Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!

Не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му у нас!
Обновена: 4 май 2019 12:16 | 4 май 2019 10:36, Елка Василева
288
Борисов: Целият свят ще се съсредоточи върху България заради папата!
Снимка: архив, МС

Ще направим всичко възможно посещението на папа Франциск да бъде добра реклама за България, увери министър-председателят Бойко Борисов.

„Има един факт – когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той показва толерантност към вероизповеданията и пример“, заяви Борисов.

Още по темата

Той припомни подписването на договора за добросъседство със Северна Македония, споразумението за името на Северна Македония с Гърция и предоставянето на възможността югозападната ни съседка да влезе в ЕС и НАТО.

„Сиреч, тези усилия, които положих лично аз – да не звучи като самохвалство, бяха оценени от папата с този жест да дойде не само в София, но и в страната, за да види как са устроени нашите градове и църкви. Което показва толерантност във вероизповеданията. Българите сме изключително толерантен народ и пример в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, къде ли не. Така че и президентът Радев, и аз ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама за България“, подчерта Борисов, цитиран от „Фокус“.

Трескава подготовка за визитата на папата, Борисов първи ще го приветства

„Цял свят ще види, 780 камери ще снимат. Така че още веднъж се извинявам. Хубаво е, че единият ден е почивен и няма да затрудни работещите хора в България. Но мисля, че фактът, че той прие – този обичан папа, светът го харесва, е добър за България“, посочи премиерът.

На въпрос какви ще са първите му думи към папата Борисов отговори: „Мисля, че не е важно аз какво ще му кажа, важно е присъствието му в България. Важно е той в своето обръщение към света какво ще каже. Така че да не се правим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските граждани да го видят, да го пипнат. Това е изключително хубав жест към светите братя Кирил и Методий“, каза премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
2
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
До Ересиада Този дятка е представител на световните милиардери които искат всички да са робии безпросветни еднокнижници ! Днес е свят ден за мен -иман 5 внука и днес ще кръстя в православната вяра на-малкият Георги!А този разколник да си хваща пътя за рим ли ватикана ли където да си лекува старческите болести.
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тоя дър..так ,агент на цру! Някой спомня ли си, че през 1981г България беше оплюта и обявена за терористична държава заради такъв един прухал! България в цялата се история е понасяла само беди и обиди от запада! Този не е добре дошъл за православните християни в БЪБГАРИЯ!
238
1
 
2
 
! Отговори
и тези са наши преди 4 години
И като сте принципно против католиците, спомнете си за един велик българин, ама наисина велик! Петър Парчевич! Обикалял е владетели от изток и запад, за да търси съюз за освобождението на България. Живота си е раздал за това! С Богдан Хмелницки и с Хабсбургите е преговарял. С Полша. Имал е духовен сан и благородническа титла. Можел е да си живее живота. А се е раздал за България. Българи-католици вдигат Чипровското въстание. Това са наши хора.
237
5
 
2
 
! Отговори
до лузърите преди 4 години
Специално за Иван и за другите като него - господа лузъри, бедняци, голтаци и коне с капаци! Затова сте такива, защото мислите като такива. Ако на наше място бе Русия, щеше да се пукне от гордост, да се хвали, а вие щяхте да разправяте, че папата е дошъл ная крака при Путин. Понеже руснаците и хамсийка да имат, викат - кит имаме. Вие, обратно, кит да имате, викате - хамсия е. Папата на крака ви идва, а вие се почесвате по вратовете.
236
5
 
3
 
! Отговори
пораснете преди 4 години
Освен това, има едни други българи, които прехвърлят омразата си към Бойко /това са русофилиците, наслаждаващите се на собствената си русофили/ върху папата. За тия хора све, що не е Москва, не става. Понеже са свикнали руския патриарх да им казва кого след кого да почитат за освобождението си от турско робство, те очакват заповеди от запад, на които да не се подчинят. Оставате излъгани, господа, никой няма да ви заповядва. поемете отговорност за решенията си.
235
1
 
