Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

Не мога да си обясня фиксацията на Симеонов към мен, заяви тя
5 апр 2019 10:05,
172
Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни
Снимка: БулФото
Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев,  който съм похарчила, убедено заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ. 
 
Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.
 
"Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от господин Симеонов", коментира Ангелкова. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. със средства на нейните родители  и в период, когато не е била в политиката, а в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности.
 
"Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци.
Още по темата
Така че сделката е изцяло съобразно закона", изтъкна министърът. 
 
По темата за цената на жилището си, Ангелкова каза, че имотът е закупен на груб строеж и  че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. 
 
"В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност,  по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, добави тя.
 
Относно отношението на Валери Симеонов, който не за първи път атакува министъра на туризма, Ангелкова заяви:
 
"Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен на този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го  получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на "силни чувства".
 
На въпрос какво предстои, министър Ангелкова каза:" Каквото разпореди премиерът - това е.  Важното е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите".
 
Политическата кариера на Николина Ангелкова започва през 2013г., когато става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След това е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. В последните две правителства, с премиер Бойко Борисов,  Ангелкова е министър на туризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
39
 
! Отговори
Борис преди 5 години
До ПавелАх на мама мишлето, дощяло му се да стане министър. На кого бе? На *** който само, ще останат.
114
5
 
36
 
! Отговори
Павел преди 5 години
Аз като стана министър, ще разпоредя за всички медии...всеки един създаващ новина, коментиращ новина и т.н. да излиза със актуална снимка и пълна биография, вкл. родители, баби и дядовци, братовчеди и т.н. с цел да изчезнат тези гнусни мишоци, които лъжат най нагло....чухте ли бе мишоцииииииииииииии!!!:D
113
1
 
56
 
! Отговори
Борис преди 5 години
Това е най-некадърният ни министър. Не знам , кой и за какво я държи. Няма си представа, от туризъм, но някой много стабилно я подпира, някой наш конкурент.
112
0
 
47
 
! Отговори
до 115 преди 5 години
Ми да си ги купуват на реални цени и няма да ги мразим
111
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига със стеротипа, че почти всички от ГЕРБ са с евтини апартаменти, това насаждане на омраза.
110
0
 
43
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Ей Цвъки, повлече крак и на много Гербопимазаници ще лъснат далаверите. Спиш ли спокойно? Сигурно много те "благославят". Да си жив здрав, защото ти ще затриеш крадливата партия и на края за десерт ще създадеш партия в централния софийско затвор.
109
3
 
38
 
! Отговори
БГ преди 5 години
винаги съм казвал - българската работа е крадлива , некадърна и мърлява ! нищо не става ....
108
0
 
47
 
! Отговори
Панталеев преди 5 години
С достатъчно пари пък мама и тате купуват за нея?!?
107
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то и аз имам достатъчно пари да си купувам стоки на 30-40% от реалната им стойност.
106
0
 
45
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
другият огромен проблем разбира се освен кражбите от обществените поръчки си тоалното беззаконие което цари у нас последните години ! просто е нещо страшно ! всеки си прави квото си поиска ...определя си цените както му падне ! строи където му падне ...кара си както си иска ... просто тва не е държава по никви покАзатели ! банките си определят лихвите както им падне ...мобилните оператори те цакат и те с надписани сметки ... нищо не става !
105
0
 
52
 
! Отговори
Df преди 5 години
Какво се правят на ударени.Купуват апартамент груб строеж за 75000 лева и го декларират.В този груб строеж ли ще живеят?В следващите две години го правят годен за живеене и той става за 400 000 лева.Редно е да го декларират за сумата в завършен вид.
104
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Логиката на политиците: преди да влезеш политиката и след като излезеш в нея може висчко - данъчни измами и т.н. Но щом, като си в политиката, не може.Не трявба ли преди да влезеш да си имал някакъв морал, за да ти се галсува доверие??? Защото най-малката очевидна далавера, която правят всички е, че пестят от данък, а си е чиста форма данъчна измама, което обществото приема защото ве общоприето и 99 процента от сделките се изповядват на данъчна оценка, за да се пестят данъци и нотар такси.
103
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е точно. Сега маломерен тристаен на зелено върви около 80-90 хиляди евро, тя преди няколко години го е купила за 75 хиляди лева, но понеже си търся жилище и се отказах, защото нямам възможност на тези цени, доста проучвам пазара. Има пиково ниво на цените 2007-2008 и сега 2017-2019, като всички експерти твърдят, че цените през 2007-2008 г. още не са достигнати. И 2011-2013 г. да го е купила когато е дъното, пак няма такава цена от 74 хил ЛЕВА за тристаен. Така, че не е реална цената.
102
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министерството на културата, министерството на спорта и минстерството на туризъма ще се обединят в едно общо министерство на физкултуризъма.
101
1
 
47
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ВОЖДЕ, КЪДЕ СА СИНИТЕ ТИ ЛАМПИ? ТОВА ЛИ Е ГЕРБ СТАНДАРТА? ТОВА ЛИ Е ГЕРБ МОРАЛА? ИЛИ СИНИТЕ ЛАМПИ НЕ СА ЗА ГЕРБОПОМАЗАНИТЕ? ОСТАВКА,СЪД, ЗАТВОТ И КОНФИСКАЦИЯ !!!
100
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно,трябва да имаш много пари,за да си купиш не само евтини апартаменти,но и власт.Госпожата се е възползвала максимално от тази възможност.
99
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тая лъжите са по-големи от носът. Па той хич не е малък.
98
1
 
51
 
! Отговори
Г-жа Ангелкова.. преди 5 години
..е напълно права, за да се влезе в българската политика по начина, по който тя е влязла, са нужни доста пари. Несъмнено налични у човек, способен да купи 142 кв.м. ново строителство в добър квартал на София за 75 000 през прословутата 2008-а!
97
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама моля ви се, всичко е законно! Много ви се моля! И като се повтори тази мантра 100 пъти и ще стане истина.
96
0
 
40
 
! Отговори
Вярно ли е преди 5 години
Вярно ли е, че баща й строи пътища?Тогава логично е да има милиарди, г-жа Ангелакова е права, тати дава.Като на някакъв държавен служител, дето сина му учил в Лондон, дет таксата била 20 00 ЕВРО, и имал апартамент за близо милион, на 21 г.