Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!

Не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му у нас!
Обновена: 4 май 2019 12:16 | 4 май 2019 10:36, Елка Василева
288
Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!
Снимка: архив, МС

Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, увери министър-председателят Бойко Борисов.

„Има един факт – когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той показва толерантност към вероизповеданията и пример“, заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни подписването на договора за добросъседство със Северна Македония, споразумението за името на Северна Македония с Гърция и предоставянето на възможността югозападната ни съседка да влезе в ЕС и НАТО.

„Сиреч, тези усилия, които положих лично аз – да не звучи като самохвалство, бяха оценени от папата с този жест да дойде не само в София, но и в страната, за да види как са устроени нашите градове и църкви. Което показва толерантност във вероизповеданията. Българите сме изключително толерантен народ и пример в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, къде ли не. Така че и президентът Радев, и аз ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама за България“, подчерта Борисов, цитиран от „Фокус“.

Трескава подготовка за визитата на папата, Борисов първи ще го приветства

„Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още веднъж се извинявам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но мисля, че фактът, че той прие – този обичан папа, светът го харесва, е добър за България“, посочи премиерът.

На въпрос какви ще са първите му думи към папата Борисов отговори: „Мисля, че не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му в България. Важно е той в своето обръщение към света какво ще каже. Така че да не се правим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските граждани да го видят, да го пипнат. Това е изключително хубав жест към светите братя Кирил и Методий“, каза премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До интересноЦелтта е да се привлече вниманието върху идеята за обединение на религиите,затова искаха БПЦ заедно с еретиците католици,*** и др да служат заедно молебен уж за мир. А,всъщност глобалистите искат менте обединение на всички религии,за да могат по-лесно да ги онтролилрат,като държавите в ЕС са обединени и под контрол. Решили са,че БГ е идеална за целтта,тяхна квярна олония,и народите от разични релгии след веккове трудности живеят сега мирно.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тольо В почивните дни ,двуполовите *** на БКП-ГЕРБ ,заработват допълнително
118
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е вашата Нинова и Йончева по хубаво да се скрият тези дни,да не ставаме за резил поне!
117
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, да, светът ще си забрави дертовете и захласнат ще гледа към България. Баце вече не чува какво говори.
116
0
 
12
 
! Отговори
Ветъра на ПОДмяната преди 5 години
Нека политическото мас /. тур . / ,. бира /. не / да започне ! Среща с защитника на всички детелюби в расо . Погнуса и срам за България ! Добре направи папа Бенедикт XVI ,видя истинското лице на църквата им и се оттегли .
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 127За него е голям началник,но всъщност е марионетка на по-висоо ниво от нашата.
114
0
 
15
 
! Отговори
интересно преди 5 години
от изказването на ББ - Има един факт когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл."Така и не става ясно обаче защо е дошъл у нас?А той си има цел, не е току-така, но каква ли е тя?
113
0
 
7
 
! Отговори
Елена Ефремова преди 5 години
Видяхте ли снимките, имам да качвам поне още 600
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквуне тая Папа сега, причисляваш ли я към Големите началници или е същата марионетка на дистанционно управление като тебе?
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво каза ББ снощи,че не гледам панорама никога,кога ще подава оставка?
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами ако папата пропусне да погали нашият по главата?! Ужас, ужас........
109
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички християни в България приветстват Папа Франциск !Русофилите си почитат монголската КГБ секта на ченгето Гудяев !
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига си лъгал. Боли го това света за папата.
107
11
 
1
 
! Отговори
ген. Радев преди 5 години
Аз си искам поп Киро Гюндяев... - да ме шляпа по врата и да ми тегли ушите... - а редовно му миех краката...
106
4
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименНие, тенгрияните, сме категорично против, християните, верски да експлоатират термина "Царица Небесна" ! Такава фигура в Проповедите на Иисус Христос няма, там той говори за "Отца Ми" и това центърът на неговото учение. Ние, сиакме терминът "Царица Небесна" да излезе от употреба в християнството. Защото е напълно тенгриянски!
105
8
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
След Папата чакаме фолксваген...
104
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папа Йоан-Павел Втори дойде в България 2002 г., премиер баше Сакса, а президент Първанов. Не помня чак такава шумотевица да беше вдигната, както сега! Ама нали Баце си лъска имиджа, ще ни побъркат с това посещение.
103
2
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Бойко-Папа, Бойко-Папа, Бойко-Папа;))) Искаме Бойко, искаме Папа... Папапапапапапапапапапаппаааааа... Но, преди това, я цункай ръчицата на Началника;)))
102
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кога ще идва пак Киро-цигарения мафиот, да инструктира Радев-Радиомълчанието !
101
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП - този долен тумор неземен,гласувай за тях ако си безпаметен!Църкви взривиха,българи избиха,100 години доказани антибългари - дано Възмездието върху БСП да се стовари!