Миков на контра: БСП губи идейния си смисъл

Накъде е тръгнала партията, пита се той?
15 юни 2019 11:22,
103
Миков на контра: БСП губи идейния си смисъл
Снимка: BulFoto архив

„Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не е особено светло - когато партията не само губи избори, но губи и смисъла, съдържанието на идейното на политическото”. Това коментира пред NOVA бившият председател на БСП Михаил Миков.

Още по темата

Симов: Напускането на парламента беше добър ход, но...

„Не съм участвал в избори за председател на БСП
, аз съм участвал в избори за председател на Националния съвет. Обаче г-жа Нинова се титулува като председател на партията, въпреки че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става подмяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е грешна”, коментира Миков. „БСП е пета година в опозиция, заявява, че има капацитет да управлява. Такъв резултат слага кръст на тези заявления, защото е почиват на реалности с върнато доверие”.

„Избирателят дава доверие, когато повярва, че си автентичен, че защитаваш неговите интереси. А мнозинството българи имат нужда от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме”, коментира Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков коментира, че той не е фен на оставките и това е нейно решение.

„Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще изчисти въпроса накъде върви БСП. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който преминава във фарс и водевил, защото кръговете около нея я молят да си оттегли оставката, писма от трудови колективи”, коментира Миков. Според него оттук нататък отговорността е на делегатите в Конгреса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
до Миков преди 4 години
Вие господине нямате право изобщо да говорите!При вашето,,мъдро ръководство" БСП беше ударила дъното.Същото беше и при Станишев ,който с измама го вкарахте в Европарламента.Не може да простите,че Нинова ви дръпна кацата с меда ,от която лакомо лапате десетилетия.Изобщо не ви е грижа за БСП.Искате пак да лапате,затова са всичките тези изпълнения.Ако не бяхте бутнали Станишката в листата,БСП имаше шанс да спечели изборите.Аз,като симпатизант на БСП ви ненавиждам и не само аз.
78
2
 
4
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 4 години
С поредните си глуповати предложения и катастрофалната загуба на изборите Нинова окончателно потапя БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят всякакви избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ ЦИРКОВЕ ПРОДЪЛЖАВАТ- ИЗВЪРВЯХА СЕ ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ЧЕРВЕНИТЕ ГУРУТА ДА РАЗПРАВЯТ КАК ПЛАЧАТ ЗА ВЕЛИКАТА НИНОВА, КАК НЕ Я ДАВАТ, КОЛКО Е НЕЗАМЕНИМА- ИМА НЕЩО ШИЗОФРЕНИЧНО В ТАЯ ПАРТИЯ. НЯКОЙ ДА ЧУ НЕЩО ДА СА НАПРАВИЛИ ЗА БЕДНИТЕ- ГНУСНИ, ШИЗОИДНИ, ПСИХОПАТИЧНИ, АЛЧНИ КРАДЦИ.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От тях никога не е имало смисъл банда мaргинални престъпници домъкнати насила на власт от чарвената армия ...Да вървят на бoнището на историята
75
2
 
4
 
! Отговори
Другия с коня преди 4 години
Идейния смисъл на БСП е Управлявайки да брани от Вузмездие парите на Номенклатурата ,приватизирала ВСИЧКИ държавни предприятия до 2000-та година....Директор,главен счетоводител и секретарка работят,работниците на тротоара,машините за Скрап,административната сграда под наем за офиси,почивната база-хотелче .....Дитектора си коси дворчето на новата къща в Банкя,децата следват в Чужбина.....Идейно постигнати Цели на БСП.....
74
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Правилно. Но това не е от сега. Откакто БСП (БКП) не е вече терористична организация се превърна04454 в мафиотски клан на няколко фамилии. Нищо социалистическо няма в нея.
73
0
 
12
 
! Отговори
Мръсни интриги преди 4 години
Миков, вие с Гергов-Свинарят и съ.се.лът СС начело на осморката "лейтенанти" на капи ди тути капи решихте да се втурнете напред. Пирински беснее затова, че не е четвърти мандат евродепутат, Ямболският велможа, Божо от врачанско, Дъбов искат да са доживот депутати в НС, а Кутев и Янков дебнат да се наместят на поста шеф на БСП. Изпускате един факт: последната дума имаме ние, избирателите, и тя ще ви откаже от лакомията. Запомнете това, дотук с червните велможи и техните слуги!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха назраве джибро!
71
0
 
6
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Ееее, Мишо, къде се изгуби, бе?Хайде звънни, ще те водя при един човек в едно Монтанско село, страшна ракия е направил. Страшна!
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КоУуулегии да пием по едно
69
2
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Пешо: Какво значи идеологически смисъл, Пешо? Ако не знаеш, не се затруднявай да отговаряш.А до Анонимен 72: Георги Гергов е бизнесмен, защо се пише социалист, той си знае. Но никой не е длъжен да го взема на сериозно.А до "Идеалист-комунист": Наясно ли си с идеала си. Да не би да е гербаджийското т'ролване?
68
4
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Ще контрирам Миков - БСП никога не е имала идеологически смисъл! Всички факти го потвърждават!
67
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП партията-майка е като свинятa-майка, много свинчета, малко мляко, питайте Гергов
66
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
НАЗДРАВЕ МИШЕЕЕЕЕ!!!!! НА КОЛКО ПРОМИЛА СИ ДНЕС?????
65
5
 
10
 
! Отговори
идеалист-комунист преди 4 години
До *** лицемеркаДокато едни комунисти проповядваха комунизма - други си плетяха кошницата!
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Утре ***, я чака Дебелия Пленум на Партията.ЕГа, го удържи, бе.... Хахахааааа...
63
12
 
17
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 4 години
Другарката Нинова(г-жа Лъжа) е изпратила сина си в Щатите, а иска да набута българите към бедната путинова Русия, е на това му казвам лицемерие. То и затова електората на БСП се състои главно от стари хора жертви на телефонни измами, защото вярват сляпо още от времето на комунизма.
62
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
от бесепето трябва да осъзнаят:-ЦЯЛАТА ДРАМА ,в която са набутани,дължат на Херсонския полуевреин Сергей Дмитриевич!!!!!!!!На практика той-Станишев, докара на власт Боко Тиквата!!!!!!!!..Та ако имат сили да се справят с тоя и дериватите около него,добре,ако нямат,.....
61
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще ми се да изберат Миков отново та да изчезнат може и Станишев
60
11
 
17
 
! Отговори
Курнелия любопитна преди 4 години
Какво ви става бе хора? Как може ***, която ходи да поднася цветя на паметника на Тодор Живков и крадливо приватизира най-голямото външно търговско предприятие по времето на соца Техноимпекс, да участва изобщо в политиката, камо ли да е лидер на най-голямата опозиционна партия ?