Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСКАМЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ А НЕ МАГИСТРАЛИ ПРЕКАРВАЙ СИ МАГИСТРАЛИТЕ ДАЛЕЧ ОТ НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА.
68
2
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До До СтратегАма той и капитализма е едно недоносче. Този обществен строй е просто функция на обръщението на Капитала. Именно това поражда корупцията и тя е като рака. А социализма си е отроче на капитализма, опит да се коригират недъзите му, да се получи едно по-уравновесено разпределение на капитала, такова, че да не поражда социални конфликти, войни и т. нататъка. Така, че двата обществени строя са си необходими една на други. Именно и поради това, Бойко плаче за Станишев, не аз;))) Хахахаха
67
4
 
13
 
! Отговори
Боко преди 5 години
не е важно как гласувате, а кой брой гласовете!Целия кафяв етнос е с мене, а вие сте на изчезване
66
16
 
6
 
! Отговори
Съгласен преди 5 години
До ТонкатаТе са партия на мазохисти. Колкото повече бой ядат толкова повече лаят. Аз се кефя като им чета коментарите с пяна на уста.
65
10
 
5
 
! Отговори
До Стратег преди 5 години
Той естественно няма да е вечен.Въпроса е никога да не се връща на власт ,,недоносчето"/по израза на Т.Живков/ Утопиите и популизма ,лозунгите и фалшивото равенство нямят бъдеще Доказа го живота.Социални да -но като в Дания,Норвегия,Люксембург,Финландия ,Швеция и другите ,,малки"-по техния път трябваше да вървим а не да строим както каза Т.Живков,,, неуспешна,тромава свръхбюрократична форма на капитализъм"която щяла да ни доведе ПЛАНОВО до комунизма.Е видя се и в момента се вижда в 2-3 държави.
64
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много по-важно от тапите на Околовръстното са тапите в София създадени с безумната организация на движението и паркирането след 1991 година. Преди 1991 година един автомобил минаваше от точка А до точка Б за примерно 10 минути, а сега минава за примерно 60 минути или 100 минути, т.е. повече автомобили в един и същи момент на пътя, задръствания, още по-голямо забавяне и още по-голямо задръстване. Затова в нормалните държави при повече автомобили в движение, изглеждат като много по-малко от София.
63
2
 
5
 
! Отговори
смях, ама смях! преди 5 години
До СтратегАма, сериозно изказване ли е това или се майтапиш?Стратегиятата ти издиша отвсякъде.
62
9
 
21
 
! Отговори
:) преди 5 години
Видяхме го строителството на Графа - 400 дни и 21 милиона за нещо, което се прави за 3 месеца и на половината цена. Че е грозно и некачествено е ясно. От Данчето Даскаличката ккаво да очаква човек?
61
8
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
до анонимката 62Принципно в София тапите са почти винаги заради ненужно много поставените светофари, а един светофар намалява между 10 и 50 пъти пропускателната способност на пътя.-----***.... тва че на теже г*за ти с е е сраснал с мазната седалка на таралясника ти си е ЛИЧНО ТВОЙ ПРОБЛЕМ !Има нещо наречено пешеходци, пенсионери, ученици, слепи хора, майки с деца. Да продължавам ли...? Тези хора без светогфари да хвърчат ли ....Бегай, бегай че ти миришат краката за тази дискусия
60
13
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Стоян Г.Производството е из цялата страна. Предимно лека промишленост. Има и износ, който е многократно по-висок от този по времето на социализма. Само неграмотните и мързеливите и глyпaвите като теб, ръсите опорни точки, докато чакате някой да ви даде наготово без да работите.
59
4
 
5
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
До 55 - тежката промишленост е за държави, които разполагат със собствени суровини, железни руди, цветни метали. Или най-малко съседни на тях държави разполагат с такива и има изградена ЖП инфраструктура.Точно затова Кремиковци никога не е бил икономически изгоден, структуроопределящ - да, но не и изгоден икономически.България може да развива земеделие, лека промишленост, IT сектор и туризъм.
58
4
 
12
 
! Отговори
Ваньо Съдбата преди 5 години
Боко да не си похарчиш парите! А внуците ти да ги посрещне участ по-страшна от българската. Амин!
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тапата между Младост и магистрала Тракия е заради трите светофара, от които може би само този на Самоковско шосе е наистина нужен за момента, но при кръстовище на две нива там и махане на другите два светофара, там тапи няма да има.Принципно в София тапите са почти винаги заради ненужно много поставените светофари, а един светофар намалява между 10 и 50 пъти пропускателната способност на пътя.
56
3
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Притеснен съм за здравето на другаря Борисов.С такива "торбички" под очичките ... закъде ?!
55
4
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До ТонкатаВиж сега, Тонка, нещата са прости;))) Изборите са възможност, докато още ги има;))) Нъл ти думам, твоят човек, след точно, сега ще ти кажа два мандата и ще ги забрани. Затова ще се възползваме максимално. При изборите шансовете винаги са 50/50. Да и ние ще допринесем за високата избирателна активност. Но, няма да ти кажа сега, защо ще гласуваме срещу Бойко при сигурна загуба. Изглежда безсмислено, но това не е така. Да ти кажа, имаме реални шансове да спечелим в Пловдив;)))
54
4
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
тук съм по-скоро ЗА. Отчуждаването на имоти е отвратителна процедура, която за съжаелние я има навсякъде. Ако Станчо, Манчо и комшията Гошу смятат, че не са получили пазарната цена за имотите ти си - имат право на съд , който да им присъди дължимото с лихвите. Но всеки планински или делиормански селе*дур научил, че ще минава аутобана през землището и г*зо му се отворил за пари, да държи цялата държава заложник на алчноста и байганювщината си... Нема го майстора селски !
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе министърът на транспорта какво работи? А заплата получава ли и за какво?
52
6
 
16
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
От такова бързо строителство, рускоговорящите си продават апартаментите по Морето !Бързо строителство = мутренска печалбаОТИДЕ СИ БЪЛГАРИЯ !!!
51
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рейтинта на Радев е по-голям от тоя на НС. Ветото на Радев е волята на сюзерена народа по констутуция върховен сзерен е народа в тоя случай при такъв рейтинг НС трябва да се саморазпусне и да се свика ново ВНС или нови избори.
50
3
 
15
 
! Отговори
Стоян Г. преди 5 години
До Чиновник Ти май си правен и роден на магистрала. Къде ни е производството? Къде е тежката промишленост? Събуди се! А може би живееш в чужбина, но разправяш, че тук е цветя и рози?