Нинова от Конгреса: БСП не се продава, по-скоро ще купите търговци в храма!

За две седмици всички пороци на прехода нахлули в БСП
16 юни 2019 11:25,
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди. Tова заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на конгреса на партията, съобщи "Фокус".

Тя коментира подадената от нея оставка.
"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Още по темата

"При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз", заяви червената шефка.

Тя посочи, че оставката й е поискана ден след изборите от Георги Гергов. "След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни Нинова.

Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

"Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията.

Конгресът на БСП започна с призиви за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова. Почти 700 делегати се събраха в Зала 1 на НДК, за да приемат доклада за представянето на партията на евроизборите и документите за местите избори.
Основен въпрос на конгреса ще бъде именно оставката на червената лидерка. Корнелия Нинова подаде оставка след изборите за европейски парламент.

Споровете между привържениците и противниците на Нинова започнаха още по дневния ред на заседанието. Беше обявено, че делегати от Пазарджик са поискали от него да отпадне точката, с която конгресът констатира оставката на Нинова.

Други делегати пък са поискали включване на точка, с която конгресът задължава до 3 месеца да се приемат условията и реда за провеждане на пряк избор, а процедурата да започне едновременно с пълния цикъл отчети и избори в партията.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател.

"На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им:Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
20
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
БСП току що изгуби местните избори
19
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП начело с Нинова си е БКП от преддеветосептемрииско време - болшевишка терористична организация от русофилски фундаменталисти и сталинисти !
18
9
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 4 години
1лев на глас. Фалит бате.
17
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано я преизберат. Така няма да има опасност БСП да спечели местните избори.
16
8
 
17
 
! Отговори
Другарят Сталин преди 4 години
Браво на Корнелия! Пусна мераклиите за власт да наскачат от тъмното и да се покажат, а сега ще последва публично заклеймяване. Става за управник!
15
17
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Как само лъже и маже: вижте ме, жертва съм на тези, които искат да продадат партията, обаче аз съм голям юнак и не им се давам. Колко ли делегати ще й се вържат на съчиненията. Колкото по-скоро се затрие тази партия, толкова по-добре за всички нас.
14
13
 
20
 
! Отговори
аа1830 преди 4 години
Много неща се били объркали, ама тя вина нямала......вари го, печи го комуниста вина не признава и кокала не пуска докато е на власт - това е най-големият им проблем.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо си е подала оставката и е била отбой?Не трябваше да я подава.
12
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите-продажници не се продавали, те само продават държавата вече 140 години на руския Гулаг, а доказателства за това са паметниците на съветската армия под които са погребали България !
11
9
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Сега разцеплението ще стане още по-голямо. Вътрешната опозиция е фрустрирана (чайника им ври) и няма да издържат дълго. Очаквам разкол!
10
6
 
11
 
! Отговори
червен шпионин преди 4 години
Партизан се за бой стяга, мята пушка на рамо! - Сбогом, майко, сбогом, татко, сбогом, мила сестрице.
9
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кви другари сте ,бе *** крадливи. Ръфате се един друг като булдоци под килим. Ваш-та ....
8
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За червената Коркондела винаги другите са крадците !
7
13
 
19
 
! Отговори
Ма преди 4 години
не могат и едни избори да спечелят! Няма и да могат, никой не може да разбере дърти сталинисти ли са или европейски социалдемократи? Тази партия няма идейна основа!
6
12
 
13
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Впрочем оставката й беше единственият начин малко от малко БСП да се обнови и да се тушират назрелите проблеми. Гледах конгреса..., *** мъна, пъне се докато накрая изплю камъчето.
5
6
 
6
 
! Отговори
Со кереса преди 4 години
на конгреса ?!
4
10
 
16
 
! Отговори
аз преди 4 години
То и да се продава никой неиска да го купи!
3
11
 
29
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ха ха ха в БСП-то имало демокрация??Оставката и беше парлама! Комуниста кръв повръща власт не връща!
2
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинче не знам как да ти го обясня така, че да ме разбереш. БСП е история. Електората ви се състои от хора, които един по един си отиват от този свят всеки ден по естествени причини. Нямате ясна политика освен да се кланят на гроба на Живков и да се правите на опозоция. Това да сте контра не е опозоция. Опозиция е когато имаш ясна алтернатива. Вие такава нямате и за това избори няма да спечелите скоро.
1
5
 
16
 
! Отговори
Не се наядоха !! преди 4 години
Ееей !