Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
5
 
6
 
! Отговори
До Стратег преди 4 години
*** ти що не си се прибереш в Тел-Авив,Иерусалим или Хайфа,ами си седнал да обясняваш историята на родината си.Знаем че вие сте големи ,световни стратези,ама ние сме българи и си имаме Крали Марко и други митологични персонажи и твоите ,,уроци" не ни интересуват.Само знам че като свършат парите на ,,другарите" ,ще се продадеш другаде .Това си е характерно за вас- интересе,интереса !!!
88
5
 
13
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
И европейците се чудят ,друг път не видели в едно да гласуват живи и умрели !???
87
3
 
2
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ТонкатаНе, 10 часа абсурд;))) 10 часа не мога още да си направя кафето, хахахахаха. Някъде към 13.00 едвам отлепих към урните, а по пътя с колелото, на Бойко демократичната седалка се счупи и колът сегиз-тогиз *** прибождаше отзад и ме караше да въртя здраво *** към урната. Гласуването стана светкавично. не знам къф е тоя вашият електорат, че да му задрасквате бюлетината предварително и не може да разбере смисълът на квадрата и кръгчето. За Корнелия, нема ти кажа защо подаде оставка;)))
86
3
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
До Софийска баницаВие не сте по добра стока. 80% от строителството по морето е на софиянци. Грешката на хората от морето е, че си дадоха земите за без пари за презастрояване. В момента същите тези хора презастрояват София, като цената на м2 е все едно си купуваш имот в западна еврома. Господин столичанин, виж си собствения * преди да плюеш по хората. Тези на бай ти *** не ги разправяй. Няма да ти повярва. Пусни си двустайния за 1000 евро на месец и се успокой.
85
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в нормалните държави при повече автомобили в движение, изглеждат като много по-малко от София.Глупости
84
2
 
4
 
! Отговори
Dj dance machine преди 4 години
Само да нее като ремонта в Ловеч искам да попитам тия не ги ли догреша стигнаха един етап на развитие изведнъж отидоха на друг в квартал дикисан кои ще ви сложи плочките питам и къде са пред блока които бяха за блока а и работниците нее ли жалко госпожа кметицата дано се сети да мине да си види продукта ремонт скъсани телефонни кабели докога питам това безхаберие щее няма ли контрол в тоя град и институции вършейки работа
83
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магистрали от кока ли, Баце?
82
5
 
8
 
! Отговори
Gangsta paradise преди 4 години
Отчуждавай и магистралата да е готова до края на годината, какво тук значи някаква си личност.
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникИзноса е главно скрап и ръждясал внос от СССР. Вноса е на таратайки от ЕС.
80
8
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Русофилската пета колона нищо не е научила, съвсем озверяха срещу българите...
79
0
 
2
 
! Отговори
dco преди 4 години
До АнонименА също така и липсата на зелена вълна на светофарите - тъкмо набереш и айде на спирачките. Например във Варна има зелена вълна и там придвижването е много по - облекчено.
78
4
 
3
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
абе Милене ти си чист електорат на Бокича! Личи си по словореда и мисловната помийка
77
3
 
1
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До Тонкатане, Тонка,з а европейските избори прочетохте стратегията от мене. И си направихте контрастратегията. А защо не допуснеш, че нарочно съм поставил така нещата, че съм наясно, с някои неща и съм подходил по оптимално възможноят за момента начин, хаха. сега, разбираш ли?;))) ако ти смяташ, че сте победители, а наистина и Никофор победи при Плиска, Наполеон победи при Москва..., да, да, да ;)))
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тонката2021 г. са президентските, а 2020 или 2021 г. парламентарните ако Тиквата не подаде оставка. 2017 г. ГЕРБ 34 %, БСП 28 %. БСП падат но и ГЕРБ спадат и няма смисъл да чакат до 2021 когато ще са като ДБ на 6 %.
75
3
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 4 години
А ти знаеш ли че през 1966 година минаваше същият автомобил три пъти по бързо.Нямаше Младост,нямаше Люлин,нямаше Дружба,нямаше Манастирски ливади и Витоша.Горубляне,Обеля,Бояна и Драгалевци бяха селца ,а не квартали и още и още.Как можеш да сравняваш несравними неща .И моето семейство беше от двама души ,сега сме 4 в същото жилище и май още един ще дойде и ще ни е тясно. ....Наясно ли си колко автомобила влизат на ден в ,,Софийско равно поле "ПО ЦЯЛ СВЯТ ТРАФИКА Е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ,без изключение!
74
4
 
6
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До СъгласенБойко няма как да бъде победител. Колкото повече ни такова, ние толкова повече срещу него и няма има мир. В смисъл, думичката "мир" я забравете в близките 35 години;))) Това, което ти казваш "мазохизъм", аз наричам устойчивост и якост. Така авид победи Саул. Най-голямата победа на Давид е тази над Саул, не над Голиат и я постига с неотчаяние! Над Голиат е ефектна победа, смао толкова, победа на спасението за Саул;))) щото е некадърен
73
1
 
4
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРАми купувай ги апартаментите, щом руснаците ги продават. Купувай ги на половин цена и ни ги продавай на двойна цена. На морето винаги сте били големи тарикати и много ги разбирате нещата. Останалите пасем трева и не се усещаме, как ни пързаляте.
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
варна бургас кога ? 2050 ?
71
3
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Тоя народ няма угодия - като не се строи - "що не се строи, трепеме се по пътищата..." като се строи "що се строи, що толкова скъпо, що толкова некачествено, що се краде толкова, асфалт не се яде....". За завода на VW - що ше идват, да им работим за 600 лв ли?....Няма да дойдат - ми как ще дойдат при такава корупция и недостиг на хора.....Вечно недоволни и мрънкащи хора, като сте толкова пък в час поне да бяхте гласували да имате право да мърморите сега!!!!
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СъгласенНе знам кой яде бой, ама знам чии министри масово стават подсъдими клиенти на прокуратурата: Порожанката, Пепи Москов- Наркомана, Московски....