БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?

Обществото разделено в оценките си за това решение, сочи анкета на Dnes.bg
Обновена: 9 апр 2019 11:43 | 9 апр 2019 11:30, Красимир Ангелов
231
БСП отсвири парламента. Прави ли са социалистите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От близо месец и половина най-голямата опозиционна сила в НС – БСП, бойкотира работата на парламента. Причините за това станаха промените в изборното законодателство, както и ниският рейтинг на институцията. Решението бе взето с 74 души "за“, 33-ма "въздържали се" и трима "против" по време на Национален съвет на партията на 17 февруари.

Още по темата
Напускането на социалистите доведе до проблем с кворума, който на този етап е твърде крехък. Въпреки това обаче парламентът успява да работи и без БСП. Мнозина прозряха в поведението на партията на Корнелия Нинова предизборен ход преди вота за европарламент, а други подкрепиха решението на социалистите.

Трябва ли БСП да се завърне в парламента? С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която този път гласуваха 3716 души.

Резултатите сочат, че оценката за решението на БСП полялизира обществото. 17% от отговорилите са категорични, че опозиционната партия трябва да се завърне в Народното събрание, защото претенциите им са неоснователни. На обратното мнение са 22% от анкетираните, които смятат, че социалистите имат пълно право да не участват в работата на законодателния орган.

Други 7% отчитат, че БСП има основание за претенции към работата на парламента, но въпреки това трябва да се завърне в пленарната зала, защото там тече дебат и се коват законите на страната.

Цели 28% от хората пък отчитат, че НС отдавна е със сринат рейтинг, така че дали някоя партия бойкотира работата му или не няма голямо значение. За други 16% пък в случилото се няма нищо кой знае колко скандално, а е просто част от предизборната компания.

Последните 9% от анкетираните пък признават, че темата изобщо не ги вълнува и не се интересуват от нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
На *** по и отива в Дивотино... - отколкото в Парламента...
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С портрет на Тошо се родих,с лика на Боко ще умра!Червено, синьо... с майка партия една,егати и менте-живота в който аз живях!
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !!!Те са главен изпълнител и учител! Стига само водачката на евролистата им да видиш какво си е напазарувала!
46
5
 
22
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Бойко, нормална държава ли си мислиш, че управляваш ?Парламентът без опозиция.Коалиционните ви партньори -ненормалници.Дясната ти ръка ЦЕЦО крадец. Министър на правосъдието - крадла. Шеф на Комисията за борба с корупцията операцията - измамник. Даже господарите ви от Вашингтон и Брюксел вече ги е срам от вас !Не вярваш ли ?Кой извади истината за апартаментите ?Кремъл ?Путин ?Комунистите ?Не !Извади я американското радио "Свободна Европа".Прави си сметката колко сте се оцапали
45
5
 
8
 
! Отговори
Парламент преди 5 години
Поправка: Мафиотска сбирка на криминалните елити ДПС, ГЕРБ, Патриоти, могат да минат и без БСП.
44
14
 
7
 
! Отговори
Гинка преди 5 години
Единственият шанс на БСП да влезе във властта , е служебно правителство на Радев. Затова са и тези рушащи идеи и хватки с надежда за предсрочни избори.Вчера на партито при Радев (между две негови туристически пътувания) се видя ясно, че са сам сами в мечтите си и изпълнение на указанията.Корупцията и политиканщината в служебното правителство на Радев са сравними само с мулташкото правителство на Любен Беров
43
5
 
14
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Друго си е да седиш в парламента,да приемаш лобиски закони,а после от комисионите за услугата да си пазаруваш апартаменти за милиони.Нали така?
42
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дреме им на социалистите за кворума и за законите. те сега си имат по-важна работа. ровят за компромати, ровят. това си е стил на живот!
41
4
 
11
 
! Отговори
Парламент преди 5 години
Мафиотска сбирка на криминалните елити ДПС, ГЕРБ, Патриоти, могат да минат и без ДПС, Гергов си осребри дупката-бесен че Корнелия го отсвири-отиде към ГЕРБ, не че не е бил преди.Сидеров изгърмя - като не подкрепи Закони срещу корупцията вчера. Каракачанов - изгърмя с Македония, Валерката с оградката. ГЕРБ и ДПС узакониха връзката си с ТЕЦ2,Козлудуй, ИК и закона за Мюфтийството чужди агенти да правят дарения и подаръкът 8 милиона-разсрочване.Групировката ДПС, ОП, ГЕРБ се справят блестящо!
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако 'отсвиря' да ходя на работа, едва ли ще ме изтърпят три дни! Но за депутатите, за които единствената им работа е да ходят в парламента, нямало нищо скандално. Но всичко е точно!
39
12
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До ха-ха-ха. Че те БСП са най-големите престъпници бе, *** червен.
38
9
 
7
 
! Отговори
555 преди 5 години
Да се махат като искат...само заплатите да не забравят в края на месеца да си получат...
37
6
 
15
 
! Отговори
Фандъкова преди 5 години
Всяко нещо което ще доведе до по-бързото падане на режима Борисов, Доган, Пеевски е добре!
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам всички да го напуснат!Стига насилие над народа!
35
14
 
11
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
БСП/БКП е най-мръсната и подла партийка в България. Доказано от историята.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от много дразнене е така тук вярвало там вярвало после се чудим системата и боико що е така ми успех на другите избори да си ги държи да ядосва т хората благодарност че учи децата му благодаря
33
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП не могат да бъдат съучастници ня никой, защото те първо загробиха България през 44-та, а после доограбиха заграбеното
32
9
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До 33. Ами той всеки път е бил такъв бе, глу.пак. И да има нови избори, пак същата картинка ще се получи. Не си ли го разбрал вече?
31
6
 
17
 
! Отговори
Няма смисъл преди 5 години
Всичко е парлама.Няма смисъл БСП да им свети на лобистките поправки на братсвото ДПС и ГЕРБ, подпомогнати от Патриотите.Всичко е Гавра, токът отново го увеличават, парно, данъци, вода, застраховки.Не се ли промени моделът на управлени БГ изчезва.Патриотите се изложиха Валерката с оградите и хотелите, мълчанието за ИК - добре че БСП повдигна темата.В момента управляват ДПС и ГЕРБ, псевдопариотарите дигат лапичка за кокълче.Унизителният договор с Македония - Каракачанов и Джамбазки изгърмяха
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази сбирщина от посредсвеници,некадърници и злобари Парламент ли му викате?