Външно осъди събирането на крайнодесни в София

„Това е груба провокация срещу морала у нас“, категорични от министерството
22 апр 2019 15:50, Павел Гълъбов
44
Външно осъди събирането на крайнодесни в София
Снимка: МВнР

Министерството на външните работи изразява своето силно възмущение по повод провелата се на 21 април т.г. в София среща на представители на крайнодесни организации от страната и чужбина. Като груба провокация и посегателство срещу морала на българското общество и историята на българската държава се разглеждат разлепените некролози и афиши на Адолф Хитлер в различни градове у нас, както и вандалското оскверняване с нацистка символика на паметници и публични сгради, става ясно от позицията, разпространена в сайта на министерството.

Още по темата
 

За пореден път, по най-категоричен и остър начин, осъждаме всички подобни действия, активно прокламиращи ксенофобски, антисемитски и расистки послания. Такива цинични прояви нямат място в нашата страна и не отразяват ценностната система на нашия народ, който винаги се е противопоставял на фанатизма и екстремизма във всяка една тяхна форма. Изповядването на ненавистническа идеология, заедно с нейните проявления, следва да бъде акт преследван с абсолютната строгост на закона. Това е съвместен ангажимент на цялото българско правителство и компетентни институции, в който МВнР е влагало, влага и ще продължи да влага максимални усилия, за да се противопостави на всички възможни форми на антисемитизъм, ксенофобия, расизъм и език на омразата, както в страната, но така също и чрез активно сътрудничество в рамките на процесите на европейската и световна сцена.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници призоваваме да бъдат защитавани основните европейски ценности като зачитането на човешкото достойнство, свободата на личността и правата на човека. Красотата на българския народ произтича от неговото многообразие – културно, религиозно и етническо, което той е съхранил във вековете на своето съществуване и не следва да бъде позволявано на нищо и никой да го петни и руши.  Всички действия и демонстрации, насаждащи омраза и нетолерантност, са несъвместими с нашето разбиране за цивилизованост и демократичност на едно общество.

Българското правителство ще продължава да създава необходимите предпоставки за  среда, освободена от всички прояви на дискриминация, включително чрез съвместната си работа с международните организации, като ЕС, ОССЕ, Съвета на Европа и ООН за предприемане на общи постъпки за противодействие на тези негативни явления и с цел насърчаването на взаимно уважение, разбирателство и толерантност.

МВнР изразява силната си подкрепа за работата на компетентните правоохранителни органи и се надява отговорните за разпространяването и демонстрирането на човеконенавистническа идеология да бъдат навременно установени и да понесат цялата строгост на наказанията произтичащи от българското законодателство.


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те и ГЕРБ и СДС са десни,значи са фашисти.Значи трябва да се закрият.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, не само "крайно десните" осъдиха Външно...
36
1
 
1
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 1 година
Комунисти в БГ не е имало никога,както сега няма демократи....Преди бяха бирници,сега са обирници!...
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето са го финансирали може да са били крайно десни,но то движението си е от крайно леви,от левите по леви,а с каква цел това е друг въпрос щом за туй време не са изаснили от къде се взе тоз герой.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некомпететност е да наричат национал социалистите десни. Те леви , така както и интернационал социалистите са леви. От там е и проблема - радост , че целуват портрета на Сталин, а им е криво за некролога на Хитлер. Къде ре разликата?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
XAXAXEXEXAXAXEXE MORAL U NAS XAXAXEXEXEXAXA
32
0
 
17
 
! Отговори
да преди 1 година
Всяко действие води до равно по сила и противоположно по посока противодействие. Колкото повече натискате с безкрайно левите либерални простотии, толкова повече крайно десни ще виждате. Само дето крайно десните не са с меки китки.
31
12
 
6
 
! Отговори
Счетоводител преди 1 година
Абе на тия, крайнобесните, откъде им идва основното финансиране?

Някой знае ли?
30
17
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
Крайни,умерени -десните са фашисти !!!
29
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКО ЛИ ОЩЕ ЛОШИ РАБОТИ ЩЕ ИЗЛИЗАТ ОТ БЪЛГАРИЯ??!?? Е С ТОВА ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ БЪЛГАРИЯ,ЧЕ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО ЗЛИНИ
АКО ИМА НЕЩО ЛОШО И ЗЛОКОБНО ТО ТОВА Е БЪЛГАРСКО!?!?? ДОКАТО БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАКЪРМВА С РУСКО МЛЯКО ЩЕ Е ТАКА!!!!
28
2
 
34
 
! Отговори
антиджендар преди 1 година
Външно говори за морал ! Това някакъв майтап ли е или са тотално кухи ? Къде ви е морала след като се пропагандира извратената сороска джендаридеология в училищата ?
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ПУТИН НЕ Е ВИНОВЕН ТРЯБВА ПРОРОЧЕСТВОТО ДА СЕ СБЪДНЕ!
26
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕМОНА Е ВЪЗСЕДНАЛ ПУТИН!
ПУТИН ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОРИ С ДЕМОНИТЕ СИ!
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО ЛИ ГОСПОД ЩЕ ЗАКЛЮЧИ САТАНАТА ДЕМОН ЗА 1000 ГОДИНИ?!?!??
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога на крайно левите ще викате крайно десни?
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До iceblast88

Не се занимавай с индивиди според, които копирната машина "Хюлет Пакард или Канон" е "Ксерокс" .
22
1
 
26
 
! Отговори
Продълж. на 20 преди 1 година
Тези безобразия и нездравословната толерантност спрямо па_ра_зити и криминални типове доведе до това крайно одесняване.
Когато има проблем, трябва да се търсят причините, които са го породили!
21
10
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
Пред кого Външно силно се възмущава?... или по принцип? Нещастни клоуни, ще ги разпорят отзад докато се възмущават
Тея крайните вече трябваше да са в зандана.
20
2
 
27
 
! Отговори
ПровокацияСрещуМорал преди 1 година
Когато насилват езика ни и ни налагат да назоваваме една конкретна общност с нетипична дума, това не е ли провокация срещу морала? И след като тази нетипична дума на съответния език означава понятието "човек", а в множествено число - понятието "хора" (тоест, онези, които не са от този етнос НЕ СА хора), това не е ли провокация срещу морала? Още по-точно казано, това е грубо погазване на всякакви етични норми!
И на всичко отгоре качват на гърба ни този етнос, за да го хрантутим, а той вилнее!
19
3
 
22
 
! Отговори
iceblast88 преди 1 година
До Жо
Не фашисти, а национал-социалисти!!!!! Научете ги тези политики вече!!! 70+ години едно име не запомнихте!!! Фашисти само в Италия!!! Мусолини нищо не е подписвал със СССР!!!