Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен

В четвъртък или петък опозицията щяла да удари с още компромати
280
Много енергия имало в ГЕРБ, мандатът на правителството - пълен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в зала "Арена Армеец", премиерът Бойко Борисов се зарече, че мандатът на властта ще е пълен.

"Имаме още много енергия да си изкараме мандата", отсече той пред съпартийците си.

Още по темата
Той прогнозира още, че най-вероятно в четвъртък или петък опозицията ще се опита да "удари" ГЕРБ с комромати отново.

Борисов коментира и консултациите на президента Румен Радев с  висши магистрати във връзка с избора на нов главен прокурор.

ГЕРБ атакува на вота: Силни сме, защото сме заедно!

"Като отиде магистратът сам на тази среща в президентството какво прави, за какво си говори. Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите - прокурорите. Промените стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, каза премиерът, цитиран от "Фокус“.
Той обясни и предстоящото стартиране на изграждането на интерконектора с Гърция.

"В момента през България минават 17 млрд. кубика газ. Това е транзитът за Турция, Гърция и Северна Македония. Със спирането му, нашите тръби се изпразват. Ние не искаме повече от количеството газ, което имаме в тръбите, т.е. искаме да си останат нашите количества. За да е спокоен Западът, в сряда с Ципрас стартираме интерконектора България – Гърция, така че председателят на ЕК да е сигурен, че ще има диверсификация на газа. Имаме подкрепата на ЕК за газов хъб "Балкан", съответно за тези 15 млрд. - загубите от 2 млрд. кубика ще компенсираме с азерски газ и втечнен газ", посочи Борисов.

"Говоря само с факти и не нападам никого. Ние сме като Кобрата, продължаваме напред и така. Няма нито в една сфера, в която държавата да е в по-лошо състояние отколкото в била преди управлението на ГЕРБ. Рекордно ниска безработица, рекорден БВП, рекорден брой инвестиции и то в истински заводи", каза премиерът по време на изказването си пред симпатизантите на ГЕРБ.

"За първи път в историята България изнася повече за Германия, отколкото внася. Това е факт, защото имаме много висококвалифицирани работници, но вследствие на много политици от прехода, включително и ние, които рекламираха държавата, че е евтина работна ръка, сега сме си поставили като основна цел повишаване и то многократно на доходите. Ще се върнат ли висококвалифицираните българи при по-добри заплати? Ще се върнат, разбира се", смята още премиерът.

"Европа е един организъм, една система", каза той и се обърна към Манфред Вебер, който беше официален гост на събитието: "Ние можем да ви гарантираме финансова стабилност, и доходите, и инфраструктурата, и опазването на външната граница на ЕС - ние това можем да го правим. Гарантираме, и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат единни и дисциплинирани и ще изпълняват общите решения на ЕНП".
Борисов посочи и задачите, които ще поставят евродепутатите пред ЕК след изборите в неделя. "Единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани - не трябва да се променя кохезионната политика. Дигиталната ясно, цифровата ясно - подкрепяме. Но кохезионната не трябва да се променя, защото ние сме обещали на българите, освен "Струма", "Тракия", "Марица", "Люлин", сме обещали "Хемус", пътя Ботевград- Мездра от Враца към Монтана", каза премиерът.

Той напомни, че България е готова за пълноправно членство в Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
32
 
5
 
! Отговори
До 233 преди 4 години
Разбивахме от беднотия и мизерия !Сега работя и със семейството ми живеем разумно ,но нищо не ни лиосва.По-финансово сигурен никога не съм бил .Ясно,че ГЕРБ търпят критики,но са най-успешното управление от прехода.И като говорите за апартаменти,проверете същите на Р. Петков,Р.Овчаров,С.Станишев,Луканов и всички бивши премиери и министри." Партийни куфарчета" не е измислено случайно !!
225
14
 
