари ", колко са ? - милиони ? От де ги е взела ?
134
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Бойко Борисов вече 11-та година продължва да не подава Имотна декларация ?Той над Закона ли е ?
133
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
130 - абсурдни сравнения се правят. Първо при социализма нямаше ТОЛКОВА големи разлики между бедни и богати. Второ тези хра които стават министри депутати и т.н. ги избираме за да подобрят НАШЕТО положение, а не ТЯХНОТО СИ. На тях им се дават достатъчон големи заплати, за да не крадат.
132
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да си каже откъде са й милионите?
131
0
 
51
 
! Отговори
М ДА преди 5 години
НАРОДА се надценява адски много ! полгеднете кво става по улиците ... некви дрИ2сли на по 20-30- години се разкарват с поршета , мерцедеси , аудита за по 100-200 бона ...мъжете и те сложил некви цъки тука , взел от некъде неква скъпа кола и ше ти се прави на велик ! такова чудесо не съм виждал никъде по света ! страшна простотия цари у БГ !
130
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стига вечеНяма стига. Нали ужким дойдоха на власт да не правят като тях.А ги задминаха.Чупка!
129
1
 
45
 
! Отговори
то преди 5 години
то къвто народа такива му и урпавниците - КАЛПАВИ !
128
1
 
53
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
българина краде ,лъже и си разсипа цялата държава ! скапан народ
127
4
 
56
 
! Отговори
Стига вече преди 5 години
До Шопо Явно от скоро си софиянец и не знаеш колко много къщи с хубави дворчета имаше в София.Сега вече нищо не остана ,всичко се застрои и презастрои ,за да можете всички вие от селата да станете софиянци.
126
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се злоупотребява с най-долните чувства на народа, като завистта. Завистта е един от седемте смъртни гряха, а предизвикването към грях също е смъртен грях.Но от престъпниците, които развихрят тази имотна кампания не може да се очаква страх от бога. ХОРА, ПРИ СОЦИАЛИЗМА ВИЕ НЯМАХТЕ ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ НА ПОДСИГУРИТЕ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ, ОСВЕН КАТО ИМ КУПИТЕ ЖИЛИЩЕ. СЕГА МНОГО ПО ЦЕННО СА ИНВЕСТИЦИИТЕ В БИЗНЕС. ЗАЩО НЕ ЗАВИЖДАТЕ НА ДРУГАРИТЕ, КОИТО ОГРАБИХА ДЪРЖАВАТА?
125
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си красива!Може ли номера на телефона ти?
124
0
 
45
 
! Отговори
мхм преди 5 години
проблемът е и че тук се наливат огромни суми в частни фирми от еврофондовете които крадат парите и нищо не правят ! с имзислени ремонти и такива *** схемички държава не се прави драги сънародници ! пълен е леш е всичко у нас ...
123
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 124Какъв сиромахил е Симеонов, бе?! Защо мълчат за неговия " РОГ"?
122
0
 
48
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 5 години
50 -60 човека обраха цялата държава обаче народа се оказа про***ст и нищо не зацепи ! жалко ...
121
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая фирма как не е фалирала досега?!Тя все на данъчни цени продава.Фирмата работи без печалба, така ли?Кой финансира фирмата, откъде има средства за нови строежи?
120
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът не е че са си купили апартаментите. Въпросът е, че те ТЪРГУВАТ С ВЛИЯНИЕ, ТЪРСЯТ ОБЛАГИ ОТ ПОСТА СИ, ВЪРШАТ ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ, УКРИВАТ ДАНЪЦИ - тези хора трябав да са ПРИМЕР В ОБЩЕОСТВОТО. ТЕ СА НАШИ РЪКОВОДИТЕЛИ?. Вместо това те служат за Назидание.
119
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов сиромахомил?!
118
19
 
39
 
! Отговори
Стига вече преди 5 години
Стига с тези апартаменти ! Помня времето когато всички от Политбюро живееха в Лозенец,Бояна,Изток на улица Оборище и още други хубави за времето си квартали. На нас ни взимаха къщичките с дворчета в по хубавите райони и ни даваха жилища в Младост и Люлин. Тогава бяха нови квартали, но пак си бяха гето.
117
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Цачева и Цветанов и компания всички до един се изказваха и се защитава ха, че сделките са законни но видяхме какво се случи и какво тепърва предстои. Няма глас за тях...
116
2
 
46
 
! Отговори
бг преди 5 години
ясно е че няма от къде да сдобие с такива пари освен ако не краде от обществените поръчки !