Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно"
247
Борисов заръча: Отхвърлиха ветото, почвате да строите бързо!
Снимка: БТА

"Ветото беше отхвърлено, почвате да строите по най-бързия начин". Това нареди премиерът Бойко Борисов на министрите, след като парламентът отхвърли набързо по-рано днес президентското вето върху Закона за държавната собственост. Целта на поправките е да се ускори изграждането на национални обекти.

Ветото на Радев не мина, приеха поправките за държавната собственост

"От "Младост" до "Тракия" тая страховита тапа трябва да се развързва незабавно. И както сме говорили, Околовръстното на Пловдив, на Пазарджик, по "Хемус", Северна България, Монтана-Видин, Ботевград-Мездра, имате пълен картбланш тези обекти да тръгнат веднага. Те са жизненоважни за региона", каза Борисов в началото на заседанието на Министерския съвет.

Още по темата
Кабинетът разпредели милиони за няколко общини днес.

15 млн. лева получава Столичната община за доставка и модернизация на метровлакове. За Община Габрово са предвидени 4 млн. лв.

"Видяхте онзи ден – тунели, естакади, мостове, огромни строежи, но тази тежка техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Затова отпускаме тези пари да се отремонтира всичко, което е развалено вследствие на големите строежи там", разясни премиерът.

Община Петрич получава 1.4 млн. лв. за рехабилитация на участък между Рупите и археологическия обект Хераклея Синтика.

Борисов коментира, че пътят там е черен, а обектите се посещават от множество туристи. На 9 км от магистралата имат възможност хората да отидат и да видят изключителни находки, каза премиерът и допълни, че в удобно време ще направи същото.

Още половин милион лева отиват за катедралата във Варна "Св. Преподобномъченик Прокопий Варненски". Храмът се строи от 2009 г. и досега строителството му е струвало 2.6 млн. лева – от държавата, общината, дарители, обясни Варненският митрополит Йоан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
39
 
! Отговори
Most wanted преди 4 години
А в същото време Чане спи в някоя къща за гости ...Какъв цирк .. уважаеми зрители
8
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покрай тези строежи хиляди станаха милионери! След 10 г ще останат само руини от тези строежи
7
13
 
47
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Але, чета и се чувствали в другите държави се строят магистрали, мостове, проходи, тунели.... Не съм виждал Макрон или Меркел да се пъхат пред камерите, че са направили 6 км. магистрала ...Нито пък съм чул Орбан да се хвали, че дал на Будапеща еди колко си милиона... Там всичко това се смята за нормални функции на държавата. Тук се представя като геройство и лично постижение на Вожда ....
6
22
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Хаахахахахаааа, глад, само глада убива комунизма :))))))))))))))))))
5
17
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бързо се окопити ***, пак е неговото раздаване на нашите пари, с тях ще покрие и далаверата с къщата за гости. С нашите пари за герберски ПР и покриване на герберските далавери, това е то кражби и демагогия 2 в 1!
4
12
 
42
 
! Отговори
Тангра преди 4 години
Импулса от изборите.Сега като вдигнат парното и тока ще се окоти работата съвсем.Големите победители
3
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те сами не могат ли да четат новините, че премиера да им играе секретарка и да им казва кога да строят. По едно кафе нема ли да им занесе и да ги почерпи с рахат локум.
2
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давайте както досега, урбулешката на квадрат!
1
20
 
62
 
! Отговори
ГЕРБ е МАФИЯ преди 4 години
Крадем като за последно...