БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Всички средства са изразходени за евроизборите и БСТВ
360
БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма пари и няма как сега да върне надвзетите субсидии, защото е похарчила много пари за кампанията за евроизборите, за старта на партийната си телевизия и за издръжка на местните структури.

Още по темата

Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

За разлика от социалистите НФСБ пък разполага със средствата и няма проблем да ги върне в държавната хазна.

"Към момента не разполагаме с тези пари и те ще бъдат удържани от следващата субсидия", коментира червената шефка Корнелия Нинова.

Финансовото министерство вчера съобщи, че партиите трябва да върнат 14,4 млн. лева надвзети партийни субсидии за периода от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. От таблицата, публикувана на сайта на финансовото ведомство става ясно, че ГЕРБ трябва да върнат 5,6 млн. лв., БСП – 4,3 млн. лв., а ДПС – 1,6 млн. лв. „Воля“ ще трябва да възстанови 656 хил. лв., „Национален фронт за спасение на България“ пък ще връща 541 хил. лв., а „Атака“ - 539 хил. лв. ВМРО ще трябва да върнат към държавния бюджет 508 хил. лв.

БСП са взели последно 6 милиона лева субсидия от държавата.

"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова. Тя пресметна, че левицата от декември до днес е похарчила за кампанията за евроизборите 2 милиона лева, за старта на БСТВ - 1,5 милиона, толкова са били пратени и към структурите в страната за издръжката им.

"Така че ние в момента не разполагаме с тези пари, имали сме ги преди половин година, но сме ги изхарчили, така че от следващите преводи започват да ни удържат това, което сме взели в повече", каза тя.

А от финансовото министерство вчера обясниха, че при недостиг на средства или липса на следващи части от субсидията, разликата, която не е върната от съответната партия или коалиция, следва да бъде възстановена доброволно по централния бюджет в срок до 31 декември 2020 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обясни, че партията му има пари и ще върне надвзетото. "Ние не сме изхарчили всичко за евроизборите", каза той.

А иначе той смята, че решението с колко да бъде намалена субсидията за партиите, може да бъде взето много бързо.

По негово настояване във вторник премиерът Бойко Борисов свика коалиционен съвет, на който беше решено да се проведат консултации в НС по темата.

"Решението може да бъде взето и за една седмица, за да не бъдем упреквани, че тупаме топката, мотаем, бавим", увеи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййййй ами какво ще правим за Бузлуджа?Кювтета и кебабчета няма ли да има???
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като дойдат на власт БСП-то така продънва и бюджета, изхарчва ги за глупости и после чака. Всички даржавни предприятия в които бачкат 90% БСП кадри правят същото издънват бюджета и чакат субсидии, тва БДЖ, БНТ, Тец МИ2, Топлофикация, и много други. Както беше писал някои по надолу, заради страх да не дойдат пак тия търпиме шайката на Гроб, но поне са по-малкото зло. Няма оправия на тая територия. Да продъниш собствения си бюджет а да искаш да управляваш, ся бат Таско да излезе да остроумничи мал
47
3
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Брех м_ма му, партията на червените олигарси е останала без пари и свети на червено ... ами да помолят ленчето да им изтегли малко от някой банкомат на Вирджините или пък да командироват партийните другарки да заработят нещо на магистралата ... !!!
46
0
 
13
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Ами айде, събирайте се умните избиратели на БСП от маалата и пенсионерските клубове и събаряйте ГЕРБ
45
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В съда се гледа дело, заведено от госпожа Лъжа, че е наречена така от Бойко Борисов. В резултат съдът разгледа делото и установи, че лъжеца е Бойко Борисов. Няма госпожа Лъжа, с влязло в сила съдебно решение. Разбра ли прости олигархично-лакейски *** на ГЕРБ - най-ромската следователно противоконституционна партия в България.
44
2
 
12
 
! Отговори
Корнел Нинов преди 4 години
Изхарчени са за пропаганда , имат нужда от нови избори да се напълни касата .
43
2
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 4 години
хахахахахах ако по-малко обиждахте и не пускахте фалшиви новини по телевизии и радия ,сега щяхте да имате пари.Мръсни долни ком....сти.
42
2
 