2
 
! Отговори
защо преди 4 години
Питах се - на какво се основава враждебността към папата по бг форумите? Отговорът не е еднозначен. За едни българи папата е ***. Сиреч, в техните очи той е против Русия. За други папата олицетворява третия пол /при суперконсервативните му възгледи относно пол, семейство, аборти!/. За трети той иска да ни обедини с католиците, сиреч, посяга на вярата ни. /При все, че човекът се среща с патриарха ни и Синода/.
234
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ересиада 252Еретици са руснаците,които се кланят на непогребана мумия,в центъра на Москва.Католиците никога не са си разбивали църквите с железни гюлета,както направиха "православните"руснаци от СССР.За какво правослевие в Русия, става въпрос?!Фейк.
233
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 244 В Русия има повече гейове,отколкото в целия ЕС,само че не си признават и ги бият.
232
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ересиада 252 Еиетик е кагебеецът Гундяев,който няма нищо общо с православието,освен смешната си килимявка,с провисналите като кучешки уши висулки.
231
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен цвък му е устроил неделна киновечер в новия си апартамент на артекс, сто про си е взел и як телевизор с извинение и в даунлоднал някой екшън ...
230
2
 
8
 
! Отговори
Ересиада преди 4 години
Човек трябва съвсем да не познава основните догмати на християнската вяра, за да покани този еретик. Ересите на папизма са flioque-то, чистилището, непогрешимостта на папата и индулгенцията (опрощаването на грехове срещу заплащане), които до една противоречат на основите на християнството и водят до погибел изповядващите тези ереси.
229
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя Търчи -лъжи ,ще си скъса сухожилията,от напъни да замаже уйдърмата ,Цветанов ,на чеверме в Златоград ! Така я карат ГЕРБ . От чеверме на чеверме . И суджук ,кашкавалец ,сиренце ...
228
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луд ,умора нема !
227
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подготовката да станем католици върви по план....Е, как бе, нали уж щяха да ни ислямизират?
226
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчаяни напъни ,на шайката БКП =ГЕРБ,да не се пита ,,Кой ми с.ра в гащите ?,,. Елементарно ,предизборно ,активно мероприятие .целящо агенциитечрез ,основните точки ,, -Папата ,Б. Б.,доверие ,международна подкрепа ,активност ,преобърна вода ,и т.п. оправдания за замазване на фалшификациите . Сега ще видите ,сервилничене ,ласкателство , угодничество ,подмазване ,на пишман актьора от Банкя . И после следват........ агенциите .Евтино ,ама удавника се лови и за сламката !
225
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен На баба ти ф ър чилото ! Католиците признават ,гей парадите ,еднополовите бракове ,наркотиците и другите демократични и европейски ценности .Върви се ,,обединявай ,,с тях. Куфарите и бегом на Запад !
224
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Цонко Българската църква е дала на руската църква първият патриарх ,Св. Киприян ,после Гр. Цамблак . Руската църква и и книжнина ,са ареал на Българската духовност и просвещенше . Природно си непросветен и невеж ,нали? Сиреч т .ъ п!
223
2
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
Този атеист наричащ се Папа е слуга на световните милиардерски господариПапа Франциск дори е обявил война на Господ и Исус ХристосСвети Петър и Павел е насред ЛЯТОТО на 29 юни а бъдещето е на ЦЕЛОГОДИШНО 365 дневно лято,жеги,топене на арктическите шапки и прочиеЯвно между католиците има такива презиращи Господ заради глобалното затопляне и този папа Франциск е от тяхВместо САТАНИНСКИ ЦИРКОВЕ на МАРКСВАТИКАНЦИТЕ да бяха преместили престола на Свети Петър в Аржентина-там 29 юни е зима
222
2
 
4
 
! Отговори
Цонко преди 4 години
До 240Съгласен съм за зловредото влияние на руската църква върху БПЦ, но това за обединенито с католиците ми идва в повече. Католицизма е ерес, нямам нищо против католиците, имам приятели католици, но не бих възприел тяхното верую. А относно обединеността на мюсюлманите, шиитите или сунитите имаш предвид?
221
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Католическата и православната църква,трябва да се обединят.За всички христоияни,Христос е единствен син на Бога.Москва не разрешава на БПЦ,да обсъжда този важен въпрос.Дано,някой ден,БПЦ се почисти от ДС,та да се обединим с останалия християнски свят.Мюсюлманите са толкова единни,а ние-разделени,това трябва да се промени.