Полицията ще пази: Силна музика след 23 ч. - 12 000 лв. глоба!

Шумни коли, мотори и яхти също попадат под ударите на закона
Обновена: 19 юни 2019 15:53 | 19 юни 2019 13:27, Камелия Цветанова
124
Полицията ще пази: Силна музика след 23 ч. - 12 000 лв. глоба!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР вече става единствената институция в държавата, която ще следи за спазването на забраната за вдигане на шум в забранените часове.

Според лидера на НФСБ Валери Симеонов това ще гарантира спазването на разпоредбите на Закона за шума в околната среда, приети окончателно от парламента днес.

Още по темата
"Досега 6 ведомства отговаряха за контрола, но както се казва „много баби хилаво дете“ и България беше царството на шумовата вакханалия", коментира той.

С разпоредите от закона се забранява зареждането на търговски обекти от 23 до 8 ч., когато те са в жилищни райони.

Шумните коли, мотори, плаващи дискотеки, яхти също попадат под ударите на закона. Забраната за вдигане на шум в този часови диапазон не важи само за ж.п. гари, летища и пристанища.

Строителните дейности пък ще трябва да бъдат спирани от 14 до 16 ч.

До 10 хил. лв. скача глобата за нарушаване на забраната за шума между 23 и 8 ч от дискотеки и заведения.

При повторно нарушение санкцията ще е до 12 хил. лв. Забраната за шума важи вече за цялата седмица, а не само събота и неделя

При установяване на шум през забранените часове, униформените първо издават предписание. Ако нарушителят не се съобрази с предписанието, обектът се затваря за три дни. При повторно нарушение в рамките на една година запечатването на заведението вече е за 14 дни, обясни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
10
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До meАми то бебето ти може да не спи и по ред други причини - болки в стомаха / колики / , болки в ушите и други места ! Ама от къде да знаеш ,че едно бебе може да не спи поради рад причини дори и да няма болки ,дори и да няма музика просто на детето може да не му се спи ! Също така ти като родител си длъжен да изолираш стаята си от допълнителни шумове идващи от вън ! Това не срува милиони ! Значи можеш да правиш деца , ама не мошеш да дадеш малко пари за изолатори , после комшията виновен
41
0
 
16
 
! Отговори
дгд преди 4 години
браво! сега остава да го прилагат, което не е много сигурно!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До езиковед 31Респондентът очевидно има предвид "мЙЕкане", а не "мЕкане" - първото е фонетично, а второто - морфологично; разликата е очевидна, но вие, като езиковед, няма как да не знаете, че повече от половин България си "мЙЕка", другата част я приема като "разноезична" и в това няма нищо чудно - ако някой се ожени за другоселка и тя живее в селото 40 години, тя си остава "ами оная там, другоселката" (И. Хаджийски).Същото се отнася и за българите в чужбина - завинаги си остават "другоселци"
39
0
 
5
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Е ако дискотеката е настрани и добре изолирана,но добре означава да не се чува нищо навън нека да си слушат високо щом им е кеф.За такава изолация обаче бая парички трябва да се инвестират.
38
3
 
9
 
! Отговори
me преди 4 години
До привет от ГерманияКато ми събудиш бебето в 9 вечерта (особено с мазньоча, на който казваш музика), което заспива трудно, не само ще ти го връча да го приспиваш, ами може и някой шамар да изядеш. И по някои закони може да не живееш повече в тази сграда.
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала на Симеонов, едно нещо полезно направи за нормалните хора. А Сидеров какво направи или пък Каракачанов?
36
5
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Законът наистина е хубав стига да бъде спазван и от двете страни / от тези които обичат да слушат музика и от тези които обичат да тропат по вратите на хората и да правят забележки / !
35
7
 
8
 
! Отговори
бай Ставри преди 4 години
Нека и аз да се изкажа. Гларусите не ми дават покой цяла нощ. Да се избият.Котките разгонени *** ужасно през ноща. Навъдиха се едни малки кученца,не лаят ***. И какви са тия комари дето сте ги пуснали на свобода бе? Изядоха ме. Винкелите да се забранят. Опасни са. Един го удари винкел по главата на времето и акостира в Океански риболов.
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Далавери, що се занимаваш с кокошкарски занимания докато държавата потъва.
33
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Германия не можеш да си пуснеш пералнята след 8 вечерта а за такива музики по нощитенаправо ти слагат белезниците.Там сме като мушици а тука като си дойдем трябва да правим лудница ! - сбъркана работа.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО!!!
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А има лечение за такива ама ще каже някой,че не е справедливо.Гласува се закон който надува музика 24 часа арест в добре изолирана стая,ама отвън нищо да не се чува,а вътре да му надуят яко музика,та кръв да му шурти от ушите!Да видим дали пак ще посмее?!!!
30
7
 
12
 
! Отговори
езиковед преди 4 години
До 16Западния изговор има доста по-брутални несъответствия с езиковата норма на литературния български език отколкото източния изговор. Напр: ..бЕх У молУ да си куПИМ нЕКВИ неща. Да, на изток говоряг мьеко и често ползват "и", вместо "е", но на запад "е"-кането и неправилното използване на време и род е доста карикатурно. Псевдостоличния ти езиков шовинизъм в случая е крайно неуместен.
29
2
 
35
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Само някакви субективни глоби и наказания прочетох. Кой ще санкционира моториста, който в 2 часа минава по булеварда и буди целия квартал, при положение, че след 5 минути вече е на 10 км от мястото. Кой ще санкционира съседа, който си усилва музиката за 5 минути или съседката, която в 12 часа тропа с токчетата преди да излезе. Като ти разбият съня ходи се оплаква после. Социална култура няма, тва е проблема.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще пази, ако иска. Масово ги мързи да гледат, за нещо различно от взимане на рушвет.
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше ! - имам такъв съсед , набичил музиката на МАХ в 3 нощес щото имал имен ден и ние не трябва да спим понеже на него му е весело.10 хилки са малко 20трябва !
26
0
 
19
 
! Отговори
КОКО преди 4 години
Нищо не пише за ромските сватби по три дни. На нас ще ни забранят дискотеките, дето плащат данъци и инвестират в шумоизлоция за сотици хиляди. Затова ще постъпваме като братята- три дни фрий дискотека между блоковете, без акцизи, данъци и т. н. и няма глоби и няма нищо.
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А шум от мощни климатици нощно време от частни болници попадат ли под ударите на закона?Защо не ги изолират собствениците а трябва ние да търпим шума от новопостроената им сграда?Не се спи!!!!Все едно сме в промишлена зона с машини!!!!Толкова тихо беше в квартала навремето...:((
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей една добра новина днес :)
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Ще има бой и на съседи, и на полицаи - вие какво друго очаквате?Ще се понаспят шведите в ареста за три дни - и после ПАК с всички сили!Стискаме палци германци и англичани да са все така щедри със "соцялните" към шведки и шведчета, за да си ги държат там - ние ги интрирАхме, колкото можАхме срещу 10 милиарда на шведските барони, сега е ТЕХЕН ред!Само и само да си държите у вас, белким и вас ви интегрират!