15
 
! Отговори
Гришо преди 4 години
Тия знаят само да крадат.Пари няма действай!
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе наистина. Защо нищо не се казва за главния виновник Горанов?
40
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Комунистите ограбихаСТАТИСТИКАТА ПОКАЗВА ЧЕ ГЕРБАВИЯ ГРАБЕЖ НЯМА РАВЕН А ТОВА ТВОЕТО СИ ГО ПОСТВАЙ ВСЕКИ ДЕН АЛЧНО ГЕРБАВО ФАШИСТЧЕза 12 години управление провалът ви е пълен, та завършен. Виж къде е Румъния вече изпреварва Чехия, щото и в Чехия има стагнация, десно праветелство. Левите в Румъния ви отвяха. Вчера разбрахме че Цветанов е невинен щото - тераса проверява апартамент и щото не бил президент на фирма Артекс. МЪСТИИИ ГЕРБАНИ
39
2
 
13
 
! Отговори
teo преди 4 години
Госпожа ЛЪЖА, този път НЕ излъга, че са похарчили НАРОДНИТЕ ПАРИ ! Само дето не си призна по навик за какво са ги похарчили! Но народът знае, че тези НАРОДНИ ПАРИ са похарчени за купуване на гласове, още ТРИ МЕСЕЦА НЕ ХОДИХА НА РАБОТА, за купуване на нови коли да ходят на Бузлуджа , за СВОЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ТЕЛЕВИЗИЯ със заплати на водещи и ... ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ за посраните си *** от загубените избори,ь и ....
38
3
 
17
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
37
9
 
4
 
! Отговори
ДЕСЕН ПРОВАЛ ГЕРБАВ! преди 4 години
факт който само фанатичен избирател на ГЕРБ няма да разбере. 2006 - евростат - стандарти покупателна способност България-36, Румъния 35.2008, последна година от управлението на БСП България 42, Румъния 39.ДНЕС - ЕВРОСТАТ България 49, Румъния 65честиит провал гербери крадливи теросовидно-офшорно-апартаменско-наркодилърско-криминален провал.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2019/06/26/bsp-niama-da-vryshta-nadvzetite-subsidii-sega-poharchili-parite.414547#comment-newest
36
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
До Колев що бе ето герберите връщат ?
35
4
 
14
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам обаче кой е виновен за ситуацията. Ако един счетоводител е надплатил неправомерно, ще си загуби работата, или поне ще му се търси лична отговорност. В случая къде е отговорността на фин. министър Горанов?
33
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БСП телевизияА ОТКЪДЕ НАКЪДЕ ГЕРБЕР ДЪРЖАВАТА КОЯТО ДАВА 30 МИЛИОНА ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ ОТ КОИТО 15 ЗА ГЕРБ, ДАВА 100 МИЛИОНА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ КОЯТО ДЕНОНОЩНО ВОДИ НЕЗАКОННА ГЕРБАВА ПРОПАГАНДА? ТОВА Е ТЕЛЕВИЗИЯТА НА БЪЛГАРИЯ, А Е ПРЕВЪРНАТА В ТЕЛЕВИЗИЯТА НА ГЕРБ ОТКЪДЕ НАКЪДЕ НАРОДА НАКРАЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА ДА ВИ ПОИСКА СМЕТКАТА И ОСТАВКИТЕ
32
6
 
15
 
! Отговори
Чикън преди 4 години
Заради тия, червените, Бойко няма как да падне от власт. Народа го е страх да не се върнат и с право се страхува. Така винаги ще получаваме Бойко и неговите "некорумпирани и чисти" послушковци.Толкова от сегашната политическа система!
31
4
 
26
 
! Отговори
Колев преди 4 години
От дядо знам: - комунистите са винаги гладни и насищане нямат. - пари само знаят да вземат и никога не връщат
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз искам да се спре финансиронето на десните партии в България от западни шпионски фондации и псевдо неправителствени организации като Отровено общество. Искам БЪЛГАРСКИТЕ ПАРТИИ ДА СЕ ФИНАНСИРАТ НЕ ОТ ЧУЖДИ ПРАВИТЕЛСТВА А ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ДА СЕ ЗАБРАНИ ВАЗМОЖНОСТТА ЗА ПАЛУЧАВАНЕ НА ГРАНТОВЕ ОТ ХОРА В СТРАНАТА СРЕЩУ КОИТО ТЕ ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ГРАНТОДАДЕТСКЕТА ДЪРЖАВА И ПРОДАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.