2
 
! Отговори
до 230 преди 4 години
Освен БСП и Геп има и други листи бе, семпъл!И тези избори не са нито парламентарни, нито местни! Кой колко пратил в Брюксел не е важно! Бойко заяви, Сидеров крепи и оставка няма да има!
224
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От млади разбивачи на мазета израснахте дърти крадливи гербери?Природата е много логична в крайна сметка...
223
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце вече остаре, требе да си ходи има нужда от почивка. Магистрали, морета до Търговище, ръководене на строежи по карти, аз давам, аз раздавам , аз спирам, аз назначавам. Корупция та вони, е и кво пак да ги избираме ли?
222
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката-ОПГ алчни за пари мyтpи!
221
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще гласувам за ГЕРБ,защото не искам режим на ток и вода,неизплащане на заплати,над 40%безработица,хиперинфлация,изчезване на хляб от магазините,ВИС и СИК,една пералня да ми струва заплата и половина,финансови пирамиди,долар =3000хил.лева !Не ,не искам отново да разбиваме мази ,за да си набавим малко ракия и труший,за да се поперпим ,защото това правехме като младежи през 97 година ,заради фалита на държавата ни от БСП ...,а тя фалира НЕ заради апартаменти,а заради кражби за милиарди
220
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 2-3 седмици нещо зaeбa външната политика и тръгна по агитация! Да са живи и здрави коалиционните патерици и Цецов да се постарае и те да имат 1-2 евродепутати, че коалицията иначе ще изглежда жалка!
219
3
 
23
 
! Отговори
Мяу преди 4 години
Вижте стълпотворението на снимката! Колко му е да излапат 3-4 тона суджук, докато провеждат агитацията?!
218
4
 
21
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Нещо в последно време не виждаме Цветан да не би да е в Костинброд командировка?
217
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ей,сменете снимката на СПАСИТЕЛАя.
216
5
 
27
 
! Отговори
БГ турчин преди 4 години
Пет гласа за БСП от мен и семейството ни.
215
0
 
19
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Два мандата ... три мандати,помня ги с лъжи брадати !
214
1
 
27
 
! Отговори
До 217 преди 4 години
450 000 администрация и техните семейства,които са заплашвани от уволнение,ако не гласуват за ГЕРБ-ето ти 1 милион.Коментара е излишен.
213
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ги бяха събрали от селата кога промотираха мамата на нацията от село Драгана -резултата беше фиаско !! Нещата се повтарят !!!
212
20
 
6
 
! Отговори
ПОЗИТАНО ... преди 4 години
Дерзайте ДРУГАРИ. Форума е анонимен. Да го задръстим с коментари и пасквили срещу Борисов. Малко сме , ама ще имитираме калабалък. Нека покажем на какво са ни научили в областта на омаскаряването и плюенето. Слава на БКП и лично на другаря Кутев, другаря Радев и другарката Нинoва !!!
211
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Австрия заради коалиционния партньор заподозрян в корупция,цялото правителство подава оставка.А тука са се оплели в корупцията като свински черва и са се бетонирали в кражбите,и на никой и през ум не му минава да подаде оставка.
210
19
 
5
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
МНОГО ЕНЕРГИЯ има в ГЕРБ ! Б.Б. ще управлява ДОКАТО СИ ИСКА !!!! От 10 год . над 1 000 000 гласоподаватели гласуват за ГЕРБ......защото хората ...ЧУСТВАТ.....ВИЖДАТ .че от 681 година БГ не е била по добре ...и БГ не е живял по-добре ...ФАКТ.....НЕОСПОРИМ .а и помнят ГРАБЕЖА и ПОГРОМА над БГ от *** !!!
209
20
 
2
 
! Отговори
ПОЗИТАНО ... преди 4 години
Браво другари ! Добре сте се потрудили във форума с плюенето срещу ПИК и ГЕРБ. На следващия пленум ще отличим ударниците с най-много коментари и пасквили. За всички останали - напомняме:.... !!! ----- Който не направи поне 50 коментара срещу ГЕРБ и Борисов ---> НЯМА ПЛАЩАНЕ ---------- !!!
208
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Цецо напечата ли бюлетините?
207
3
 
18
 
! Отговори
на 100% преди 4 години
Е щом бойко е тръгнал предизборно да лъже и да маже значи герб е тръгнал към канала.А неговите приказки са само пропаганда!Кой ли му се връзва вече.