Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция

Бивш и настоящ президенти в конфликт кой е допринесъл за нея
13 май 2019 11:10,
392
Плевнелиев срещу Радев: Рунд пореден заради ключова инвестиция
Снимка: БулФото

За съжаление, държавният глава не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от държавния глава. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той говори единствено и само колко сме бедни и корумпирани. Това заяви пред Нова президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.).

Повод за думите му е конфликтът, който възникна между бившия и настоящия президент, заради изграждането на нов автомобилен завод в България. Вчера Плевнелиев настоя, че екипът на Радев няма нищо общо с бъдещата инвестиция и че Румен Радев повече пречи, отколкото помага на проекта. 

Още по темата

"Държавният глава остава усещането във всички нас, че едва ли не той има решаваща роля, специално заради него и специално заради завода на "Фолксваген" Щайнмайер е дошъл в България. Фактите са съвсем други и обществото трябва да ги знае. От година се водят тези преговори. Екипите са около 100 души. Лично министър-председателят на България е провел десетки срещи и телефонни разговори със световни лидери и министър-председатели на половината германски провинции. Вицепремиерът Томислав Дончев следи ежедневно процеса. Министри, екипи на местно ниво, кметове. Тези хора от една година работят, за да може тази стратегическа инвестиция да се случи. Нещо повече – инвеститорът от ден първи каза много ясно: „Моля ви, пазете мълчание, работете с нас, не го политизирайте, решението ще бъде изцяло експертно”. Очаквах пробив, но той не се случи от никого досега. Дори премиерът не спомена думата "Фолксваген". Сега вече изквазването на президента отекна много силно във Волфсбург. Днес има заседание на Надзорния съвет. Утре е общото събрание на акционерите на "Фолксваген”. С някаква степен на вероятност, но по-вероятно е след известно време ще се вземе решение", категоричен беше Плевнелиев.

Той допълни, че е получил стотици обаждания от делегации, външни представители, които го питали защо да инвестират в България, след като държавният глава денонощно говори колко е корумпирана.

Плевнелиев подкрепи призива на Румен Радев да се разследват офшорни сметки на политиците, но го призова да погледне и към партията, която го издигна - БСП.

"Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен. Прокуратурата посочи Елена Йончева" - заяви Плевнелиев.

Бившият президент коментира и скандала "Апартаментгейт".

"В ГЕРБ се направи опит „Апартаментгейт” не просто да бъде отложен  или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки” - изтъкна Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роско пак заработва. Роско Плевнелиев - едно работещо момче.
293
1
 
20
 
! Отговори
ганев преди 4 години
Този комсомолски секретар непрекъснато ръси какви ли не бивалици..... Ами питай баща си от ОК на партията в Благоевград кое е правилното......Държавата върви стремително към 6,5 млн.. а той тръгнал да говори само глупости
292
4
 
19
 
! Отговори
SS преди 4 години
на кого не му ясно? - тоа на снимката (Мистър Офшорко, баш майстор Офшорко) напада президента, понеже Радев взе честичко да споменава офшоркощината сред БГ-политиците
291
1
 
21
 
! Отговори
Тръбопроводчик преди 4 години
"С някаква степен на вероятност, но по-вероятно е след известно време ще се вземе решение", категоричен беше Плевнелиев. "Това изречение ми изкърти испанските плочки в кенефу барабар със сифоня!
290
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям смях....."магарето", което герб обясняваше гордо как ще бъде избрано, реве по медиите как трябва да се пази мълчание преди преговорите.....Дискретност, да го....В интерес на истината - Радев се изцепил в Асеновград. Дори и да е имало новина - почти никой не го забеляза. Обаче тоя на снимката взе че се обиди и не спира да кудкудяка по медиите. Че и призовава за дискретност.На това му се вика "да ти липсват първите 7 години".
289
1
 
4
 
! Отговори
666 преди 4 години
*** хендс ин ди еър!
288
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ключова инвестиция,а?А ключовете за имотите в Гърция,а?Плевела освен ДДТ ,друго не го лови.Ай разровете се малко по сметките Му.От комсомолски секретар, стана най-младият комунист,а после върл антикомунист
287
21
 
4
 
! Отговори
ПОЗИТАНО...... преди 4 години
ДРУГАРИ. Форума е анонимен. Да го задръстим с коментари и пасквили срещу ГЕРБ и най-вече срещу Борисов.. Малко сме , ама ще имитираме калабалък. Нека покажем на какво са ни научили в областта на омаскаряването , плюенето и ползвaнето на прокси VPN . Слава на БКП и лично на другаря Кутев, другаря Радев и другарката Нинoва !!! Слава и на другаря Ким Чен Ун !!!
286
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мисля,че с тези изказвания Роско си отмъщава на герберите,че не го номинираха отново за президент.Нали си спомняте как се беше наточил за нов мандат и след една среща с Бойко,уж сам се отказал.Е,как сега да не им отмъсти,като така го прецакаха.
285
11
 
8
 
! Отговори
треторазрядно ЗКПЧ преди 4 години
Експериментът пенсиониран *** да работи като президент се оказа неуспешен.Време е Кауна да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на банка. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои. Стига е дрънкал дивотии и хулил България пред света !!!
284
3
 
9
 
! Отговори
РП е коварен, Факт! преди 4 години
Коварството му личи от секвенцията мисли-заявления-анализи на ситуацията.Думите са дразнещи и консолидиращи колебливия електорат на ГЕРБ, демек хората които са преценили че ще чакат да видят скандалите и решението им.Например срещу една Елена, Росен премъл1иво споменава думата оставки на Цецо ухото,Правосъден и земеделски министър,КОМПОР,прокурори,политици и кметове-и всичкото това срещу една Йончева.Чиста проба провокация на РП срещу ГЕРБ.Неумит морков в срамната устна на РП и после да го яде
283
3
 
24
 
! Отговори
278,280 преди 4 години
Ако ще и с 10-сантиметрови букви да пишеш,пак си оставаш смешен и жалък.Радев го избраха над 2 милиона души,а роската беше назначен.Точка.
282
3
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
до Анонимен ,герберастЗа щастие си единствения тиквар във форума.Няма нормален българин ,който да харесва крадливия *** Расим.Не случайно даже Тиквата предпочете Цецка Рабфагаджийката/защото не може да влезе редовно във ВУЗ/ ,пред този невзрачен и жалък мишок.Колкото и да се пъчите ,в шайката Герб няма нито един тиквар ,който да се мери с Радев.Защо ли Тиквата не се опита да шамароса Радев ,както го правеше редовно с крадливия ***?А?
281
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 278НЯМА ТУКА "ДО" БЕ
280
10
 
2
 
! Отговори
Русомраз преди 4 години
От чорапите на Плевнелиев ухае на шанел а от устата му капят бисери и винаги е гладко обръснат, а не като Борисов.
279
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРЕМЪЛСКО ПРОТЕЖЕНЦЕ.....ПРЕЗИДЕНТЧЕ НЕГРАМОТНО
278
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РОСКО БЕШЕ ЗЛЕРУМЕНЧО Е ПО-ЗЛЕ
277
1
 
13
 
! Отговори
До 278 преди 4 години
Знаеш ли колко ми дреме,че точно на теб Радев не ти е президент.Роско,ти ли си,бе?
276
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕСА РАДЕВА КАК Е БЕ РУМЕНЧО
275
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже и като си помисля, че това недоразумение беше президент ....