Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас

10 пъти съм ходил в Германия, заяви Плевнелиев
12 май 2019 17:10,
569
Плевнелиев: Не Радев, а аз доведох германски инвестиции у нас
Снимка: BulFoto архив

Президентът Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с преговорите с "Фолксваген". Това каза Росен Плевнелиев, президент в периода 2012-2017 г., информира Агенция "Фокус".

Румен Радев: Диалогът ми с изпълнителната власт е труден!

„Не само като държавен глава на България за периода 2012 – 2017 г., но и като създател и почетен председател на Автомобилния клъстер на България от самото начало – още от 2012 г., следя много внимателно развитието и съм подкрепил не една инвестиция в автомобилния сектор в България. За мен е много важно да се каже, че досега от създаването на автомобилния клъстер президентът Радев няма абсолютно нищо общо с него. В случая ние работим от продължение на години. Клъстерът се създаде в президентската институция и името на президента беше Плевнелиев“, заяви той.

Плевнелиев посочи, че 10 пъти е бил в Германия по време на своя мандат. "Построиха се много фабрики за компоненти. Визията беше наистина, след като постигнем едно ниво на готовност, да може да се случи една крайна инвестиция на един от стратегическите инвеститори в областта на автомобилостроенето. По отношение на изказването на президента Румен Радев, че специално за завода на „Фолксваген“ той е поканил германския президент, трябва да отбележим, че в това негово изказване много често има „аз, аз и аз“. Мисля, че трябва да гледаме фактите, а те са, че в делегацията на немския президент нямаше никакъв представител на концерна на „Фолксваген“, коментира Плевнелиев и посочи, че представители на „Шкода“, която е дъщерна на „Фолксваген“, преговарят с правителството и с Автомобилния клъстер вече повече от година.

„Ние водим преговори ежеседмично – това е повече от година. И е добре да се знае от обществото, че президентът Радев и неговият екип нямат нищо общо“, заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
1
 
27
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Нагъл подлец и бивш комсомолски секретар - фалшив паркетен "лъв", самозабравил се и тотално нямащ елементарна представа за реалностите, в които живее обикновения човек! Да нарамва пушката и да отива да воюва с Русия!!!
327
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Росене,Росенееее,язък ти за подмазването.Нито те взеха в Европа,нито в Америка.Ще си останеш тук,плюейки по един истински президент,какъвто ти никога не си бил и няма как да бъдеш.Ти си един случайник,сложен от една тиква,за когото са гласували много гербави червенотиквениковчета.
326
31
 
5
 
! Отговори
Радев се издъни преди 4 години
В случая е прав. Радев се опита да си припише чужд труд.
325
2
 
39
 
! Отговори
Ако може някой преди 4 години
да обясни!Защо непрекъснато ни тикат тоя *** в новините!?
324
4
 
31
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
Много съм загрижен и дори тревожен за менталното здраве на моя президент - Росен Плевнелиев от ДКМС - Благоевград.
323
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя много обича да се пише за него,няма значение какво.
322
7
 
13
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Завода няма да е в БГ! Търсят си виновен!
321
34
 
6
 
! Отговори
гербер преди 4 години
Не ме интересува дали Фолксваген ще дойде в България. По-важно е Герб да победи на изборите. Да живее Бойко Борисов!!!!
320
5
 
24
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Ровър още им се насълзяват очичките щом си спомнят за бизнеса си тук в България .И как на бегом се изнесоха .А какво стана с "Great Wall" ? нали бяха големи тарикати ? И оня - Билетчето , дето им спеше в джиповете по рекламите. Още плащаме на Гриша Ганчев тарикатлъците от държавния бюджет.Защо си мислите че с Фолксваген ще е по-различно ? Държавата ние станала по-малко корумпирана ? Хората са станали по-работни ? По-знаещи и можещи ? Имаме голям брой нереализирани специалисти в тази област ?
319
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗагриженПлевна, защо пишеш за себе си в трето лице?
318
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цирка след номерата на артистите винаги излизат клоуните!
317
13
 
38
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
--Я!! един мармот изскочил от дупката си - и свива станиьол ) ХМ!
316
51
 
17
 
! Отговори
Загрижен преди 4 години
Чета коментари и странно, всички обсъждат външния вид на президента, а не заслугите му. Вярно е - Плевнелиев, не си е губил времето в казармата, а е работил в големи корпорации. Не е "носил службата", а е носил пари в хазната, но има хора за които това не е важно... Важни за тях са копещите с кирка, берящите земеделски плодове, тъкачите, а и военните - тези които с умствения си труд носят хиляди пъти повече капитали, са презрени!?!?!? (Защото бай иван не знае какво точно правят ;-))))
315
8
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
iceblast88 Правил ли си си тест за интелигентност....?
314
26
 
12
 
! Отговори
заслуга преди 4 години
Радев доведе Гюндаев.
313
12
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
iceblast88Ако се мислиш, че си написал нещо много гениално и оригинално, в грешка си!Един неук може да напише подобна глупост!
312
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевльо! Зарови си главата в пясъка и повече не показвай да дразниш народа!
311
11
 
43
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Дори на снимката се чудиш, тая африканци ли обслужва, говори ли или само си изглежда така? Такава безгръбначна и слузеста личност, няма никъде! Представяте ли си ако се беше наложило да е главнокомандваща на армията? Че тя нямаше да ни позволи да се бием, за да не гръмнем някои в които е влюбена от пръв поглед. Щеше само да се надупи и да обслужи цялата вражеска армия, така както цял мандат обслужваше всички минали през нея!
310
15
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Нали ужким борбата е за опазване на околната среда и климата? Завод за автомобили е един изключително голям замърсител на природата,а и в БГ евтина работна ръка колкото искаш...
309
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата Бойко се разбра с Решетников и подариха президентството на самальотчика Боратино! ***@ тиква!!!