България показа високо ниво при посещението на папата

Журналист и експерт по протокол пред Bulgaria ON AIR
7 май 2019 11:40, Анисия Иванова
23

България се представи на много високо ниво по време на посещението на папа Франциск у нас, оцениха в "България сутрин" журналистът Валери Тодоров и експертът по протокол Кристина Крънчева.

Двамата заявиха, че са изключително впечатлени от папата и поведението му, както и скромността, която притежава. Тодоров бе категоричен, че посещението на папа Франциск е било искане за диалог и сближаване межу католическата и православната църква.

Още по темата

Папата бе посрещнат много добре в една православна страна. Единственото неудобство бе отношението на нашата църква, каза Тодоров.

По думите му пап Франциск е социално ангажиран човек и е нормално да има интерес към новите земи, каквито сме ние, Македония, Румъния.

Папата си тръгна, останал доволен: Видях един здрав народ!

"Той върви по периферията на православния свят. Папата подчерта, че вижда у нас мост между Изтока и Запада, между Северна и Южна Европа. Призна и мисията на светите братя Кирил и Методий. Прави впечатление вниманието му към децата, бедните, мигрантите и екологията. Посещението му бе искане за диалог и сближаване. Това е политически и духовен знак. Папата е изключителен медиатор и бе решил да покаже себе си като човек, а не като институция", каза още Тодоров.

Кристина Крънчева подкрепи журналиста и обясни, че е много впечатлена от посланията на Светия отец.

"Представихме се перфектно. Всичко бе на много високо ниво. Папата отказва бронежилетка. Той казва: "Господ ме е избрал и той ме пази". Папа Франциск е много скромен. Одеждите му не са от коприна, както на предшествениците му. Обувките му пък са черни, а не червени. Много е впечатляващо всичко, което той направи в България. Вярвам, че посланията му ще достигнат до българите. Ще запомня папа Франциск с думите му за децата и бабите и дядовците, както и за любовта в семейството", каза Крънчева пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че сме си ние да се похвалим. Че няма кой друг.Това като по времето на соца дето все се сравнявахме с 1939 г.
20
1
 
1
 
! Отговори
Райна преди 4 години
Папата ни доведоха и ние пак недоволни.Ама то и как да сме- едни нямат за хляб, други - с по няколко апартамента. Но българинът е корав - седи пред компютъра и плюе ли , плюе. Даже ни е. Малко това, което ни се стоварва на главите!
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най яките православни в България са от ДС полковниците. Те са най вътре във вярата и и зная всичко за душите в стадото.
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Показахме невероятно високо ниво. Чак се изненадах. Площада за молитвата беше съвсем празен. Няколко стотин вярващи и малко повече по задължение. Като си помисли човек, че всеки ден в Рим под балкона му се събират в пъти повече...
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лелеее,домиля ми като чета глупостите на пишман ,,експертите".***,така мило да го обрисуват,*** така мило да го разкажеш,чак се насълзих,пфуууу аман,бе.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия патриарх не поема ръката на Папата.Поема само спицата на Гундяев.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До християнинВземи се ограмоти защо е настъпила схизмата. Сега има интернет. Католиците са анатемосани и са еретици, т.е. те са толкова християни кокото и мормоните.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се да не ни занимавата с папските посещени в Македония и следващите няколко десетки подобни в останалия свят!
13
7
 
7
 
! Отговори
ХРИСТИЯНИН преди 4 години
Представители на БПЦ липсваха на службата вчера. Защо?! Нали православни, католици, протестанти и др. - всички сме християни? Нали кръстът е нашият символ? Направената преди 1000 години грешка християните да се разделят е крайно време да се поправи! Защото обединени ще сме силни. Ето - папата подава ръка, нашият патриарх трябва да я поеме!
12
10
 
10
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Извън фанфарите и суетнята папското посещение беше много,много проблемно за България...Ако не покажем на Банкянеца достатъчно твърд отпор,кой знае какви ще ги надроби в оставащите му месеци на власт!
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неокатехуменален път е църковно движение основано през 1964 г, борещо се за катехизация на възрастните и асфалтиране на пътищата водещи към храмовете. Тиквоний Хипертоник е старши кантонер на Неокатехуменалния път София-Банкя.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много удобно посещение преди изборите за ЕП и да се измести фокуса от злоупотребите и корупцията на властта. искаме справедливост и виновните да бъдат съдени и пратени в затвора, започвайки от физкултурника, пацо терасата и замесника му.
9
4
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Крънчева, изкрънчева, недей да говориш за "ниво", защото ставаш за смях на кокошките, Много ти е бедна фантазията, за да разбереш какво значи ниво.
8
2
 
13
 
! Отговори
Експерт по протокол? преди 4 години
Не знам коя е тази Крънчева и кой е решил, че тя е "експерт по протокол", но коментарът и тук няма нищо общо с протокола. Това си е чисто "бла-бла", защото не знае какво да каже!
7
7
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
кои го покани преди изборите да плаща сега
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Папата замина ние останахме.Дайте сега да видим има развитие с апартаментите,къщите за гости и пейките по 10 бона.По една статия на ден по темата ще е достатъчна,не се престаравайте, както с папата по 20 статии дневно
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думба-лумба два дни, а година гладни.
4
8
 
10
 
! Отговори
преди 4 години
Папата не дойде ли да иска да приемем още бежанци, както и да създаде световна религия ?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах високото ниво Бойко ли е?И ако-да,кое е ниското ниво,че нещо не ми е ясно.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, хвала на ГЕРБ и на Бойко Борисов, нека си реват червените