Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!

Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение
Обновена: 24 юни 2019 13:00 | 24 юни 2019 10:52, Камелия Цветанова
333
Цветанов, Панов, Ангелкова и още... чисти за "Апартаментгейт"!
Снимка: "Артекс"

Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество не е установила конфликт на интереси при проверките срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

Още по темата
Това става известно от решенията на комисията публикувани на нейния сайт, съобщи БТА.

Те бяха разследвани от комисията по информация в медиите, излязла преди няколко месеца, за имоти купени на по-ниски цени от пазарните.

При Лозан Панов КПКОНПИ е приела, че сигналът срещу него в качеството му на председател на Върховния касационен съд и председател на Административен съд - София - град в периода 2007-2012 г. ще бъде препратен към Инспектората на ВСС.

В сигнала се съдържат твърдения за облагодетелстване чрез служебно положение на Лозан Панов - председателя на ВКС, както и нарушаване на изискванията на Висшия съдебен съвет за висок морал на представителите на съдебните власти.

Скандълът "Апартаментгейт“ гръмна първо при Цветан Цветанов.

През март стана ясно, че той се е сдобил с нов луксозен имот. Новата му придобивка е апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, разположена в столичния квартал "Изток". Към луксозното жилище има и ВИП асансьор, който ще отвежда Цветанов и семейството му от личния им (двоен) гараж в сградата директно в дома им.

Въпреки че той твърдеше, че всичко е напълно законно, под обществения натиск Цветан Цветанов беше принуден да напусне председателското място на ПГ на ГЕРБ, а след евроизборите се прости и с мястото си на шеф на предизборния щаб на ГЕРБ и остана редови член партията.

Цецка Цачева също беше принудена да хвърли оставка и да се прости с поста на министър на правосъдието.

Тя също е купила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток".

Цачева отрече апартаментът й да е на цена по-ниска от пазарната, защото го била платила още на изкоп.

Фирма на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов също е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните. Самият той обаче обясни, че цената, която е платил за сделка на фаза "чертеж и основи" не е никак малка.

След като стана ясно, че и Ваня Колева си е купила евтино жилище, тя набързо подаде оставка, а премиерът я прие. Нейната съдба сполетя и Красимир Първанов.

Лозан Панов обаче категорично отказа да се оттегли от поста си, въпреки че се разбра, че съпругата  му Елисавета е безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от "Артекс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
2
 
2
 
! Отговори
А прокуратурата? преди 4 години
Ясно беше, че всички в Апартаментгейт ще ги изкарат невинни. Това го каза тази сутрин и бившият шеф на КОНПИ проф. Кушлев: Не е престъпление да купиш евтино жилище щом ти го предлагат. Комисията работи по документи, не разследва защо на един и същ етаж един апартамент се продава за два-три пъти по-ниска цена на кв. метър. Ако е имало търговия с влияние, това трябва да го разследва прокуратурата. Но ще го разследва ли? Не ми се вярва.
254
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мушмороци милички.Те били невинни. Не зная кога, но рано или късно ще дойде края на ГЕРБ и тогава ще изтръпнем от ужас от далаверите им. Тези дни се заговори, че зад сделката с ЧЕЗ стои Цветанов Току-виж излезе вярно. Ако е вярно това става свидетели на делбата на годината - Бойко получава партията си обратно, а Цветанов получава най-голямото енерго - разпределително дружество. Ей на това му се казва далавера. Ще видим.
253
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА:Чл. 54. Облага е всеки доход в пари или в имущество, включително придобиване на дялове или акции, както и предоставяне, прехвърляне или отказ от права, получаване на стоки или услуги безплатно или НА ЦЕНИ, ПО-НИСКИ ОТ ПАЗАРНИТЕ, получаване на привилегия или почести, помощ, глас, подкрепа или влияние, предимство, получаване на или обещание за работа, длъжност, дар и тн. ЯВНО с КОНПИ те четем един и същ закон. Щото според тоя става дума за 100% престъпление
252
1
 
4
 
! Отговори
ира преди 4 години
един да каже че не вярваме на проверката ум И то е истина и всички ги знаят барабар с облажелите се с апартаменти
251
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а кой ще се извини сега .. ааа другари от БКП
250
0
 
10
 
! Отговори
men преди 4 години
момини сълзички всичките. ей тва е изпипана далаверка. даже шоферите на ДС се научиха на занят ей.
249
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОМОЦИЯ НА АПАРТАМЕНТИ ОТ АРТЕКС:50ЛВКВАДРАТА
248
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение------------------ИМА ГРЕШКА:КОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ
247
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦВЪКМАН Е ЗА ЗАТВОРАНГЕЛКОВА Е ЗА ПАНДИЗКРАТУНАТА Е ЗА Е...... И ПАНДИЗ
246
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА БКП НЯМА ДА ГЛАСУВАМ
245
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦВЪКО И НИЕ ИСКАМЕ АПАРТАМЕНТИ
244
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега пореден път се оказа,как искаше Нинова да спечели избори! Изгоряха читави хора!
243
2
 
14
 
! Отговори
мен преди 4 години
Защо не сме на улицата, както през 2013? Сега по-различна ли е подигравката?
242
3
 
9
 
! Отговори
Цецо Уелкомен!!! преди 4 години
Дие Зюрюк Хер Цвю гекоммен ан, ис дъ бест Спациерунг. Тоя още не е се укротил. Има да достроява, да си връща и да присвоява по законен път.Най вероятно Боце с е е изголямонуждил в собственните си ханъм шалваракис и са Цвю, демек Цветан Цветанов ще го шие през потурите.Бойко се огъна за Фъ 16 ките,а Цецо ще ги докара колкото и да не са ни нужни.Точка.Чакаме ремисията на Тухларя,Оле,ще кажем от Барцелона,Оле ще отекне асансьорна шахта някъде в София.Животът са подрежда.Цецо е помлад и поумен от ББ
241
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гарван гарвану око не вади.
240
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Антикорупционната комисия не откри нито едно нарушение"А вие какво очаквахте........
239
1
 
14
 
! Отговори
мери преди 4 години
В България" няма "крадци има законни крадци те си ги правят законите да не ги хващат затова е така Дани обърнатия ще плаща верисиите на тези красиви и уядени законотворци ама сле д време Той още си мисли че ще го защитят ама трябва да има и курбан намерили са го глупаво изпълнително момче
238
0
 
18
 
! Отговори
Кой е Омегата преди 4 години
много елегантно и внимателно идете пред входа на изографисаната кооперация и ще видите на гл вход колко лигаво и закачливо е нарисуване старогръцката буква Омега, но графиката по нищо неотстъпва на умело нарисувам късодебел мъжко полов член.Хората минават и се снимат. Смеят се и щяли да питата ако Веждата е авторът на графиката кой е тоя късопишляк в тая кооперация. Говори се че Веждата по този начин е отмъстил на Мр Цвю за по-високата цента на креватния метър.Ха ха ха
237
26
 
2
 
! Отговори
искам да зная! преди 4 години
А президента кога ще даде обяснение кога и как е продал държавно и военно имущество и е прибрал парите в собствената си банкова сметка?
236
19
 
4
 
! Отговори
ами сега преди 4 години
И сега Кpaдливoтo Ленче как ще връща 25 милиона усвоени за пускане на вредни слухове?Да му мисли *** Нинова дато се върза на тази въдица. Ако беше взела властта, щеше да опоска социалните фондове, ама не и се отдаде.